x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)

20 Oct 2016   •   09:09
Ghivecel (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Cauți adevăratele retete romanesti? Vreme de mai bine de un deceniu a scormonit după ele și Radu Anton Roman, „patriarhul gastronomiei românești”. A trecut dintr-un sat în altul, bătând la porți și intrând în case și cuhnii, suflecându-și mânecile și punându-și dinainte șorțul de bucătar, ca să le fie de folos femeilor mult-pricepute într-ale gătitului.

A învățat alături de ele să gătească și a pus în pagină de carte învățătura asta.

Din când în când, de la cartea lui cea mare, cartea de bucate a neamului românesc, ne inspirăm și noi, pentru a găti pe îndelete, gustos, tradițional. Azi vom găti un... ghivecel. 

O coptură oltenească, descoperită (și) de Păstorel, vioaie și ușurică precum vara cea scurtă.


Ingrediente

....................

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×