x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina mea. Toamna se pregătesc grădinile frumoase din primăvară. Află ce trebuie să faci acum

Grădina mea. Toamna se pregătesc grădinile frumoase din primăvară. Află ce trebuie să faci acum

08 Noi 2016   •   11:32
Grădina mea. Toamna se pregătesc grădinile frumoase din primăvară. Află ce trebuie să faci acum

Pentru o grădină frumoasă la primăvara, trebuie să luăm măsuri încă de acum. Această perioadă este ideală pentru plantarea florilor cu bulbi. La finalul lunii octombrie se pot sădi cu succes brânduşele, vestitorii primăverii. Plantarea bulbilor se face în octombrie, înainte de venirea primului îngheţ. Bulbii se sapă în pământ la 5-6 cm adâncime şi se lasă o distanta de 4-5 cm între plante.

Şi de lalele ne putem ocupa în această perioadă.

Lalelele sunt cele mai gingaşe flori de primăvară. Pentru a ne bucură însă de frumuseţea lor, trebuie să ştiţi că bulbii se plantează după jumătatea lunii octombrie, când maximele termice scad sub 15 grade. Bulbii de lalea se plantează la o adâncime de 6-10 cm şi la o distanţă de 20 cm între plante.

Au nevoie de un sol bine drenat pentru a se dezvolta corespunzător. Şi bulbii de zambile se plantează până la finalul lunii octombrie, cu condiţia ca solul să nu fi îngheţat deja. Au nevoie să fie sădite într-un loc însorit, la o adâncime de 15 cm.

Distanța dintre plante trebuie să fie de aproximativ 20 de centimetri. Dacă pământul este uscat, udați bulbii după plantare.

Narcisa este o floare cu aspect delicat, miros proaspăt, cu bulbi pereni, tunicate şi rezistente la ger.................

Citește mai departe sfaturile tale pentru o gradina frumoasa

×