x close

Mod inedit de a vopsi ouăle de Paște

0
06 Apr 2017 - 18:29
Mod inedit de a vopsi ouăle de Paște
Vezi galeria foto


Dacă aveți în casă bucăți de material din mătase 100% cu diverse imprimeuri și nu mai aveți ce face cu ele, atunci le puteți folosi ca să vă decorați într-un mod inedit ouăle de Paște. Puteți folosi și baticuri din mătase sau cravate bărbătești, tot din mătase.


Cum procedăm


Pentru fiecare ou tăiem câte un pătrat cu latura de aproximativ 13 cm din materialele de mătase, le umezim ușor ca să le putem lipi cât mai bine de ouă. Împachetăm oul cu vârful în mijlocul pătratului de mătase și legăm bine cu un elastic după care mai impachetăm în oul același mod într-un pătrat de material din bumbac, tăiat cu latura tot de 13 cm, și îl legăm și pe acesta cu un elastic.

După ce am împachetat toate ouăle în acest fel le punem într-o oală, într-un singur strat, peste care turnăm apă care să le acopere cam cu 5 cm și adăugăm 5 linguri cu oțet. Le aducem la punctul de fierbere după care micșorăm flacăra cât să bolborosească și le lăsăm astfel timp de 40 de minute.

Scoatem ouăle din apa în care au fiert, cu o lingură sau un clește, și le lăsăm să se răcească 20 de minute după care le putem despacheta, le ungem cu ulei sau slănină și ouăle de Paște sunt gata.


 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Petrecere cu călușari, de Rusalii, la Ţerova şi Moniom

Petrecere cu călușari, de Rusalii, la Ţerova şi Moniom
De Rusalii, în 27 şi 28 mai în cartierele reşiţene Ţerova şi Moniom vor avea loc tradiţionalele rugi. La Ţerova, programul artistic va începe în ambele zile la ora 19:00 la Căminul Cultural unde vor evolua Ma...

Reţeta zilei: Frigarui de berbecut

Reţeta zilei: Frigarui de berbecut
Ingrediente 200 g carne de berbecut maghiran uscat ulei de masline usturoi uscat seminte de mustar coaja si suc de lime patrunjel 3 ardei capia 200 g telemea de vaca sare, piper...

5 elemente MUST-HAVE pentru cea mai COOL petrecere

5 elemente MUST-HAVE pentru cea mai COOL petrecere
Galerie Foto   Dupa o saptamana incarcata, singurul lucru pe care ti-l doresti e sa te relaxezi si sa petreci timp in compania prietenilor.  Daca te-ai saturat de atmosfera de club sau de pub si iti doresti o...

Reţeta zilei:Curry picant de pui cu orez basmati si chutney de mango

Reţeta zilei:Curry picant de pui cu orez basmati si chutney de mango
Ingrediente 300 ml smantana 200 g iaurt 300 g rosii decojite, cuburi 300 g ardei gras rosu 50 g ardei jalapeno murat 3 cepe medii galbene 1 capatana de usturoi 50 g ghimbir 3 chili...

Reţeta zilei:Placinte cu branza dulce

Reţeta zilei:Placinte cu branza dulce
Ingrediente aluat 500 gr faina 250 ml lapte  3 oua 20 gr drojdie proaspata 1 lgta zahar brut (pt drojdie) un praf sare umplutura: 700 gr branza de vaci 4 lg smantana grasa 50 - 60 ml...

Curiozități și atracții irezistibile ale celor patru țări din Maramureș

Curiozități și atracții irezistibile ale celor patru țări din Maramureș
Una dintre cele mai frumoase zone turistice ale României, Maramureșul, era arie monoindustrială până în 1990, ocupația de bază fiind în această regiune mineritul. Cu toate acestea, anii comunismului nu au...

10 locuri de muncă potrivite psihopaţilor

10 locuri de muncă potrivite psihopaţilor
A descoperi cine este psihopat nu este atât de uşor pe cât filmele reuşesc să te facă să crezi, scrie Indy100. Psihopaţii nu sunt maniaci obsedaţi de topoare, care îşi doresc să omoare pe toată lumea,...

Reţeta zilei: Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Reţeta zilei: Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc
Ingrediente 250 g spaghete integrale 2 linguri ulei de masline 150 g ciuperci champignon 500 g rosii cherry 200 ml suc de rosii 4-5 catei de usturoi frunze...

Anunț surpriză al unei cunoscute cântărețe din România. Este însărcinată cu primul ei copil

Anunț surpriză al unei cunoscute cântărețe din România. Este însărcinată cu primul ei copil
Video Feli Donose este în culmea fericirii. Artista, în vârstă de 31 de ani, a anunțat că este însărcinată cu primul ei copil.  Anunțul a fost făcut chiar de Feli, prin intermediul unei piese impresionante,...

Ciorba de pasăre cu ouă fierte, pentru masa de Sfinții Împărați

Ciorba de pasăre cu ouă fierte, pentru masa de Sfinții Împărați
Unele credinţe populare stabilesc începutul verii chiar de ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena (21 mai). Tot această zi trebuie privită ca dată-limită la care se mai pot semăna terenurile cu porumb,...

10 superstiții, interdicții și credințe populare de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ce să nu faci azi și ce trebuie musai să împlinești

10 superstiții, interdicții și credințe populare de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ce să nu faci azi și ce trebuie musai să împlinești
10 superstiții, interdicții și credințe populare - le aflăm adeseori, în calendarul popular, urmând datele bine stabilite ale calendarului religios. Sfintii Imparati Constantin si Elena sunt sarbatoriti pe 21 mai...

A 14-a noapte la muzeu

A 14-a noapte la muzeu
Bucureştenii au participat în număr foarte mare sâmbătă spre duminică, la "Noaptea Muzeelor", eveniment cultural ajuns la a 14-a ediţie. „În general, în Bucureşti, există un minim şi un maxim, în...

Tartă cu ciocolată. Delicioasă, sănătoasă și nu îngrașă

Tartă cu ciocolată. Delicioasă, sănătoasă și nu îngrașă
Fiindcă problema dulciurilor e cea mai spinoasă când vine vorba de mâncat sănătos și fără să ne îngrășăm, am zis să vă dau din când în când exemple de dulciuri care să respecte toate criteriile...

Rețeta zilei:Somon la cuptor, pe pat de cous-cous

Rețeta zilei:Somon la cuptor, pe pat de cous-cous
Ingrediente 1 bucata somon (150-200 g), cous-cous  1 lime 2 rosii cherry ulei de masline sare piper Mod de preparare Incingem bine gratarul uns cu putin ulei. Punem bucata de somon si doar...

Unde se duc românii în vacanța de Rusalii

Unde se duc românii în vacanța de Rusalii
Majoritatea românilor aleg, de Rusalii, destinaţii din România, în special staţiuni de pe litoral, dar şi pensiuni rurale din diverse regiuni sau staţiuni montane, a precizat pentru AGERPRES, Traian Bădulescu, co...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de