x close

Rețeta zilei: Coșulețe cu gem

Rețeta zilei: Coșulețe cu gem
Ingrediente ● 100 g unt ● o cutie cremă de brânză ● 150 g făină ● 100 g zahăr ● gem, după gust  ●zahăr pudră Se amestecă untul cu crema de brânză cu ajutorul...
Cum afli dacă peștele pe care îl cumperi este proaspăt

Cum afli dacă peștele pe care îl cumperi este proaspăt

Dezlegarea la peşte se ţine cu marfă din import. Peste 80% din peştele pe care îl mâncăm vine de la străini. A ajuns să fie cu mult mai ieftin să aducem marfă de peste mări şi ţări, decât...
Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

Aganciabur sau ciorba de urechiușe (rețetă armenească)

Trei lucruri sunt importante pentru armeni si cu ele se mandresc oriunde s-ar afla: credinta, limba armeana si traditiile. O populatie nu poate fi numita popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si...
PUBLICITATE
  

  

  

Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

a Prejmer inca se mai pastreaza retetele de odinioara. Mancaruri pe plita, din ingrediente aflate la indemana in gradina din spatele casei, din care se infrupta toti cei care trec pragul caselor prejmarene. Maria...
Dulceață de ceapă (o poveste dacică și-o rețetă mai dincoace)

Dulceață de ceapă (o poveste dacică și-o rețetă mai dincoace)

O veche legendă, zice-se de sorginte dacică, vorbește despre cum a apărut ceapa. Cică ar fi fost o dată o fată frumoasă, fiica unui mare luptător dac. Și fata iubea un flăcău, băiatul o iubea și el și se...
Constantin Brâncuși: Mămăliga „stimulează forțele fecundității”.

Constantin Brâncuși: Mămăliga „stimulează forțele fecundității”.

O lungă şi onorantă listă de mari artişti aplecaţi şi spre cele lumeşti, spre trebuinţa pântecului, îl numără şi pe gorjeanul crescut la Hobiţa cu boţuri de mămăligă şi tocane...
Plachie de stridii - rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871

Plachie de stridii - rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871

Plachie de stridii - e o curiozitate, azi, dar în veacul al XIX-lea, pe când stridiile de Marea Neagră (chiar dacă mai mici decât vestitele stridii de Arcachon) erau la mare căutare, rețeta asta...
REŢETA ZILEI: Clătite olandeze cu mere

REŢETA ZILEI: Clătite olandeze cu mere

Ingrediente: 1 măr acrişor 2 linguri unt 1 ou 100 gr făină albă 2 linguri unt topit un vârf de sare 2 linguri zahăr  sirop/gem. Mod de preparare: Se bate oul cu zahărul, se...
Păstrăv cu vin roșu (rețetă pentru dezlegările la pește)

Păstrăv cu vin roșu (rețetă pentru dezlegările la pește)

Dacă la 11 februarie a fost lăsatul secului pentru carne, după o săptămână creștinii se vor înfrâna să mai guste lactate sau ouă, începând astfel săptămânile de post. Azi g
REŢETA ZILEI: Bănuţi de cartofi stil pizza

REŢETA ZILEI: Bănuţi de cartofi stil pizza

Ingrediente: 4 cartofi medii  3-4 felii subţiri de bacon  câteva linguri sos de roşii cu busuioc  50 gr caşcaval  2 linguri ulei  sare, piper. Mod de preparare: Se spală bine cartofii sub...
Ciorba de fasole cu laște (rețetă de la Ampoița)

Ciorba de fasole cu laște (rețetă de la Ampoița)

Reteta pe care v-o daruiesc astazi am primit-o si eu in dar de la Mama Luta din Ampoita, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice ca ar fi poposit si Dumnezeu, intr-una dintre peregrinarile sale...
Tartă de brânză cu legume și ciuperci (rețetă pentru Săptămâna ALbă)

Tartă de brânză cu legume și ciuperci (rețetă pentru Săptămâna ALbă)

Săptămâna de dinaintea Postului Paștilor este numită prin tradiție Săptămâna Albă (sau Săptămâna Brânzei), reprezentând ultimele zile în care mai este permis consumul...
Rețeta zilei: Ruladă de curcan cu porumb

Rețeta zilei: Ruladă de curcan cu porumb

Ingrediente: 400 g piept de curcan Pentru umplutură: 4 morcovi mari fierți 150 g porumb dulce din conservă 1 cutie ciuperci 50 g unt 150 g unt frunze de salată ulei pentru...
Vrei să cumperi online produsele direct de la fermieri? Acum se poate

Vrei să cumperi online produsele direct de la fermieri? Acum se poate

Tendinţa de a ne îndrepta spre un stil de viaţă sănătos face ca dorinţa cumpărătorilor de a achiziţiona produse naturale direct de la producător să fie din ce în ce mai mare. Din păcate,...
Păstrăvii Doamnei Mele (rețeta lui Bacalbașa)

Păstrăvii Doamnei Mele (rețeta lui Bacalbașa)

Pastravii vor fi, întotdeauna, o ofertă delicioasă în fiecare meniu! De aceea rețeta acestei zile se va dovedi binevenită! Vrednică femeie, Ecaterina Bacalbaşa! Şi, oricât ne-ar plăcea...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de