x close

Unde aruncam molozul rezultat in urma reamenajarilor?

0
Autor: Catiusa Ivanov 08 Iun 2006 - 00:00
Unde aruncam molozul rezultat in urma reamenajarilor?


NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Firmele de salubritate ridica, la cerere, gunoiul contra cost

NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Firmele de salubritate ridica, la cerere, gunoiul contra cost

In primul rand trebuie sa stiti ca pentru a-ti reamenaja spatiul locativ ai nevoie de Autorizatie de construire conform Legii nr. 50/1991 cu modificarile si adaugirile ulterioare. Aceasta se obtine de la primaria pe raza careia se afla imobilul respectiv, pe baza unui proiect de construire intocmit de un arhitect. La anumite primarii din Bucuresti, atunci cand cereti eliberarea Autorizatiei de construire trebuie sa depuneti si o copie a contractului pe care l-ati incheiat cu o firma de salubritate ca sa va ridice gunoiul. La alte primarii insa acest lucru nu este cerut, dar asta nu inseamna ca nu veti avea nevoie de serviciile unei astfel de firme. Cantitatea de gunoi rezultata in urma unei remodelari de apartament este foarte mare si practic nu veti avea unde sa-l aruncati, fiindca aruncarea deseurilor la ghena de la bloc este interzisa, acestea nefiind deseuri menajere. Marian Iacob, consilier in cadrul Serviciului Salubrizare, Primaria Sectorului 4, ne-a spus ca persoanele care executa lucrari de constructii, reparatii sau demolari trebuie sa detina un contract de ridicare a molozului cu societati de salubritate autorizate, iar lipsa contractului constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1.000 RON. Daca trebuie sa platiti sau nu pentru ridicarea acestor deseuri depinde de sectorul in care locuiti si de contractul pe care il are primaria locala cu firma de salubritate din zona. Spre exemplu, in Sectorul 1, cantitatea maxima de deseuri ridicata gratuit este de 2 mc, iar pentru restul cantitatii se plateste. In Bucuresti, firma de salubritate REBU percepe pentru ridicarea acestui tip de deseuri 17,2 euro/mc + TVA.

ELECTROCASNICELE VECHI


Pentru a scapa de electrocasnicele vechi sau mobila veche, trebuie sa contactati in scris sau telefonic una dintre firmele care se ocupa de salubrizare in sectorul vostru. Veti stabili impreuna o zi in care firma pe care ati contactat-o va veni sa ridice gunoiul. Atentie, deseurile trebuie puse intr-un loc accesibil utilajelor si prestatorilor de salubrizare. In anumite sectoare, ridicarea deseurilor voluminoase este gratuita, iar in altele cetatenii platesc firmei de salubritate o anumita suma de bani (firma REBU percepe pentru ridicarea acestor deseuri 8 euro/mc + TVA). Aruncarea deseurilor in strada constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 RON.

SITUATIA IN TARA


CONSTANTA: In acest municipiu, pentru ridicarea deseurilor voluminoase sau a celor provenite din lucrari de constructii, cetatenii nu platesc nici un ban, mai mult chiar, firma de salubritate plateste intre 500 si 1.500 de lei vechi pe kg pentru deseurile voluminoase reciclabile, iar pentru deseurile rezultate in urma demolarilor, 15 lei vechi pe kilogram.

IASI: Municipalitatea de aici a gasit de cuviinta sa adopte urmatoarea solutie. Pentru colectarea electrocasnicelor vechi exista in fiecare cartier un punct de colectare. Cetatenii vin si isi aduc lucrurile vechi aici, fara a plati nici un ban. In ce priveste deseurile rezultate din lucrari de constructii, trebuie sa va adresati fimei de salubritate Salubris. Contra unei sume de 100 RON vi se va aduce un container de 4 mc, unde va puteti depozita deseurile. In ce priveste mobilierul vechi, puteti apela la firma "Casa cu cerdac", care va va plati pentru fiecare piesa adusa intre 10 si 50 RON, in functie de felul cum arata mobila.

