x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorba de văcuţă fiartă în borş, bună de-ţi încălzeşte inima

Ciorba de văcuţă fiartă în borş, bună de-ţi încălzeşte inima

08 Feb 2016   •   18:25
Ciorba de văcuţă fiartă în borş, bună de-ţi încălzeşte inima

Ciorba de văcuţă este una dintre cele mai gustoase şi sănătoase ciorbe. Consistentă şi plină de nutrienţă, poate fi mâncată în orice sezon.

Pentru ciorba de văcuţă avem nevoie de următoarele ingrediente:

2 litri de borş
1 kg rasol de văcuţă şi mânzat,
1 ceapă,
2 morcovi,
1 pătrunjel,
1 ţelină,
1 ardei,
2 cartofi,
200 g varză roşie,
200 g fasole verde,
200 g mazăre verde congelată,
sare, boia, piper,
 100 ml ulei,
2 roşii,
2 linguri pastă roşii,
pătrunjel şi leuştean verde

În loc să fierbem ciorba în apă cel mai bine e să o fierbem direct în cei 2 litri de borş, iar dacă scade, mai putem adăuga apă.

Punem la fiert rasolul şi între timp de apucăm să cutăţăm şi să tocăm legumele. Se pune întâi ceapa tocată julien după care punem rădăcinoasele tăiate rondele şi varza tocată, sarea şi piperul.

Mazărea şi fasoalea verde, dacă nu sunt prefierte le putem pune în oală odată cu rădăcinoasele.

Cu 20-30 de minute înainte de a fi gata ciorba punem cartofii tăiaţi în cuburi mai mici.

Roşiile se adaugă numai când legumele s-au fiert (roşiile întăresc legumele), iar pasta de roşii diluată cu un pic de supă o turnăm la sfârşit de tot.

Eventual putem căli roşiile într-o tigaie cu puţin ulei înaite să le punem în ciorbă.

Carnea, după ce s-a fiert, se scoate din oală se curăţă de pe os se taie in bucăţi mici şi se pune înapoi.

Se serveşte cu frunzele de pătrunjel şi leuştean, proaspăt tocate, şi ardei iute.

×
Subiecte în articol: ciorba de vacuta