x close

Ce se întâmplă dacă nu mânânci corect carne

 Ce se întâmplă dacă nu mânânci corect carne
Carnea roșie este foarte gustoasă, sățioasă și conține multe vitamine (B3) și minerale (fier, seleniu, zinc), însă dacă o consumi des și în cantități mari poate aduce numeroase daune...
REŢETA ZILEI: Gem de caise cu fistic

REŢETA ZILEI: Gem de caise cu fistic

Ingrediente: 2 kg caise, 650 gr zahăr, sucul de la ½ lămâie, 100 gr fistic (fără coajă și pielițe) Mod de preparare: Caisele se spală și li se scot sâmburii. Se trec prin mașina de roșii...
Cartofi aromați cu paprika, la cuptor (rețetă ardelenească)

Cartofi aromați cu paprika, la cuptor (rețetă ardelenească)

Încet, dar sigur, cartofii s-au strecurat în toate gospodăriile şi sunt de foarte multe ori la îndemâna tuturor atunci când masa trebuie pregătită foarte uşor şi rapid. Acum...
PUBLICITATE
  

  

  

Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețeta părintelui Dionisie)

Ca de fiecare dată, vă îndemn a afla adevăratele retete romanesti de post în mănăstirile noastre cele vechi! Acolo veți primi, pe lângă rețete, și pilde, și binecuvântare. Părintele...
Supă de pește dreasă cu ou și lămâie (rețetă de la Muntele Athos)

Supă de pește dreasă cu ou și lămâie (rețetă de la Muntele Athos)

Chiar dacă femeile nu au voie să intre la Muntele Athos, rețetele Sfântului Munte ajung uneori până la ele. Mai ales când un preacuvios părinte, cum e Părintele Epiphanios, de la Mylopotamos,...
Borș de bostănei (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Borș de bostănei (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Un gustos bors de vara cu bostanei, dupa reteta lui Radu Anton Roman. Sa aflam cum se prepara, dar si ce vorbe `de dragoste` i-a dedicat `uriasul` (si la propriu, si la figurat) gastronom roman: `Zeama asta e ca o...
Bulz de măruntaie (rețetă de pe Muntele Rarău)

Bulz de măruntaie (rețetă de pe Muntele Rarău)

Rețete (mai) românești, ca-n Bucovina nu găsești! E un slogan pe care l-am auzit și eu, cândva, urcând pieptiș spre Pietrele Doamnei, și zău că mi-a părut rău atunci că nu aveam în...
REŢETA ZILEI: Pastă de ardei iute

REŢETA ZILEI: Pastă de ardei iute

Ingrediente: 15 ardei iuţi uscaţi, 3-4 căţei usturoi,1 linguriţă seminţe chimen, 1 lingură boabe coriandru, ½ linguriţă sare, 5-6 linguri ulei măsline. Mod de preparare: Se curăţă ardeii iuţi de...
 Dieta braziliană. Slăbești rapid și sănătos

Dieta braziliană. Slăbești rapid și sănătos

Mai mult un stil de viață sănătos, decât un regim de slăbit propriu-zis, dieta braziliană te ajută să scapi de kilogramele nedorite mâncând bine. În plus, este echilibrată și...
REŢETA ZILEI: Tartă cu ton

REŢETA ZILEI: Tartă cu ton

Ingrediente: 3 conserve ton în ulei de 170 gr, praz, ardei, 150 gr caşcaval răzuit, 2 ouă, măsline, 2-3 linguri smântână, 1 lingură pesmet, 1 lingură muştar, 250 gr foietaj. Mod de...
Găluște cu carne și crumpe (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Găluște cu carne și crumpe (Rețeta lui Radu Anton Roman)

O fi el grâul, ba chiar și puii și cartofii, de pe dealurile Rupei, dar tuciul e săsesc. Intr-un ceas, sosul s-a uscat, mancarea-i gata, grasa, binemirositoare si rumena. Se mai presara ceva marar si se da...
Cu ce poți înlocui sarea

Cu ce poți înlocui sarea

Doctorii ne recomandă să reducem aportul zilnic de sare și de zahar pentru a evita creșterea riscului de afecțiuni. Însă, mulți oamenii spun că mâncarea nu are niciun gust când îi...
Rețeta zilei. Supă de pătlăgele roșii cu orez (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

Rețeta zilei. Supă de pătlăgele roșii cu orez (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

Cine îşi mai aminteşte de supa de trahana (o zeamă de carne în care se adaugă paste mărunte pregătite dintr-un aluat din făină cu ouă), despre care se spune că este atât de veche,...
Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Vreme de câțiva ani - vreo 6 -, întâlnirile mele cu Radu Anton Roman au fost absolut întâmplătoare. Cel puțină așa credeam mai demult. Iar că nu a fost așa, aveam să îmi dau se...
REŢETA ZILEI: Ouă umplute cu ton

REŢETA ZILEI: Ouă umplute cu ton

Ingrediente: 10 ouă, 1 conservă de ton, 1 fir ceapă verde, 1 castravete murat, 2 linguri muştar, 2 linguri suc de lămâie, 2 fire mărar, 2 fire pătrunjel, 2 linguri maioneză, sare şi piper. Mod de preparare:...
Serviciul de email marketing furnizat de