x close

REŢETA ZILEI: Ciulama de ciuperci de post

REŢETA ZILEI: Ciulama de ciuperci de post
Ingrediente: 1 kg ciuperci, 50 g făină, 200 ml ulei, 300 ml supă de legume, mărar, pătrunjel, sare, piper Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie și se pun la fiert, iar între timp se pregăt...
Prajilă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Prajilă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Prajilă (papară, ratotă) se mai spune în Ardeal omletei, iar în Oltenia e o cârpeala de noră tânără și ne-nvatata: prin ia ruptă-n poale i se vede nu atât întunecata sărăcie...
Rețete românești. Păstrăvi mănăstirești

Rețete românești. Păstrăvi mănăstirești

În Postul Paștelui, puține sunt prilejurile de a mânca pește. Anul acesta, doar de Buna Vestire și de Florii. Cu atât mai mult prețuim astfel de rețete, iar atunci când ele vin direct din cu...
PUBLICITATE
  

  

  

  

Rețete balcanice. Scordolea pentru mese de post, dezlegări și prânzuri de frupt

Rețete balcanice. Scordolea pentru mese de post, dezlegări și prânzuri de frupt

„Un sos balcanic” - il numeste Radu Anton Roman - neincercand sa-i afle radacinile adanci (desi o oarece indicatie da, dupa cum se va vedea mai departe), precizand de ce-l include in seria bucatelor...
Rețete dobrogene. Imam Bayldî

Rețete dobrogene. Imam Bayldî

Nu e gospodina in Dobrogea sau in tot intinsul sudic al Romaniei care sa nu stie sa gateasca imam baialdi, adica vinete umplute. Reteta nu-i nicideucm romaneasca, insa imprumutul e atat de vechi, incat de multa vreme am...
REŢETA ZILEI: Ciorbă ardelenească de varză

REŢETA ZILEI: Ciorbă ardelenească de varză

Ingrediente: 1,5 kg varză, 3 morcovi, o rădăcină de țelină, 2 cepe, 250 g roșii în bulion, 2 linguri făină, 1 lingură rasă de paprika dulce, un buchețel de cimbru proaspăt, 1/2 de legătură de...
Rețete românești. Musaca de post, ca la Târgu Cărbunești

Rețete românești. Musaca de post, ca la Târgu Cărbunești

Din Targu Carbunesti, trecand dealul, pe langa stadion, Manastirea Camaraseasca apare calatorului curios ca o minune. si minune este caci, in anii comunismului, biserica manastirii de-acum a fost „bolnita” pe...
REŢETA ZILEI: Mâncare de fasole de post

REŢETA ZILEI: Mâncare de fasole de post

Ingrediente: 600 g fasole albă uscată, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, 3 linguri bulion, 2 foi de dafin, boabe de piper, ulei, cimbru, sare Mod de preparare: Se alege fasolea şi se pune la...
REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas şi nuci

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas şi nuci

Ingrediente: 8 ouă, 10 linguri făină, 6-8 linguri zahăr, 2 linguri cacao, praf de copt, 200 g compot ananas, 3 linguri sirop ananas, 100 g nuci, 30 g fulgi midgale (opţional), praf de sare, 3 linguri zahăr...
Saramură de burtă de crap (Rețeta lui Radu Anton Roman)A

Saramură de burtă de crap (Rețeta lui Radu Anton Roman)A

Dacă saramura-i aceeași și pe Dunăre și-n Deltă-high technology-peștele-i altul, mai gras, deci cere un vinișor sprinten și înfipt, cum e Columna murfatlareasca, mai ales la... Medgidia. Vin romanesc...
Rețete românești. Toci sau tocinei, ca-n Moldova și Bucovina

Rețete românești. Toci sau tocinei, ca-n Moldova și Bucovina

Toci - in Tinutul Neamtului. Tocinei - in Bucovina. Oricare le-ar fi numele - si oricare ar fi diferentele de reteta - preparatul acesta apartine zonei montane a Carpatilor Rasariteni si ne asaza pe o harta a gusturilor...
REŢETA ZILEI: Borş roşu cu afumătură

REŢETA ZILEI: Borş roşu cu afumătură

Ingrediente: 3 sfecle roşii, o ceapă,un morcov, un ardei gras, o ţelină, o rădăcină păstârnac, 2-3 linguri oţet, 2-3 coaste afumate de porc, borş acru, pătrunjel verde, foi de dafin, cimbru, sare, pi...
Omleta nu va mai fi niciodată la fel! Iată cum trebuie să prepari micul-dejun perfect

Omleta nu va mai fi niciodată la fel! Iată cum trebuie să prepari micul-dejun perfect

Este unul dintre cele mai rapide şi mai uşoare preparate pentru micul-dejun, dar bucătarul-şef Anthony Bourdain spune că preparăm omleta într-un mod greşit. Bucătarul TV american în vârstă...
Iată cum TREBUIE preparat piureul de cartofi! L-ai gătit greşit până acum

Iată cum TREBUIE preparat piureul de cartofi! L-ai gătit greşit până acum

Piureul de cartofi este pe ultimul loc în ceea ce priveşte confortul gătitului şi probabil că l-ai preparat într-un mod greşit toată viaţa ta. Majoritatea oamenilor fierb cartofii, îi scurg...
REŢETA ZILEI: Mâncare de praz cu măsline

REŢETA ZILEI: Mâncare de praz cu măsline

Ingrediente: câteva fire de praz (firul să nu fie gros şi să aibă tija albă cât mai lungă),2 cepe mici, 250 g sos tomate, 3-4 foi dafin, 3-4 linguri ulei, măsline, o linguriţă de zahăr, sare,...
Serviciul de email marketing furnizat de