x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 10 alimente hipercalorice care îți fac bine

10 alimente hipercalorice care îți fac bine

30 Oct 2017   •   14:56
10 alimente hipercalorice care îți fac bine

Doar pentru că un aliment e hipercaloric nu înseamnă că trebuie să-l eviți. Când vine vorba de slăbit, nutriționiștii cad de acord că nu trebuie să judeci un aliment după numărul de calorii pe care ți le furnizează, ci după cât de nutritiv este pentru organism, scrie clicksanatate.ro.

Ei spun că unele alimente care au multe calorii pot, la o adică, să-ți facă foarte bine și intră la categoria „mâncare bună“. Dacă și tu ești dintre cele care-și refuză un super-aliment doar pentru că are multe calorii, atunci acest articol ți se adresează.

Hai să vedem împreună care sunt cele mai valoroase alimente hiper-calorice pe care nu e bine să le eviți.

Fisticul (560 kcal/ 100 gr)

Nutriționiștii spun că e bine să le prăjiești direct în coajă sau să le cumperi pe cele în coajă, pentru că procesul scoaterii lor din coajă îi dă timp creierului tău să se alinieze cu stomacul tău și, astfel, îți va cere mai puțin. Pigmentul verde și violet e plin de antioxidanți. Cercetări recente au evidențiat faptul că un consum regulat previne instalarea diabetului de sarcină.

Avocado (160 kcal/ 100 gr)

Extrem de sănătos, avocado nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Dacă vrei să ai un aport de grăsimi sănătoase, atunci avocado e pentru tine. Sunt o sursă foarte bună de steroli (lipide simple, bune pentru tine) și de alte grăsimi sănătoase plus vitamine.

×
Subiecte în articol: alimente dieta mancare