x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Desert pentru o duminică relaxată. Rețetă franțuzească de MOUSSE DE CIOCOLATĂ ALBĂ

Desert pentru o duminică relaxată. Rețetă franțuzească de MOUSSE DE CIOCOLATĂ ALBĂ

24 Mai 2015   •   11:39
Desert pentru o duminică relaxată. Rețetă franțuzească de MOUSSE DE CIOCOLATĂ ALBĂ

Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: foarte ușoara
Calorii: 330 Kcal/ porție
Număr de porții: 6

Pentru acest mousse avem nevoie de următoarele ingrediente:

300g de ciocolată albă
6 albușuri
10 cl de smântână dulce
2 linguri cu apă
un praf de sare

Mod de preparare

Rupeți ciocolata în bucăți după care le puneți într-o crăticioară și adăugați cele două linguri cu apă.  Puneți crăticioara în bain-marie (ciocolata trebuie să se lichefieze, nu să fiarbă).

Smântâna dulce se bate până se îngroașă și se pune deoparte.

Albușurile se bat bine impreună cu un praf de sare  și se pun și acestea deoparte.

După ce ciocolata s-a lichefiat încorporați smântâna dulce, după care amestecați delicat albușurile (de joc în sus) cu ajutorul unei spatule de lemn.
Mousse-ul se toarnă în cupe după care se ține la frigider cel puțin 2 ore înainte să fie servit.

Cupele cu mousse pot fi decorate cu căpșuni.

×
Subiecte în articol: reteta mousse ciocolata alba