x close

Borș românesc (rețetă din Oltenia sudică)

Borș românesc (rețetă din Oltenia sudică)
Bors romanesc am zis, bors romanesc gatesc! Reteta asta am aflat-o intr-una dintre perindarile mele prin tara, in Oltenia sudica, in lunca Dunarii. Ar fi putut sa-i spuna bors oltenesc, la fel de bine. insa numele i-a fo...
MITITEII românești - află REȚETA ORIGINALĂ. Azi se dă drumul la MITITEIADĂ

MITITEII românești - află REȚETA ORIGINALĂ. Azi se dă drumul la MITITEIADĂ

Mititeii românești – așa mici-mititei cum sunt ei – au stârnit multă patimă, epidemie de cuvinte și averse de cerneală de-ai fi zis că puțin mai lipsea să te afli în plină istorie...
Rulada de carne a Mamei Floarea - rețetă bucovineană

Rulada de carne a Mamei Floarea - rețetă bucovineană

Rulada de carne a Mamei Floarea e poate una dintre cele mai interesante mancaruri pe care mi-a fost dat sa le aflu in nordul extrem al tarii. In satul bucovinean Poiana Stampei traia odata o femeie pe nume Floarea....
PUBLICITATE
  

  

  

  

Cea mai bună rețetă de sos barbeque

Cea mai bună rețetă de sos barbeque

Carnea preparată la grătar are un gust inconfunfabil. Pentru a-i da o aromă deosebită este important să o ungi din când în când cu un sos barbeque. Noi îți dăm cea mai bună rețetă de...
Limba soacrei (rețetă din Basarabia)

Limba soacrei (rețetă din Basarabia)

Limba soacrei este, în cazul de față, nu o metaforă (sau un adevăr, ziceți-i cum vreți) cu referire directă la anumite relații de familie, ci, după cum se va vedea, o rețetă delicioasă pe care am avut...
Copane de curca la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe)

Copane de curca la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe)

Copane de curca la tigaie, dupa reteta lui Tudor Gheorghe! Nu-i asa ca-i delicios? Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii...
Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman)

Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman)

Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman) e unul dintre cele mai savuroase preparate traditionale romanesti. „Din cale afară de fine, sărmăluțele din carne de gâscă cer un vi...
REŢETA ZILEI: Stracciatella alla romana (supa tradiţională a Romei)

REŢETA ZILEI: Stracciatella alla romana (supa tradiţională a Romei)

Ingrediente: 1,5 l supă de carne, 4 ouă, 50 g parmezan, un praf de nucşoară, o linguriţă coajă de lămâie, un praf de sare Mod de preparare: Într-un bol, se bat bine ouăle, cu telul, apoi se...
Ciorba de capete de salau (rețetă de pe Clisura Dunării)

Ciorba de capete de salau (rețetă de pe Clisura Dunării)

Ciorba de capete de salau nu-i un bors de peste ca oricare. Aveam sa-mi dau seama de asta la drumul pe care l-am facut pe Clisura Dunarii, in cautarea unor retete de demult. Amicul meu severinean, etnologul Isidor...
REŢETA ZILEI: Paste cu chifteluţe italieneşti, sos de roşii, parmezan şi mascarpone

REŢETA ZILEI: Paste cu chifteluţe italieneşti, sos de roşii, parmezan şi mascarpone

Ingrediente: 500 g carne tocată de vită, paste (spaghete sau linguini), 3 cepe tăiate mărunt, 400 g roşii tocate, o cutie de pastă de roşii, 4 căţei de usturoi mari, 600 ml piure de roşii, ulei de măsline, ...
Fasole verde cu pui (rețetă din 1888)

Fasole verde cu pui (rețetă din 1888)

Fasole verde cu pui. O reteta de o simplitate dezarmanta, sanatoasa si satioasa! Alimentatia sanatoasa este un concept des vehiculat in zilele noastre. Copiii sunt invatati inca de la gradinita ca trebuie sa manance...
REŢETA ZILEI: Somon cu tăiţei de dovlecei, rozmarin şi miere

REŢETA ZILEI: Somon cu tăiţei de dovlecei, rozmarin şi miere

Ingrediente: 4 bucăţi de somon, 4 dovlecei, o lămâie, ulei de măsline, sare, fulgi de ardei iute, 4 căţei de usturoi, miere Mod de preparare: Asezonează somonul cu sare şi piper. Apoi, cu un...
Salata de icre de crap a lui Antim Ivireanul

Salata de icre de crap a lui Antim Ivireanul

Salata de icre de crap ar putea fi... o banalitate. Asta daca nu deschidem cartea cea veche a retetelor, pe care o tine sub cheie de aur dumneaei, Kera Calita, ca pe un odor de pret ce se gaseste. Dar inainte de a da...
REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

Ingrediente: un cartof dulce mare, o salată, o cutie de fasole neagră, un avocado, o ceapă roşie, miez de seminţe de dovleac, 2 legături pătrunjel, parmezan ras, 50 ml suc lime, ulei de măsline, sare, piper...
Rețeta zilei de luni. Supă de nohot

Rețeta zilei de luni. Supă de nohot

Rețeta zilei de azi ne trimite departe, in trecutul culinar al unei Românii savuroase. Și chiar dacă ingredientul la care o să facem referire azi vi se pare exotic, străbunicile noastre obișnuiau să...
Serviciul de email marketing furnizat de