x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum se prepară corect o salată sănătoasă

Cum se prepară corect o salată sănătoasă

27 Iun 2017   •   12:06
 Cum se prepară corect o salată sănătoasă

Pe perioada verii, salatele reprezintă un preparat plin de gust, savoare și ușor de digerat. Pentru a te bucura de porția ta de sănătate și pentru ca silueta ta să nu aibă de suferit, ține cont de aceste ponturi, scrie ziarulring.ro.

În piețe se găsesc din abundență toate ingredientele necesare pentru a savura o salată gustoasă și pentru a avea grijă de silueta ta. Nu te vei îngrășa dacă știi cum să combini ingredientele și care este cantitatea pe care s-o consumi.

Baza salatei oferă culoare

Când zici cuvântul salată, clar elementul principal este salata verde, rucola, varza Kale sau spanacul, ceva verde la care poți adăuga broccoli, avocado, castraveți. Verdele este una dintre culorile sănătății din farfuria ta. Plecând de la această culoare poți să te joci cu gustul pe care vrei să îl obții. Poți să adaugi ceapă roșie, morcovi, roșii, ardei. Absolut orice legumă este plină de nutrimenți benefici organismului tău.

Nu ocoli alimentele crocante precum nucile, semințele sau merele. Aceste vin perfect în completarea porției tale de sănătate, sunt extrem de sațioase și contribuie la o digestie corectă și echilibrată.

Pe lângă faptul că au grăsimi sănătoase, de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă.

Nicio masă fără proteine

Sănătatea are nevoie de diversitate și moderație, astfel că pentru a te menține în formă ai nevoie de câte puțin din fiecare categorie de alimente.

Poți să optezi pentru zilele în care să consumi proteină de origine animală sau vegetală. Astfel poți să adaugi la baza salatei tale pe lângă legume, creveți, somon, carne de pui, pește sau vită.

×
Subiecte în articol: salată sănătoasă salata carne de vita