x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ce trebuie să faci ca să scapi de câteva kilograme bune după 40 de ani

Ce trebuie să faci ca să scapi de câteva kilograme bune după 40 de ani

25 Aug 2017   •   17:00
Ce trebuie să faci ca să scapi de câteva kilograme bune după 40 de ani

Pe măsură ce avansezi în vârstă îți este mai greu să-ți controlezi greutatea, mai ales dacă renunți și la mișcare. Respectă aceste reguli pentru a scăpa de câteva kilograme bune, scrie clicksanatate.ro.

O jumătate de oră de mișcare zilnic

Când vrei să slăbești mult, e posibil să alegi o dietă fulger sau să faci sport intens, iar riscul de a pierde masă musculară este ridicat.  Exerciții fizice moderate te-ar ajuta mai mult să slăbești în mod sănătos.

Dacă n-ai posibilitatea să mergi la sală, e bine să faci orice tip de mișcare 30 de minute pe zi: gimnastică acasă, de 3-4 ori pe săptămână, mers, alergare, bicicletă.

Program fix de masă

O altă schimbare importantă pe care o poți face pentru a slăbi este să mănânci mai puțin și mai des, de 5-6 ori pe zi, lăsând 3-4 ore între mese. Ia un mic dejun ușor acasă, apoi un iaurt degresat la prima gustare, un prânz nu prea copios, o a doua gustare cu câteva semințe sau un fruct, care te feresc de pofta de dulciuri și de o cină bogată. Porțiile mai mici, luate la distanțe scurte de timp, la ore fixe îți asigură senzația de sațietate.
 

×
Subiecte în articol: kilograme slabit mancare