x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

DIETA STRĂMOȘILOR, între Creaționism și Evoluționism. Ce spune Biblia despre hrana primilor oameni

0
10 Oct 2017 - 21:37
DIETA STRĂMOȘILOR, între Creaționism și Evoluționism. Ce spune Biblia despre hrana primilor oameni


espre hrana primilor oameni
 DIETA STRĂMOȘILOR, între Creaționism și Evoluționism. Ce spune Biblia despre hrana primilor oameni
Dieta strămoșilor – iată o temă care ne tentează. Și, oricât ar părea de ciudat, Creaționismul și Evoluționismul se întâlnesc aici, în unele puncte deloc neesențiale. Cum ar fi cele ale alimentației și ale ocupațiilor primilor oameni.

Adepții celor două curente sunt de acord că omul a fost mai întâi frugivor și apoi… omnivor (adică frugivor-carnivor) și că primii oameni au fost culegători, pentru ca, evoluând, să-i aflăm agricultori sau mai bine zis cultivatori și crescători de animale. Ca să așez la locul lor aceste idei, am să apelez la două surse: una este Biblia, cealaltă o reprezintă parcursul unei expoziții pe care am vizitat-o cândva la Muzeul Alimentarium din Vevey (Elveția). Sigur, demonstrația mea nu este una exhaustivă și nici nu are pretenția de a fi o judecată cu valoare academică, dar dacă are să vă dea de gândit, atunci mă declar mulțumită.

Dieta strămoșilor – Evoluționismul

(...)

Strămoșii noștri de acum 40.000 de ani, primii „homo sapiens sapiens”, erau mai sănătoși decât suntem noi astăzi (luați per ansamblu). Datorită faptului că dieta lor era în principal frugivoră (bazată pe rădăcini, frunze, nuci, miere, semințe, grăunțe, legume, ciuperci) și doar într-un procent redus consumau carne, pește, lactate, se pare ca aveau o speranță de viață de peste 60 de ani, o înălțime medie de 1,75 m bărbații, respectiv 1,65 m femeile, erau supli, agili și, lucrul cel mai important, aveau dinți foarte buni. Se știe că o dantură sănătoasă este garanția unui corp sănătos și chiar dacă oamenii nu se aleg căutându-i după dinți, precum caii, nu trebuie să ne neglijam dinții. 

(...)

Dieta strămoșilor – Creaționismul

Dacă mutăm discuția în agora Creaționismului, nu trebuie să facem decât un singur lucru, pentru a ajunge – surprinzător – la aceeași evoluție a ocupațiilor și, implicit, a dietelor strămoșești: să deschidem Biblia, la cartea Facerii, capitolul 2. Ce zice Biblia în versetul 9 din cartea și capitolul citate?

„Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuți la vedere și buni la mâncare și pomul vieții în mijlocul grădinii și pomul cunoștinței binelui și răului”.

Și a făcut asta Dumnezeu abia după ce l-a făurit pe om după chipul și asemănarea sa, căci până atunci nu existau plante pe pământ, nici altă formă de viață, căci „nu era niciun om care să lucreze pământul” (Facerea, 2:5).

O dată ce omul s-a ivit de sub mâinile lui Dumnezeu, acesta din urmă a simțit nevoia să dăruiască făpturii modelate din lut un loc al său, un rost și… hrană:

.........................

Află ce spune Biblia despre hrana primilor oameni


 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2148


Mai multe titluri din categorie

Rețeta zilei: Creveţi cu legume şi caşcaval

Rețeta zilei: Creveţi cu legume şi caşcaval
Ingrediente: 15 creveţi, o ceapă mică, 2 ardei semi-iuţi, o roşie mică, 12 roşii cherry, 35 g caşcaval/mozzarella, 3 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, 1/4 linguriţă boia dulce, sare,...

Dulceață din plante de leac (rețetă de Sânziene)

Dulceață din plante de leac (rețetă de Sânziene)
Nu sunt mulți cei care știu că primul „tratat de sulcețuri” a fost scris de Nostradamus. Nostradamus - profetul, Nostradamus - alchimistul, Nostradamus - expertul în poțiuni otrăvitoare ca și în leacuri...

Concert la groapa de gunoi

Concert la groapa de gunoi
Un concert va avea loc marţi, la Pata-Rât - zona în care și-au ridicat adăposturi cei mai săraci locuitori ai Clujului, pe o scenă amplasată lângă rampa de gunoi. Evenimentul este organizat în cadrul...

