x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ouă umplute cu ciuperci - rețetă pentru Zilele Dochiei

Ouă umplute cu ciuperci - rețetă pentru Zilele Dochiei

01 Mar 2018   •   11:28
Ouă umplute cu ciuperci - rețetă pentru Zilele Dochiei

La început de primăvară, la 1 martie, sosește timpul Babei Dochia. Legenda avertizează asupra vremii schimbătoare de la începutul anului agricol. Baba Dochia are 12 cojoace, șase sunt rele (friguroase) și șase bune (frumoase).

Dacă ninge în aceste zile, se spune că baba își scutură cojoacele. Se mai numește și Baba Marta, cea cu nouă cojoace. Leapădă zilnic câte unul; de la 9 martie, când l-a lepădat pe ultimul, începe și vremea a se încălzi.

Femeile se feresc a lucra la 1 martie, ca să nu se zburlească Baba Dochia și să aducă viforul iernii.
Se îngăduie însă lucrul cu furca și fuiorul, pentru că și Baba Dochia obișnuia să toarcă atunci când se afla la stână, în creierul munților. Nimănui nu-i este îngăduit să iasă afară din casă fără a mânca cel puțin un ou.
Acum, aveți de ales între rigorile postului și cutumele din zilele Dochiei. Dar le-ați ales pe cele din urmă, atunci să vă-nvăț a face: ouă umplute cu ciuperci. Trebuință ai de: .................

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×