x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Intră în clubul gospodarilor: ce unelte și scule moderne n-ar trebui să-ți lipsească

Intră în clubul gospodarilor: ce unelte și scule moderne n-ar trebui să-ți lipsească

24 Noi 2021   •   20:49
Intră în clubul gospodarilor: ce unelte și scule moderne n-ar trebui să-ți lipsească

Întreținerea unei gospodării îți ocupă mare parte din timp, iar pentru a-ți îndeplini toate activitățile vei avea mereu nevoie de ajutorul celor mai moderne unelte și scule. Sunt asistenții tăi de nădejde și îți ușurează sarcinile zilnice. Iată ce n-ar trebui să-ți lipsească din jurul casei.

Alege cele mai bune unelte pentru gospodăria ta

Drujba îți va fi extrem de utilă, mai ales dacă ai de întreținut o gospodărie mare. O poți folosi atât pentru a-ți pregăti lemnele pentru iarnă, cât și pentru toaletarea copacilor, dar și pentru alte lucrări de detaliu, în cazul în care vrei să realizezi obiecte decorative. Drujbele moderne sunt tot mai ușoare și silențioase, așa că nu îți vei mai deranja vecinii atunci când le folosești. În funcție de lucrările pe care le ai de făcut în gospodărie și în jurul acesteia, te poți orienta spre cele cu motor termic, electrice sau pe bază de acumulatori. 

 

O motocoasă, o mașină de tuns iarba sau chiar un tractor pentru gazon te vor ajuta să-ți întreții zonele verzi din jurul gospodăriei, fie că ai o curte cu iarbă, fie că ai o livadă. Așadar, ai trei variante la dispoziție și o poți alege pe cea mai convenabilă și prietenoasă pentru bugetul tău. Va fi nevoie să întreții și curățenia, caz în care o suflantă îți va fi utilă. Dispozitivele moderne de acest tip asigură funcții multiple: suflă, aspiră și colectează frunzele și resturile vegetale din gospodăria ta.

Aparaturi moderne ce îți vor ușura activitățile din gospodărie

Pentru a-ți întreține grădina, vei avea nevoie să o stropești. Un pulverizator performant te va ajuta să devii mai eficient. Acest echipament dispune de un motor electric puternic și te va scuti de efort. De asemenea, pentru a-ți îngriji plantele așa cum se cuvine, ți-ar putea fi de folos și un atomizor, utilaj care te va scăpa de orice dăunător.

 

Dacă activezi în domeniul agricol sau zootehnic sau dacă intenționezi să te implici în unul dintre ele, vei avea nevoie și de alte aparaturi performante, după cum urmează:

  • Un motocultor pe care îl vei putea folosi ca plug și te va ajuta să lucrezi pământul cu eficiență maximă. Avantajele dispozitivelor moderne din această categorie sunt acelea că îți permit să reglezi adâncimea și acoperă o lățime de lucru de până la 120 de centimetri;
  • Un motoburghiu este unealta ideală pentru forarea pământului, fie că îl vei folosi pentru lucrările agricole, pentru a construi un gard sau pentru plantarea copacilor din livadă;
  • O moară electrică asigură eficiența necesară pentru mărunțirea cerealelor. Vei obține mălai, făină sau furaje pentru animale într-un timp foarte scurt;
  • O presă de ulei îți va fi de folos, în cazul în care vrei să îți procesezi singur semințele, nucile sau migdalele;
  • O mulgătoare pentru vaci te va ajuta, în cazul în care ai o microfermă și trebuie să colectezi laptele.

 

Deși nu poate fi încadrat în categoria unelte, un generator ți-ar putea fi de folos, de asemenea. Cu ajutorul lui vei trece cu bine peste orice pană de curent.

Scule de mână care n-ar trebui să îți lipsească

Trusa de scule trebuie să fie pusă întotdeauna la punct și este un element esențial pentru orice bun gospodar. Din aceasta nu trebuie să lipsească șurubelnițele, ciocanul, patentul, cleștele, bormașina sau cheile fixe și hexagonale. Cu ajutorul lor vei putea duce la bun sfârșit micile reparații din casă și exteriorul acesteia. Nu uita nici de echipamentele de protecție. Casca, cizmele, ochelarii sau mănușile sunt accesoriile care te vor proteja de micile accidente.

 

Toate acestea sunt indispensabile și te vor ajuta să finalizezi orice proiect din jurul locuinței tale. Sperăm ca informațiile prezentate în articol să îți fie de folos.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

×