x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum să gătești mâncărurile tradiționale de Crăciun ca să fie mai dietetice și mai sănătoase

Cum să gătești mâncărurile tradiționale de Crăciun ca să fie mai dietetice și mai sănătoase

22 Dec 2016   •   00:00
Cum să gătești mâncărurile tradiționale de Crăciun ca să fie mai dietetice și mai sănătoase
Sursa foto: theorganicprepper.ca

Nu e nimic în neregulă să-ți faci poftele de sărbători. De fapt, orice e în regulă cât timp te simți bine. :)) Există, însă, metode de a face alimentele tradiționale de sărbători să fie mai sănătoase și mai prietene cu silueta.

Desigur dacă îți dorești să faci un mic efort. S-ar putea să descoperiți că nici nu sunt atât de rele cum v-ați fi gândit, ba chiar gustoase.

Așadar, pentru cei care vor să aibă cât de cât grijă de greutatea lor chiar și de Crăciun, mai ales că, dacă este deja scăpată de sub control, este chiar indicat să nu facă excese, iată câteva metode simple de a găti mai sănătos și dietetic.

1. Zahăr brun în loc de cel alb

Zahărul rafinat este sursa principală a îngrășării și a multor probleme de sănătate. Am vorbit pe larg despre asta AICI. În general e bine să reduceți cantitatea de zahăr pe care o mâncați. Așa că încercați să faceți cozonacii cu mai puțin zahăr și să folosiți zahăr brun în loc de cel alb. Este mult mai sănătos și cu încărcătură glicemică mai mică.

Citește articolul complet, pe andreeasava.ro

 

×