x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum trebuie să ții alimentele în frigider

Cum trebuie să ții alimentele în frigider

30 Aug 2017   •   12:00
Cum trebuie să ții alimentele în frigider

Organizarea alimentelor pe rafturile frigiderului este esențială pentru a le menține proaspete cât mai mult timp. Este bine să știi de ce nu este bine să așezi ouăle pe ușa frigiderului și la ce temperatură trebuie să-l reglezi, scrie clicksanatate.ro.

Frigiderul este împărțit în 4 zone: cea rece, cea destinată alimentelor proaspete, zona cu o temperatură medie și ușa frigiderului, unde este cel mai cald. Chiar dacă temperatura din frigider este selectată la un anumit număr de grade, ea nu va fi constantă în tot frigiderul, variind de la rafturile superioare la ușa frigiderului. De exemplu, dacă temperatura din frigider este selectată la 4˚C, doar în zona rece se atinge această temperatură.

În zona alimentelor proaspete se înregistrează 4-6˚C, în timp ce în zona intermediară și pe ușa frigiderului se ating 6-8˚C. Este recomandat ca temperatura frigiderului să fie reglată la 4-5 ˚C, iar a congelatorului la -18˚C.

Info

Fructele și legumele proaspete pierd aproximativ 50% din conținutul de vitamine în perioada în care stau la frigider. Din acest motiv, ar trebui să fie consumate în maximum 48 de ore după ce au fost cumpărate.

×
Subiecte în articol: alimente alimente frigider legume fructe