x close

Cea mai bună rețetă de tort cu zmeură

Cea mai bună rețetă de tort cu zmeură
Răsfață-te cu o rețetă delicioasă de tort cu ciocolată neagră și zmeură, care îți va încânta papilele gustative, scrie ziarulring.ro! Ingrediente 250 g făină 120 g pudră de...
 Dieta cu salate. Slăbești cât ai clipi

Dieta cu salate. Slăbești cât ai clipi

Dacă vrei să te hrănești sănătos sau vrei să slăbești, salatele sunt ideale. Vei obține doza zilnică recomandată de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale, în timp ce vei scăpa de câteva...
De ce consumul de cartofi prăjiți dăunează grav sănătății

De ce consumul de cartofi prăjiți dăunează grav sănătății

Modul în care gătim mâncarea pe care o consumăm este esențial pentru sănătatea noastră. Potrivit unui studiu al nutriționiștilor americani, persoanele care consumă cartofi prăjiți de cel puțin...
PUBLICITATE
  

  

  

Cea mai bună rețetă de tort cu cireșe

Cea mai bună rețetă de tort cu cireșe

Abia aşteptăm momentul să ne bucurăm de cireşele aromate de pe tarabe. Voi nu? Avem şi câteva reţete de prăjituri. Vrei şi tu? Una din ele este chiar aceasta de tort cu cremă de budincă de vanilie şi...
  Beneficiile fisticului asupra sănătății

Beneficiile fisticului asupra sănătății

Fisticul ocupă un loc important pe lista alimentelor sănătoase. El a devenit popular pentru gustul delicios și pentru beneficiile pe care le are în menținerea sănătății, scrie ziarulring.ro. Pentru a...
REŢETA ZILEI: Cartofi noi cu ceapă verde şi mărar

REŢETA ZILEI: Cartofi noi cu ceapă verde şi mărar

Ingrediente: 1 kg cartofi noi, 4 fire ceapă, 4-5 fire mărar, ½ linguriţe turmeric (se poate înlocui cu boia), 2-3 linguri ulei, sare şi piper negru Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert în...
Știucă umplută... ca la mare (rețetă mănăstirească)

Știucă umplută... ca la mare (rețetă mănăstirească)

Mereu în căutarea acelor retete romanesti de neuitat, pașii mă aduc și-n mănăstirile românești. “Dumnezeul marilor si al oceanelor” a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. As...
Papanași moldovenești (rețeta lui Radu Anton Roman)

Papanași moldovenești (rețeta lui Radu Anton Roman)

Papanasii moldovenești sunt un desert diferit de rețeta clasică, cu dulceață și smântână. Numai diminutive in bucatarioara romanasilor (dar si in invocatiile religioase, ca numai prin alint si...
Saramură de crap de Dunăre (rețetă veche de două veacuri)

Saramură de crap de Dunăre (rețetă veche de două veacuri)

Barba Panagachi, aruncătorul de șiș, nu a ieșit din cuprinsul portului decât de două ori în tot cuprinsul ticăloșitei sale vieți: când l-au botezat la biserica Panaghia din buza vadului și la...
Păstrăv cu praz, mere și vin (rețetă dintr-un sat șters de pe harta lumii)

Păstrăv cu praz, mere și vin (rețetă dintr-un sat șters de pe harta lumii)

O dimineață sprintenă și masa plină cu bucate! În străchină de lut și pe tipsie așezate! Iar dacă ești în căutare de oale, farfurii și căni de apă, pe roată de olar lucrate, dă o fugă...
Ciorbă de „lăptucuță” (rețetă din Penteleu)

Ciorbă de „lăptucuță” (rețetă din Penteleu)

O pagină de carte, cu un veac şi mai bine în urmă: “Falnic şi luminos se ridică-n fundal blândul rege al atâtor înălţimi, vestitul Penteleu, cu cele mai grase păşuni, cu cele mai &i...
REŢETA ZILEI: Îngheţată de rodie

REŢETA ZILEI: Îngheţată de rodie

Ingrediente: 3 rodii, 1 lime, 175 grame zahăr brun,  500 ml smântână dulce pentru frişcă. Mod de preparare: Pentru îngheţata de rodie e nevoie să stoarceţi cele două rodii şi...
Învârtita cu mere crețești, o rețetă pe placul lui Eminescu

Învârtita cu mere crețești, o rețetă pe placul lui Eminescu

Într-o zi ca aceasta, din miezul lui iunie, am vrea să avem puterea ca, dându-ne peste cap, să devenim contemporanii lui Eminescu. Să trăim alături de el, să respirăm același aer și, de ce nu, să st...
REŢETA ZILEI: Găluşte cu caise

REŢETA ZILEI: Găluşte cu caise

Ingrediente: 12 caise mici, 250 grame brânză de vaci, 100 grame unt, 3 linguriţă zahăr, 50 grame griş, esenţă vanilie, 1 gălbenuş de ou, 60 grame făină, zahăr brun, 100 grame pesmet auriu, 2 linguri...
Fasole verde gătită mocănește (rețetă din 1888)

Fasole verde gătită mocănește (rețetă din 1888)

A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe...
Serviciul de email marketing furnizat de