x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei pentru o grădină de poveste. Nu arunca vechiturile, ci foloseşte-le ca suport pentru flori!

Idei pentru o grădină de poveste. Nu arunca vechiturile, ci foloseşte-le ca suport pentru flori!

23 Mar 2017   •   20:20
Idei pentru o grădină de poveste. Nu arunca vechiturile, ci foloseşte-le ca suport pentru flori!
Sursa foto: TwilightShow/Getty Images/iStockphoto

A venit primăvara, zilele urâte sunt pe cale să devină amintire, astfel că a sosit vremea să-ţi transformi curtea casei într-o oază de linişte, frumuseţe şi culoare. Şi dacă nu ai casă, cu un pic de imaginație poți să decorezi spațiul din faţa blocului sau chiar balconul,

 

Nu te arunca să cumperi aranjamente prea scumpe, care să-ţi facă gaură în buget sau care să dispară subit după ce un hoţ a devenit brusc iubitor de frumos. Foloseşte obiecte mai vechi, pe care nu le mai utilizezi şi de care te tot loveşti prin casă. Botinele copilului au rămas mici şi vrei să le arunci? Nu e

nevoie, pentru că le poţi folosi ca suport pentru flori, pe care să-l agăţi pe un perete sau pe un gard. Ai o bicicletă ruginită care nu-ţi mai foloseşte? Vopseşte-o într-o culoare caldă și apoi umple-o de ghivece cu flori. Poţi planta lângă ea şi iederă, care în timp se urcă pe bicicletă. Alte suporturi cu care îţi poţi face aranjamente încântătoare sunt: scaune, colivii, conserve, lustre dezafectate, instrumente muzicale, ceainice, geamantane, o roabă dezafectată sau chiar şi o barcă.

O altă idee bună este să-ţi prinzi ghivece pe partea interioară a gardului (poţi și pe zidul blocului, dar să nu te cerţi cu vecinii). De asemenea, poţi să foloseşti pe post de ghiveci un buştean mai mare scobit sau un butoi de lemn sau de metal de care te poţi dispensa. Şi dacă ai copii sau nepoţi, cu atât mai bine: micuţii sunt încântaţi să participe la confecţionarea acestor aranjamente.

×