Sandalele cu toc - piesa centrală din garderoba de vară

Sandalele cu toc - piesa centrală din garderoba de vară
Sandalele sunt semnătura verii în ţinutele pe care fashionistele le abordează în sezonul cald. Modelele cu toc dau personalitate outfiturilor şi vorbesc grăitor despre degajarea, siguranţa şi succesul femeilor...

Ce tipuri de pantofi se poartă în sezonul cald 2018

Ce tipuri de pantofi se poartă în sezonul cald 2018
  Pantofii cu toc aşteaptă în garderobă cel puţin la fel de nerăbdători ca stăpânele lor, ivirea primăverii. Instalarea sezonului cald îi scoate la rampă şi îşi redobândesc repede statutul de...

"Picnic urban" pe Schitu Măgureanu sâmbătă şi duminică

"Picnic urban" pe Schitu Măgureanu sâmbătă şi duminică
Bulevardul Schitu Măgureanu va fi închis traficului auto sâmbătă şi duminică şi va găzdui cea de-a doua ediţie a seriei de "Pietonale în Cartierul Creativ Proiectul a fost desemnat câştigător în cadrul...

7 modele de tenisi trendy pentru 2018

7 modele de tenisi trendy pentru 2018
În ultimii ani, tot mai multe tipuri de tenişi se abat într-un mod creativ și ingenios de la binecunoscutul tipar tradiţional de design și cromatic, lucru care le încantă pe fashioniste. Modelele aflate în...

Raluca de la Bambi, declarație surprinzătoare: ”L-am luat în brațe și am fugit cu el la Urgențe”

Raluca de la Bambi, declarație surprinzătoare: ”L-am luat în brațe și am fugit cu el la Urgențe”
Galerie Foto Raluca Tănase, una dintre cele două surori din trupa Bambi, spune despre cățelul ei Bubu că este răsfățatul familiei, pentru că toată lumea îi face poftele. Cu toate acestea, cântăreața recunoaște că...

Ce machiaj purtam in aceasta vara si care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem cand ne fardam!

Ce machiaj purtam in aceasta vara si care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem cand ne fardam!
Galerie Foto Make-up artistul Oana Raduca iti dezvaluie secretele din spatele trusei de make-up. Vrei sa fii in pas cu moda si in materie de machiaj, in aceasta vara? Specialistii spun ca in acest anotimp, fata...

Târg de antichităţi la Muzeul Ţăranului Român

Târg de antichităţi la Muzeul Ţăranului Român
Peste 40 de colecţionari din toată ţara vor participa, începând de vineri, timp de trei zile, la Târgul de antichităţi organizat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. "În miez de vară, în preajma...

Catrinel Sandu vorbește despre nunta cu noul său iubit, Steve

Catrinel Sandu vorbește despre nunta cu noul său iubit, Steve
Galerie Foto Catrinel Sandu a acceptat să vorbească despre momentele grele trăite după despărțirea de soțul său și, mai ales, despre cum a reușit să treacă peste ele. Catrinel Sandu și cele două fiice ale sale Sara,...

VIDEO Asa arata o insula vanduta pentru 3,2 milioane euro

VIDEO Asa arata o insula vanduta pentru 3,2 milioane euro
Video In renumitele insule Baleare, un loc indragit de odihna nu doar pentru spanioli, pentru numai 3,2 milioane de euro a fost vanduta insula Colom, cea mai mare dintre cele care inconjoara Menorca.   Cu o...

Laptele de șteandru - o rețetă de la stână

Laptele de șteandru - o rețetă de la stână
Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile nu mai știu să toarcă și, câteodată nu mai știu nici a face brânza ori laptele...

Rețeta zilei: Brioşe cu porumb şi cârnaţi

Rețeta zilei: Brioşe cu porumb şi cârnaţi
Ingrediente: 350 g cârnaţi proaspeţi sau afumaţi, un ardei gras, 150 g porumb fiert, 2 fire de ceapă verde, 50 caşcaval, 150 g făină, 100 g mălai, 2 linguri ulei de măsline, 2 pahare iaurt grecesc, 2...

Este Arabia Saudită următoarea destinație turistică de top?

Este Arabia Saudită următoarea destinație turistică de top?
David Kennedy face parte dintr-o echipă internațională care realizează cel mai mare studiu arheologic din Arabia Saudită, început în luna martie. Spre deosebire de vecinele sale, Egipt și Iordania, Arabia...
Serviciul de email marketing furnizat de