Cand afara viscoleste, te prinde o pofta nestapanita de fructe si de legume proaspete. Solutia iti sta la indemana: pune la congelator vitamine pentru iarna.
VERONICA GUZUN
CAMARA. Fructele congelate sunt delicioase si gustoase |
In urma congelarii, fructele si legumele sufera foarte putine pierderi. Se pastreaza majoritatea substantelor nutritive, culoarea si aroma raman aproape neschimbate. La temperaturi scazute bacteriile mor. De aceea, fructele congelate nu sunt numai gustoase, ci si sanatoase.
SFATURI PRACTICE
|
Fructele uscate se umfla mai repede in apa in care se dizolva o lingurita de drojdie de bere. Pentru pastrarea fructelor pentru o perioada mai indelungata trebuie cunoscute urmatoarele: fructele peste care a cazut bruma nu se vor sterge. Cele patate, batute si cu stricaciuni nu se vor putea pastra. Se aleg doar fructele cu codita intreaga. Zarzavaturile trebuie invelite in hartie si puse in ladite. Fructele si legumele nu trebuie puse in aceeasi incapere cu varza murata si muraturile, caci vor imprumuta miros de la acestea. Temperatura de pastrare este de circa 4 grade C; - camarile trebuie sa fie aerisite si uscate; - se controleaza din cand in cand, pentru a fi scoase fructele care prezinta stricaciuni.
|