x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Avantajele necunoscute ale consumului de ciuperci

Avantajele necunoscute ale consumului de ciuperci

27 Sep 2016   •   15:55
Avantajele necunoscute ale consumului de ciuperci

Ciupercile sunt o sursă bogată de fibre, vitamine și minerale. Aceste legume conțin din plin vitamine din complexul B:  B1, riboflavină, piridoxină (B6). De asemenea, ciupercile conțin o cantitate deloc de neglijat de acid folic (previne și tratează anemia), scrie clicksanatate.ro.

Printre minerale esențiale din compoziția ciupercilor se regăsesc și potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier, fosfor și seleniu. Ciupercile sunt bogate și în antioxidanți. Așa că, sunt destule motive pentru care aceste legume nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră.

Indicate în curele de slăbire

Ciupercile au în compoziție aproape 90% apă. Nu au nici multe calorii: o cană plină cu ciuperci abia dacă atinge undeva la 40-50 de carlorii. Trebuie să știți despre ciuperci că nu conțin niciun fel de grăsimi, zahăr sau sare. De aceea, sunt ideale în regimurile de slăbire. Așa că, dacă vrei să dai jos kilogramele nedorite, apelează cu încredere la aceste legume. Ele pot fi preparate la grătar, în cuptor ori fierte. Sunt delicioase chiar și în salate.

Dacă le vei consuma regulat, nu numai că vei scăpa de colăceii de pe abdomen, dar vei fi ferit și de multe alte afecțiuni.

Mențin tensiunea arterială în limite normale

De asemenea, datorită fibrelor din compoziție, ciupercile previn constipația. Totodată, acestea pot regla sistemul digestiv. În plus, ciupercile conțin o cantitate mare și de potasiu. Acesta are rolul de a regla tensiunea arterială. E bine de știut că aceste legume previn și accidentele vascular cerebrale și multe alte afecțiuni cardiovasculare. Practic, ciupercile îți mențin inima sănătoasă.

×
Subiecte în articol: ciuperci