x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Hotel luxos, local pe masura

Hotel luxos, local pe masura

25 Aug 2004   •   00:00

Cand vine vorba de localuri, patronii le includ pe cele de hotel intr-o categorie aparte. De la clienti pana la servire, totul este diferit.

OANA ANTONESCU

Prosperitatea restaurantelor de hotel depinde in mare masura de gradul de ocupare a hotelului. Daca hotelul este plin, atunci cel putin la micul dejun clientii sunt asigurati, pentru ca el este inclus in pretul camerei. In ceea ce priveste pranzul si cina, Cristian Vasile, director la "Majestic", crede ca "tine de noi, de personalul restaurantului, sa ii atragem si la celelalte mese".

De cealalta parte, localurile de sine statatoare trebuie sa faca eforturi pentru a-si aduce clienti. Restaurantele de hotel nu vor putea niciodata sa aiba clienti permanenti. Turistii se vor opri pentru masa de pranz si de seara in zonele in care se afla. De aceea, personalul localurilor din hotel trebuie sa lupte pentru a-i castiga ca si clienti. Cristian Vasile crede ca bucataria si servirea ar trebui sa fie mai buna in restaurantele de hotel, pentru ca "potentialii clienti sunt oameni cunoscatori, care au calatorit si o data ce platesc 200 euro pe noapte, e normal ca si asteptarile lor sa fie mari". In plus, si preparatele trebuie sa fie din materii prime deosebite pentru ca, spre deosebire de localurile de sine statatoare, aici exista certitudinea ca se vor vinde. Morunul, somonul sau vinurile de colectie se gasesc intotdeauna intr-un restaurant de hotel.

Alexandru Enache, manager la "Vatra", crede ca restaurantele de sine statatoare au o libertate mai mare in privinta clientilor: "In timp ce ei trebuie sa tina cont de clientii hotelului, de pretentiile acestora, noi avem o oferta prestabilita si intra cine vrea".

ALTE SITUATII

Cele mai avantajate sunt hotelurile care au sali de conferinte, pentru ca in acest mod se in-trunesc grupuri mari si se organizeaza mese festive. Aceeasi situatie se intampla si cu restaurantele de hotel care dispun de un spatiu suficient de mare pentru a organiza nunti. Daca alegeti un astfel de local pentru un eveniment de acest gen, puteti beneficia de un cadou din partea casei: o camera de hotel pentru tinerii casatoriti.

Spuneti-va parerea!

Asteptam opiniile dumneavoastra. Daca aveti comentarii la articolele publicate, daca vreti sa cititi despre un anumit subiect sau sa ne impartasiti din experientele dumneavoastra din restaurante, o puteti face trimitandu-ne un e-mail sau o scrisoare.

Daca sunteti maestri bucatari in prepararea unei retete, nu ezitati sa o impartasiti si celorlati cititori!

E-mail: gastronomie@jurnalul.ro
Adresa: Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D, et. 8, Sector 1, Bucuresti
×
Subiecte în articol: gastronomie hotel