x close

Reţeta zilei: Caras la grătar

Reţeta zilei: Caras la grătar
Ingrediente:  3 carași medii, două linguri ulei de măsline, o linguriță sare grunjoasă, o linguriță cimbru măcinat, ½ linguriță piper alb macinat, ½ linguriță piper negru măcinat, ...

Jumări de ouă (rețetă regală, pe gustul Reginei Maria)

Jumari de oua - poate veți crede despre această rețetă că nu e destul de sofisticată pentru a fi... regală. Dar ce ziceți de faptul că Împăratului Frantz Josef îi placea scrobul, pe care obisnuia sa-l...
Reţeta zilei: Friptură de vită cu cartofi la tigaie

Reţeta zilei: Friptură de vită cu cartofi la tigaie

Ingrediente : 650 g carne de vită, feliată subțire 650 g cartofi, feliați 1 lingură ulei 3 linguri unt 5 căței de usturoi, pisați 1 linguriță cimbru, tocat 1 linguriță rozmarin,...
PUBLICITATE
  

  

  

Rețeta zilei:Salată de cartofi noi cu bacon

Rețeta zilei:Salată de cartofi noi cu bacon

Ingrediente 1 kg de cartofi noi 200 g bacon 1 legătură de ceapă verde 5 căţei de usturoi unt 100 g smântână pentru gătit sare piper mărar Mod de preparare: Alegi cartofi sănătoşi,...
Rețeta zilei. Supă ciobănească cu lapte și verdețuri (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei. Supă ciobănească cu lapte și verdețuri (rețete românești pe gustul tău)

Ne tot plângem că nu avem retete romanesti, autentice. Dar poate nu știm să le recunoaștem! Ați observat poate, călătorind prin lume, că feluri de mâncare cu rețete identice - sau pe aproape -, de o...
Reţeta zilei: Tartă cu nuci

Reţeta zilei: Tartă cu nuci

Ingrediente Pentru blat ● 200 g făină ● 120 g unt ● 70 g zahăr pudră ● 1 ou ● 1 linguriţă praf de copt Pentru bezea ● 5 albuşuri ● 75 g zahăr ● 1 praf de sare ● 100 g nuci...
Rețeta zilei: Brioșe cu ou, șuncă și ceapă verde

Rețeta zilei: Brioșe cu ou, șuncă și ceapă verde

Ingrediente: 6 felii șuncă, 6 linguri brânză rasă, 2 legături ceapă verde, 6 ouă, 1 lingură lapte, ulei, sare, piper. Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Ungi o tavă...
Rețeta zilei: Papanaşi cu dulceaţă şi smântână

Rețeta zilei: Papanaşi cu dulceaţă şi smântână

Ingrediente 250 g branza de vaci 3 linguri faina 1 ou 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita otet 1 ulei pentru prajit 300 ml smantana 1 ceasca gem dupa gust Mod de preparare Oul se bat...
Rețeta zilei: Langoşi

Rețeta zilei: Langoşi

Ingrediente 250 g faina 150 ml apa calduta 1/2 bucata cub de drojdie proaspata 1 praf sare 2 linguri zahar 2 cani ulei pentru umplutura 200 g branza sarata sau alte umpluturi la...
Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

În saloanele Vienei, candelabre melancolice îşi înecau scânteierile şi aleanul în unda Dunării albastre; iar tinerii ofiţeri imperiali îndrăzneau să bată din carâmbi în faţa nubilelor prinţese ieşite la...
Rețeta zilei: Pita cu leurda

Rețeta zilei: Pita cu leurda

Ingrediente 500 g faina 1 cub drojdie 3 plicuri green sugar 1 /2 lingurita sare 50 ml ulei 250 ml zer 200 g branza de vaci 1 legatura leurda 1 ou 1 lingura lapte Mod de preparare Intr-un bol punem faina,...
Rețeta de mititei a unui bucătar regal (pentru 1 Mai)

Rețeta de mititei a unui bucătar regal (pentru 1 Mai)

Reteta de mititei e un subiect la ordinea zilei... de 1 Mai. Credeti cumva ca micii, mititeii sunt un preparat exclusiv al clasei muncitoare, dar va inselati! Pana si regii s-au infruptat din ei. Ultimul bucatar al...
POVESTEA MITITEILOR. Vezi faimoasa reţetă de mici de la Carul cu Bere

POVESTEA MITITEILOR. Vezi faimoasa reţetă de mici de la Carul cu Bere

În "Bucureştii de altădată", ziaristul Constantin Bacalbaşa susţine că umoristul Nae Orăşanu ar fi cel care a denumit mititeii, la cârciuma Iordache, de pe strada Covaci. Legenda spune că au apărut...
Reţeta zilei: Tartă cu căpşuni

Reţeta zilei: Tartă cu căpşuni

Ingrediente:  ½ porţie aluat foietaj, 200 gr căpşuni, 35 grame unt, 35 grame zahăr brun. 100 ml smântână pentru frişcă, 1 linguriţă ceai Earl Grey. Mod de preparare: Se fierbe smăntăna...
Învârtita cu mere crețești, o rețetă pe placul lui Eminescu

Învârtita cu mere crețești, o rețetă pe placul lui Eminescu

Într-o zi ca aceasta, am vrea să avem puterea ca, dându-ne peste cap, să devenim contemporanii lui Eminescu. Să trăim alături de el, să respirăm același aer și, de ce nu, să stăm la aceeași masă. Vă...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de