x close

Din antichitate - Laptele faraonilor

0
Autor: Cristina Andreea Catana 19 Ian 2006 - 00:00
Din antichitate - Laptele faraonilor


Cum capra a fost printre primele animale domesticite de om si laptele acesteia a fost consumat inca din Antichitate, in mormintele faraonilor s-au gasit bucati de branza din lapte de capra si de aceea se crede ca acestia il consumau crezand ca are anumite puteri benefice. Si romanii si grecii consumau lapte de capra. Chiar si astazi este consumat in catitati mari de catre majoritatea popoarelor globului.

SANATATE. Nici nu este de mirare avand in vedere ca este o importanta sursa de calciu, fosfor, potasiu sau vitamina B2. Cel mai mare avantaj al laptelui de capra este faptul ca persoanele care nu tolereaza laptele de vaca il pot consuma fara nici o problema. Daca se va face aceasta inlocuire la sugari, atunci este bine ca parintii sa ceara acceptul pediatrului pentru ca laptelui de capra ii lipsesc cateva dintre elementele nutritionale ale celui de vaca. Laptele de capra consumat regulat ajuta la prevenirea aparitiei bolilor de inima si hipertensiunii.

Pentru ca se acreste mai repede decat laptele de vaca, trebuie pus la frigider imediat ce este adus de la magazin. Trebuie tinut in recipiente inchise ermetic, pentru ca absoarbe imediat aromele din jur. (Cristina Andreea Catana)
Citeşte mai multe despre:   gastronomie

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



 
Afisari: 300


Mai multe titluri din categorie

Te-ai gândit să pleci în vacanţă şi să te cazezi într-un TAB? Asta într-o fostă unitate militară înființată în 1936 de regele Carol al II-lea

Te-ai gândit să pleci în vacanţă şi să te cazezi într-un TAB? Asta într-o fostă unitate militară înființată în 1936 de regele Carol al II-lea
Fosta bază secretă și fabrică de muniție din Orăștie s-a transformat într-un complex turistic, singurul din Europa. Unitatea militară a fost înfiinţată de Regele Carol al II - leaVrei să petreci câteva...

Reţete de humus şi pita făcute în casă

Reţete de humus şi pita făcute în casă
Poate părea complicat să faci humus în casă, dar nu este deloc asa. Humusul se face, până la un punct, ca şi fasolea bătută. Avantajul humusului este că nu provoacă balonări deloc iar gustul este mai...

Rețeta zilei de joi. Tochitură moldovenească

Rețeta zilei de joi. Tochitură moldovenească
 Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai...

De 1 iunie, Bucurestiul se transforma in Capitala Copiilor

De 1 iunie, Bucurestiul se transforma in Capitala Copiilor
Cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, Primaria Capitalei, prin Proedus, Arcub si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, organizeaza o serie de evenimente destinate celor mici, atat in Parcul Herastrau, cat si...

Chef Florin Dumitrescu a fost numit Ambasador SOS Satele Copiilor

Chef Florin Dumitrescu a fost numit Ambasador SOS Satele Copiilor
La scurt timp după ce a devenit tată pentru a doua oară, chef Florin Dumitrecu a mai avut parte de încă o bucurie: a fost numit Ambasador Onorific SOS Satele Copiilor, după o perioadă în care s-a apropiat foarte...

În pragul vacanțelor, atenţie la agențiile țepare!

În pragul vacanțelor, atenţie la agențiile țepare!
De ani buni, nu trece niciun sezon turistic fără să fi auzit de turişti care au trăit coşmarul vieţii lor într-o vacanţă. Fie au cumpărat de la o agenţie- fantomă, fie au cumpărat ceva ce nu exista în...

Rețeta zilei de miercuri. Borș „holtei” cu sfeclă roșie

 Rețeta zilei de miercuri. Borș „holtei” cu sfeclă roșie
Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit "holtei", adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau...

Un muzeu etnografic construit într-un sediu de CAP

Un muzeu etnografic construit într-un sediu de CAP
În general CAP-urile din România au fost distruse. Unul singur și-a gasit o frumoasă întrebuințare. A fost transformat în Muzeu Etnografic. Satul românesc s-a transformat ireversibil, iar cei mai tineri locuitori...

CĂPŞUNA - vedeta simandicoasă a fructelor ne îmbie cu parfumul ei. Elixir din căpşuni şi lămîie

CĂPŞUNA - vedeta simandicoasă a fructelor ne îmbie cu parfumul ei. Elixir din căpşuni şi lămîie
În sfârşit este iar sezonul parfumatelor căpşuni. Aceste fructe roşii, dulci şi cu aromă îmbătătoare sunt vedetele momentului. Căpşunile le putem mânca proaspete cu un pic de zahăr pudră cu sau fără...

Destinația săptămânii. Între mister şi tradiţie

Destinația săptămânii. Între mister şi tradiţie
Este perioada perfectă pentru un sejur în Iordania, țară în care turiștii sunt primiți cu o deosebită ospitalitate. În ciuda conflictelor din Orientul Mijlociu, Iordania a reușit să se ferească de toate...

Ponturi de călătorii. Cum să nu dai mulţi bani pentru cazare

Ponturi de călătorii. Cum să nu dai mulţi bani pentru cazare
Dacă hotelurile din destinaţia de vacanţă pe care o alegeţi vi se par prea scumpe, există o alternativă. AIRBNB este una dintre cele mai mari platforme de booking pentru cazare. Acolo, în funcţie de destinaţia...

All-inclusive mioritic

All-inclusive mioritic
Litoralul românesc este gata să-şi primească oaspeţii. Cel puţin asta susţin autorităţile, care promit condiţii mai bune de cazare dar şi mai multe posibilităţi de relaxare și distracție. În plus, se...

Alina Pușcaș va avea un băiețel: “Se va numi Filip sau Alexandru”

Alina Pușcaș va avea un băiețel: “Se va numi Filip sau Alexandru”
Alina Pușcaș, prezentatoarea transforming-show-ului “Te cunosc de undeva!”, va avea un băiețel, pe care îl va aduce pe lume, la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie.“Am aflat că vom avea un...

Rețeta zilei de marți. Ciorbă țărănească

Rețeta zilei de marți. Ciorbă țărănească
Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o...

Cu bagajul făcut, în „last minute”

Cu bagajul făcut, în „last minute”
Vara se apropie cu paşi repezi, iar agenţiile de turism au pregătit oferte fel de fel, în destinaţii deja apreciate de turiştii români, dar și în locaţii mai puţin cunoscute. Însă cuvântul la ordinea zilei...