x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pustnicul secolului XXI există și... Facebook şi Twitter. Fabuloasa poveste a femeii-caligraf care a ales „să iasă din lume”

Pustnicul secolului XXI există și... Facebook şi Twitter. Fabuloasa poveste a femeii-caligraf care a ales „să iasă din lume”

03 Noi 2015   •   08:48
Pustnicul secolului XXI există și... Facebook şi Twitter. Fabuloasa poveste a femeii-caligraf care a ales „să iasă din lume”

Rachel M. Denton este pustnic. Mai exact un pustnic, care se trezeşte devreme în fiecare dimineaţă pentru a hrăni găinile şi animalele din curtea casei ei din localitatea britanică Lincolnshire, se ocupă de răsaduri şi se roagă.

Odată terminat acest ritual, Rachel M. Denton începe să lucreze: ia o coală de hârtie şi stiloul (unul adevărat cu cerneală şi peniţă), cu care reuşeşte să scrie cuvinte în stil vechi. Rachel este caligraf: creează şi vinde felicitări, ilustrate şi afişe realizate manual, de multe ori comandate special.

Citește și MIRACULOASA ÎNTÂMPLARE A VENIRII MÂINII SFÂNTULUI NICOLAE LA MIHAI VITEAZUL

Lucrează în tăcere şi în singurătate, pentru că aceasta este viaţa unui adevărat pustnic. De religie catolică, colaborează cu o revistă locală religioasă, în paginile căreia îşi explică opţiunea sa de viaţă, chiar dacă utilizează reţelele sociale care o ajută să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lume şi să comunice cu prietenii şi rudele sale.

„The hermit is simply a pioneer…”, a scris pe unul din profilele sale de pe Facebook, în care a reprodus cuvintele călugărului benedictin Raphael Vernay, cuvinte care în urmă cu 13 ani au convins-o să adopte acest stil de viaţă.

Citește mai mult AICI

×