x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Burtă de porc umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Burtă de porc umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)

15 Mar 2017   •   09:59
Burtă de porc umplută (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mai puțin cunoscută, această rețetă din Muntenia de sud l-a entuziasmat la vremea ei pe Păstorel, dar și pe generalul Burtalau (Berthelot) fost militar de mare carieră franco-română în primul război mondial, om falnic și mâncău, azi nume de stradă în buricul Bucureștilor (vedeți cum se țese încet o plasă de cuvinte ademenitoare, menită să vă seducă-introducă, prin atmosferă-burtă, Burtalau, buric...?)


Daca un general francez, invatat la furculita fina, s-a lasat destabilizat de varlavele bucate muntenesti, va puteti imagina cum am reactionat noi, cei deja plimbati pe langa ciorbele si tuslamalelede zahana, cand am avut o surpriza atat de neasteptata ca burta umpluta! In primul rand trebuia sa-i gasim vinul, unul rosu, desigur, ca e lucru porcesc si cu fala intocmit. Dar nu unul greu, ca avem, uite, verdeata, iaurt: merge si ca intrare, merge si ca fel de mijloc. Asa ca rosu-rosu, dar mai bland.

Cât despre rețetă, iată ce trebuie să știți:

..........................

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×