x close

Mesele ușoare, recomandate vara

Mesele ușoare, recomandate vara
În sezonul estival, și nevoile noastre nutriționale se modifică. Tot acum este și perioada când putem adopta, pe termen lung, obiceiuri alimentare sănătoase, scrie clicksanatate.ro. Căldura impune...
Supă gospodărească (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

Supă gospodărească (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

La începutul secolului XX şi în special în perioada interbelică, bucătăria românească era în pas cu tendinţele europene, preparatele tradiţionale autohtone coexistând cu cele fr...
REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe

REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe

Ingrediente: 200 gr făină, 3 ouă, 120 gr zahăr, 1 vârf cuţit sare, 80 gr unt, 250 ml lapte, 500 gr cireşe. Mod de preparare: Se curăţă cireşele de codiţe şi sâmburi. Făina se amestecă cu...
PUBLICITATE
  

  

  

Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)

Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)

Nu e gospodină în Dobrogea sau în tot întinsul sudic al României care să nu știe să gătească imam baialdî, adică vinete umplute. Rețeta nu-i nicidecum românească, însă...
Macaroane milaneze (rețetă din Epoca de Aur)

Macaroane milaneze (rețetă din Epoca de Aur)

Macaroane milaneze... ca-nainte de 89! Nu cred ca pe vremea "Epocii de Aur" să fi fost vreo criză la macaroane. Rudimentare şi grosolane, erau totuşi gustoase atâta vreme cât mesenilor le erau...
REŢETA ZILEI: Dulceaţă de vişine

REŢETA ZILEI: Dulceaţă de vişine

Ingrediente: 1 kg vişine, 2 mere, 1 portocală, 1 linguriţă cu vârf ghimbir pudră, ½ linguriţă scorţişoară, 500 gr zahăr gelifiant . Mod de preparare: Vişinele se curăţă de sâmburi. Merele se...
Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)

Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)

Sarmalute de miel, în frunze de tei! Nu se putea rețetă mai „de sezon” ca asta! Pentru că tocmai m-a sunat o veche prietenă – în bucătărie, dragii mei, numai de prieteni are parte...
Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe bună dreptate, consideră bucătărie românească, cu o singură și timidă observație: puiul, dacă e fiert în untdelemn, iese fad și făinos ca un...
Zupă de cârnați cu groșcior (rețetă maramureșeană)

Zupă de cârnați cu groșcior (rețetă maramureșeană)

Nu-i deloc o mâncare pentru cei care țin dietă. E sățioasă (unii ar zice că-i „grasă” de-a dreptul), e plină de calorii. Nu-i pentru ăla care face mișcare numai din pat până la...
REŢETA ZILEI: Paste cu broccoli

REŢETA ZILEI: Paste cu broccoli

Ingrediente: 1 căpăţână broccoli, 250 gr paste scurte, 1 ceapă, 3 fileuri anşoa, 6 linguri passata, 3 linguri pinoli, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper. Mod de preparare: Se pune la fiert o oală...
3 deserturi delicioase, sănătoase și care nu îngrașă

3 deserturi delicioase, sănătoase și care nu îngrașă

Tot vorbind despre zahăr și făină albă și despre efectele nocive ale acestora asupra sănătății și dietei, am primit multe mesaje în care mi se cerea să spun și soluții, ce dulciuri sănătoase...
Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

La Prejmer inca se mai pastreaza retetele de odinioara. Mancaruri pe plita, din ingrediente aflate la indemana in gradina din spatele casei, din care se infrupta toti cei care trec pragul caselor prejmarene. Maria...
REŢETA ZILEI: Medalioane de cartofi şi broccoli

REŢETA ZILEI: Medalioane de cartofi şi broccoli

Ingrediente: 500 gr cartofi fainoşi, 150 gr bucheţele broccoli, 1 praz mic, 100 gr brânză tare, 50 gr caşcaval moale, 2 linguri smântână acră, 1 ou mic, 1 lingură ulei, sare şi piper...
Păstrăv cu praz, mere și vin (rețetă dintr-un sat șters de pe harta lumii)

Păstrăv cu praz, mere și vin (rețetă dintr-un sat șters de pe harta lumii)

O dimineață sprintenă și masa plină cu bucate! În străchină de lut și pe tipsie așezate! Iar dacă ești în căutare de oale, farfurii și căni de apă, pe roată de olar lucrate, dă o fugă...
REŢETA ZILEI: Creveţi cu legume şi caşcaval

REŢETA ZILEI: Creveţi cu legume şi caşcaval

Ingrediente: 15 creveţi, 1 ceapă mică, 2 ardei semi-iuţi, 1 roşie mică, 12 roşii cherry, 35 gr caşscaval vacă, 2-3 fire pătrunjel, 2 linguri ulei măsline, ¼ linguriţă boia dulce, sare şi piper...
Serviciul de email marketing furnizat de