x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Uluitoarele întrebuințări ale cojilor de portocale, de la cosmetică la artă și de la medicină la sursă de îngrășământ agricol

Uluitoarele întrebuințări ale cojilor de portocale, de la cosmetică la artă și de la medicină la sursă de îngrășământ agricol

16 Apr 2018   •   13:40
Uluitoarele întrebuințări ale cojilor de portocale, de la cosmetică la artă și de la medicină la sursă de îngrășământ agricol

Portocala – această sursă de vitamine și minerale, ce conține cantități bogate de vitaminele A și C, fibre, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodium și zinc, este, cu siguranță, un fruct preferat de mulți dintre noi.

Ce faceți atunci când doriți să vă delectați cu o portocală – o cumpărați sau o scoateți din frigider, o decojiți, aruncați cojile în coșul cu gunoi, corect? Stop – strângeți cu grijă cojile de portocală, pentru că ele sunt foarte eficient în medicină, gastronomie, industria cosmetică etc.

În primul rând, cojile de portocală conțin hesperidină - un bioflavonoid ale cărui proprietăți metabolizează lipidele din sânge, adică reduc colesterolul. De asemenea, ele sunt bogate în pectină, o fibră naturală utilă împotriva potențialelor probleme gastrice și capabilă să echilibreze glicemia, precum și bacterii benefice care ne îngrijesc flora intestinală, facilitând astfel digestia și ameliorând constipația.

 În cosmetică

După cum am menționat mai sus, portocala conține vitamina C , care este un agent de înălbire natural foarte cunoscut și înlătură petele cauzate de soare sau de anumite afecţiuni, precum și vitamina A, ce ne ajută la reducerea ridurilor, la înlăturarea cearcănelor şi la împrospătarea tenului. La rândul ei, coaja de portocală – pentru că anume despre această parte a fructului vorbim, conține foarte mulți antioxidanţii care ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii, luptă cu acneea şi protejează pielea de radicalii liberi, iată de ce, din aceasta de prepară măști și creme naturale destul de eficiente.

Una dintre acestea este masca exfoliantă din coaja de portocale și iaurt, care se prepară în modul următor: 

..............................

CItește mai departe rețeta și află cum poți folosi cojile de portocale pentru îngrijirea personală, îngrijirea locuinței, artă, medicină, gastronomie și ca îngrășământ agricol.

×