x close

Ciorba de fasole cu afumătură, în castron de pâine

Ciorba de fasole cu afumătură, în castron de pâine
Ciorba de fasole cu afumatura, in castron de paine, e o reteta intrata deja in traditie si-n Ardeal, in Tinutul Secuiesc, dar si dincoace de munte in Oltenia. Ca-i moda sau poveste veche, nu stiu bine a va zice,...
REŢETA ZILEI: Salam de biscuiţi

REŢETA ZILEI: Salam de biscuiţi

Ingrediente: 1 kg biscuiţi simpli, 20 de linguri de zahăr, 75 g cacao, 350 g unt, un baton de vanilie, o linguriţă de extract de vanilie, 3 linguri de rom, 1/2 l apă Mod de preparare: Într-un vas mai...
REŢETA ZILEI: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

REŢETA ZILEI: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

Ingrediente: 250 g unt, 300 g ciocolată neagră, 130 g coacăze uscate și migdale, 75 g cacao, 70 g făină, o linguriță de praf de copt, 4 ouă mari, 350 g zahăr pudră, înghețată de vanilie, 2 plicuri...
PUBLICITATE
  

  

  

Rețeta de mititei a unui bucătar regal (pentru 1 Mai)

Rețeta de mititei a unui bucătar regal (pentru 1 Mai)

Reteta de mititei e un subiect la ordinea zilei... de 1 Mai. Credeti cumva ca micii, mititeii sunt un preparat exclusiv al clasei muncitoare, dar va inselati! Pana si regii s-au infruptat din ei. Ultimul bucatar al...
Cea mai bună rețetă de înghețată pentru copilul tău

Cea mai bună rețetă de înghețată pentru copilul tău

Despre alimentația sănătoasă auzim pe toate canalele de comunicare, există mii de variante la care să apelezi pentru a te putea bucura de o porție de sănătate, scrie clicksanatate.ro. Însă atunci...
Cea mai bună rețetă de tiramisu

Cea mai bună rețetă de tiramisu

Vrei să prepari rapid un desert răcoritor? Încearcă această rețetă, scrie clickpentrufemei.ro. Ai nevoie de 200 g frişcă 4 linguri zahăr pudră 120 g brânză mascarpone 4 linguri cacao 1...
Borș românesc (rețetă din Oltenia sudică)

Borș românesc (rețetă din Oltenia sudică)

Bors romanesc am zis, bors romanesc gatesc! Reteta asta am aflat-o intr-una dintre perindarile mele prin tara, in Oltenia sudica, in lunca Dunarii. Ar fi putut sa-i spuna bors oltenesc, la fel de bine. insa numele i-a fo...
MITITEII românești - află REȚETA ORIGINALĂ. Azi se dă drumul la MITITEIADĂ

MITITEII românești - află REȚETA ORIGINALĂ. Azi se dă drumul la MITITEIADĂ

Mititeii românești – așa mici-mititei cum sunt ei – au stârnit multă patimă, epidemie de cuvinte și averse de cerneală de-ai fi zis că puțin mai lipsea să te afli în plină istorie...
Rulada de carne a Mamei Floarea - rețetă bucovineană

Rulada de carne a Mamei Floarea - rețetă bucovineană

Rulada de carne a Mamei Floarea e poate una dintre cele mai interesante mancaruri pe care mi-a fost dat sa le aflu in nordul extrem al tarii. In satul bucovinean Poiana Stampei traia odata o femeie pe nume Floarea....
Cea mai bună rețetă de sos barbeque

Cea mai bună rețetă de sos barbeque

Carnea preparată la grătar are un gust inconfunfabil. Pentru a-i da o aromă deosebită este important să o ungi din când în când cu un sos barbeque. Noi îți dăm cea mai bună rețetă de...
Limba soacrei (rețetă din Basarabia)

Limba soacrei (rețetă din Basarabia)

Limba soacrei este, în cazul de față, nu o metaforă (sau un adevăr, ziceți-i cum vreți) cu referire directă la anumite relații de familie, ci, după cum se va vedea, o rețetă delicioasă pe care am avut...
Copane de curca la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe)

Copane de curca la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe)

Copane de curca la tigaie, dupa reteta lui Tudor Gheorghe! Nu-i asa ca-i delicios? Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii...
Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman)

Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman)

Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman) e unul dintre cele mai savuroase preparate traditionale romanesti. „Din cale afară de fine, sărmăluțele din carne de gâscă cer un vi...
REŢETA ZILEI: Stracciatella alla romana (supa tradiţională a Romei)

REŢETA ZILEI: Stracciatella alla romana (supa tradiţională a Romei)

Ingrediente: 1,5 l supă de carne, 4 ouă, 50 g parmezan, un praf de nucşoară, o linguriţă coajă de lămâie, un praf de sare Mod de preparare: Într-un bol, se bat bine ouăle, cu telul, apoi se...
Ciorba de capete de salau (rețetă de pe Clisura Dunării)

Ciorba de capete de salau (rețetă de pe Clisura Dunării)

Ciorba de capete de salau nu-i un bors de peste ca oricare. Aveam sa-mi dau seama de asta la drumul pe care l-am facut pe Clisura Dunarii, in cautarea unor retete de demult. Amicul meu severinean, etnologul Isidor...
Serviciul de email marketing furnizat de