Nu aruncati molozul pe strada si nici nu apelati la persoane neautorizate pentru colectarea acestuia. Aceasta actiune constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1.000 RON, conform legislatiei in vigoare
Citeşte mai multe despre:   vechi,   firma,   salubritate

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 7793


Mai multe titluri din categorie

Campioane la  operaţii estetice

Campioane la  operaţii estetice
Galerie Foto Mai multe vedete şi-au făcut un obicei din a trece pragul cabinetului medicului estetician. Ultima pe listă este Adria­na Bahmuţeanu, care “a umblat” la sâni, picioare, riduri şi alte...

Cum arată costumele tradiţionale de nuntă în diferite colţuri ale lumii

Cum arată costumele tradiţionale de nuntă în diferite colţuri ale lumii
Deşi rochia de mireasă a apărut încă din Egiptul antic, modelul pentru tinerele de azi este ţinuta reginei Victoria I a Regatului Unit, care a purtat, la nunta sa din 1840, o rochie albă din satin...

Johnny Depp a prezentat scuze publice pentru gluma sa despre asasinarea lui Donald Trump

Johnny Depp a prezentat scuze publice pentru gluma sa despre asasinarea lui Donald Trump
Actorul Johnny Depp a prezentat scuze publice, vineri seară, după ce a evocat, în glumă, asasinarea lui Donald Trump, la Glastonbury, un renumit festival muzical din Marea Britanie, unde starul hollywoodian a...

Șapte reguli de aur pentru cei mici

Șapte reguli de aur pentru cei mici
Se spune că e mai ușor să crești un copil sănătos decât să “repari” un adult cu traume din copilărie. Cine poate nega această afirmație? Este valabilă însă și în cazul bunelor...

Johnny Depp face declarații care au șocat o lume întreagă

Johnny Depp face declarații care au șocat o lume întreagă
Johnny Depp a stârnit controverse la festivalul Glastonbury din Marea Britanie, joi seară, după ce a făcut o glumă despre o presupusă asasinare a lui Donald Trump, în timp ce pretindea că voia să...

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi
Ingrediente: 500 gr morcovi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2.5 căni supă de pui (vită sau legume), 1 cm ghimbir, ½ lămâie, 2 linguri ulei, sare şi piper. Mod de preparare: Se curăţă morcovii...

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)
Povești de vilegiatură și rețete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest mijloc de Cireșar, căci cine n-ar vrea să fie, preț de-o masă de pește, pe-o terasă unde bate briza marină, să...

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă. Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa punet...

Turnedo Rossini (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)

Turnedo Rossini  (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)
După libații cu „Asti Spumanti” la dejun, salonul de muzică, molcomit în penumbra luminoasă a verii, s-a lăsat învăluit in songurile unui piano forte, când Afonso Castaldi, maestro, ve...

REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña

REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña
Ingrediente: 1 kg cremă de brânză, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 7 ouă mici sau 6 mari, 350 gr zahăr brun, 1 păstaie vanilie, 30 gr făină albă. Mod de preparare: Se freacă bine...

Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum

 Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum
Bugetul din acest an al festivalului Untold va fi de 10 milioane de euro, cel mai mare din istoria de trei ani a evenimentului muzical care a ajuns în acest timp unul dintre cele mai mari din ţară.  Potri...

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu
Până spre sfarsitul deceniului al doilea al veacului trecut, cofetariile erau destul de rare in Bucuresti. Si, printre cele putine, Casa Capsa isi avea povestea ei,,, Exista insa pe atunci o breasla a...

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii
Pentru a evita sa adaugi calorii in plus la inghetatele pe care le prepari, evita untul, smantana in cantitati mari, ouale si alte asemenea ingrediente care, combinate, ajung sa formeze un numar destul de mare de...

Prima ediţie de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanţi de bere

Prima ediţie de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanţi de bere
O sută de fabricanţi de bere de 20 de naţionalităţi vor participa între 30 iunie şi 2 iulie la Mondialul de Bere de la Paris, un festival originar din Quebec care se desfăşoară pentru prima dată în...

REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)

REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)
Ingrediente: o foaie aluat foietaj, 500 ml lapte, 150 gr zahăr, ½ baton vanilie, 2 fâşii coajă de lămâi, un baton scorţişoară, 4 gălbenuşuri, 40 gr amidon. Mod de preparare: Se ia aluatul f...
Serviciul de email marketing furnizat de