x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tendinţe în 2017. Ce culori se poartă pentru amenajarea casei şi care va fi vedeta sezonului

Tendinţe în 2017. Ce culori se poartă pentru amenajarea casei şi care va fi vedeta sezonului

08 Sep 2016   •   14:00
Tendinţe în 2017. Ce culori se poartă pentru amenajarea casei şi care va fi vedeta sezonului

Ce culori se poartă pentru amenajarea casei. Ești pe punctul de a-ți renova locuința sau de a construi o casă? N-ar fi rău să afli ce se poartă în materie de design interior și mobilier la marile târguri de profil ale lumii. Iată care sunt ultimele tendințe și ce poți trece pe lista de cumpărături sau ce poți evita atunci când vine vorba de amenajarea și decorarea casei.

1. Verde închis. În 2017, e timpul să spunem „la revedere” tonurilor de albastru specifice stilului marinăresc sau cernelei, pentru că verdele închis va fi vedeta, must have-ul sezonului viitor, în design interior. Când îți alegi canapeaua, fotoliile sau textilele decorative (draperiile, pernele, cuverturile) gândește-te dacă vrei să fie cool și la modă și dacă răspunsul este da, alege unele în tonuri de verde închis.

2. Pluta revine în amenajari interioare și în designul de mobilă. Pluta devine astfel un material care poate conferi eleganță unui spațiu, mai ales când îl regăsim în structura unor piese de mobilier, cum ar fi mesele de cafea, în care poate apărea combinat cu piatra, sau scaunele de bar și taburetele.

3. Materialele calde, precum gresia teracotă le vor înlocui pe cele în tonuri reci și ceea ce, pentru 2016, a fost numit „simply white”. Astfel, dalele de gresie și faianța în culoarea și textura teracotei vor avea un finisaj mat natural și vor putea fi utilizate cu precădere în băi sau la placarea șemineurilor, ceea ce va adăuga o notă caldă atmosferei interiorului.

4. Paturile și băncile își vor schimba radical lookul în 2017, tăbliile tapițate vor înlocui, astfel, ramele din lemn cu care aceste piese de mobilier domină în prezent piața și magazinele de specialitate. Eleganța dormitorului tău este asigurată prin alegerea unei tăblii tapițate clasic, în culori neutre, sau a uneia din catifea cu nasturi.

5. Agitația vieții de zi cu zi ne duce spre dorința de a a avea în propria locuință un spațiu liniștit, în care să ne „rupem” de tehnologie, de telefoanele mobile sau de privitul la televizor. Designul unui asemenea spațiu va include un mobilier relaxant (canapele adânci, cu saltele moi) și materiale decorative (perne de podea, covoare moi din lână sau tricot) f luide, care să inducă senzația de relaxare și liniște.

6. Inspirație din „bijuterii”. În 2017, ne luam adio de la elementele decorative în nuanțele de roz și albastru și spunem bun venit tonurilor specifice bijuteriilor, inspirate de metale, spațiu, stele, cosmos și nori. Unele piese de mobilier, fie el de bucătării, living sau dormitor pot căpăta tonul cuarțului tăiat brut, a metalului și reflexelor metalice folosite în designul de bijuterii.

 

 

 

×
Subiecte în articol: culori tendinte mobila SUPLIMENT