x close

Învârtita cu mere crețești, o rețetă pe placul lui Eminescu

Învârtita cu mere crețești, o rețetă pe placul lui Eminescu
Într-o zi ca aceasta, din miezul lui iunie, am vrea să avem puterea ca, dându-ne peste cap, să devenim contemporanii lui Eminescu. Să trăim alături de el, să respirăm același aer și, de ce nu, să st...
REŢETA ZILEI: Găluşte cu caise

REŢETA ZILEI: Găluşte cu caise

Ingrediente: 12 caise mici, 250 grame brânză de vaci, 100 grame unt, 3 linguriţă zahăr, 50 grame griş, esenţă vanilie, 1 gălbenuş de ou, 60 grame făină, zahăr brun, 100 grame pesmet auriu, 2 linguri...
Fasole verde gătită mocănește (rețetă din 1888)

Fasole verde gătită mocănește (rețetă din 1888)

A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe...
PUBLICITATE
  

  

  

De la CÂRNAȚI FĂRĂ MAȚ la mici și MITITEI. Argumente pentru „mititei - un PREPARAT ROMÂNESC” și câteva rețete

De la CÂRNAȚI FĂRĂ MAȚ la mici și MITITEI. Argumente pentru „mititei - un PREPARAT ROMÂNESC” și câteva rețete

Istoria mititeilor ne tot dă de furcă, de la o vreme. Mai ales de când am declarat că suntem în căutarea identității gastronomice naționale. Am mai scris câte ceva pe tema asta, dar cum...
Mitite kofte – de ce nu sunt același lucru cu mititeii noștri, în ciuda sonorității atât de apropiate

Mitite kofte – de ce nu sunt același lucru cu mititeii noștri, în ciuda sonorității atât de apropiate

Mitite kofte – altceva decât mititei! Mă aflam undeva în Anatolia, în inima Turciei, când, la un banchet oferit în onoarea jurnaliștilor de gastronomie care venisem din 20 de țări...
REŢETA ZILEI: Tartă cu căpşuni

REŢETA ZILEI: Tartă cu căpşuni

Ingrediente: ½ porţie aluat foietaj rapid, 200 gr căpşuni, 35 grame unt, 35 grame zahăr brun. Spumă Earl Grey: 100 ml smântână pentru frişcă, 1 linguriţă ceai Earl Grey. Mod de...
6 trucuri pentru salate care te vor ajuta să slăbeşti

6 trucuri pentru salate care te vor ajuta să slăbeşti

Salata poate fi ori plină de calorii, în special cea de la restaurant şi fast-food, ori prea slabă, dacă renunţi la dressing şi proteine, şi, cu siguranţă, te va lăsa cu senzaţia de foame imediat ce ai...
REŢETA ZILEI: Supă rece de roşii (reţetă spaniolă)

REŢETA ZILEI: Supă rece de roşii (reţetă spaniolă)

Ingrediente: 1 kg de roşii foarte coapte, 100 de grame pâine, 120 ml de ulei extravirgin de măsline, 2 căţei de usturoi, 2 linguriţe de oţet de sherry, sare de mare şi piper negru Mod de preparare:...
Lucruri pe care nu ar trebui să le faci NICIODATĂ după ce mănânci

Lucruri pe care nu ar trebui să le faci NICIODATĂ după ce mănânci

Multe dintre obiceiurile pe care tinzi să le faci după masă nu sunt prietenoase cu sănătatea ta. Poate că ai realizat acest lucru în unele dintre cazuri, dar s-ar putea să fii surprinsă să afli că nu...
REŢETA ZILEI: Yorkshire Pudding (reţetă Jamie Oliver)

REŢETA ZILEI: Yorkshire Pudding (reţetă Jamie Oliver)

INGREDIENTE (reţetă potrivită pentru 12 porţii): ulei de floarea soarelui, 2 ouă mari, 100 de grame făină, 100 de ml lapte, un praf de sare şi de piper. PREPARARE: Pentru ca reţeta lui Jamie Oliver să...
Moduri inedite de preparare a cafelei

Moduri inedite de preparare a cafelei

Există numeroase moduri în care cafeaua este făcută în întreaga lume. Espresso, presa franceză, picurare lentă, frappe, moccacino. Există câteva moduri destul de high-tech de a prepara...
REŢETA ZILEI: Tacos cu pui (reţetă mexicană)

REŢETA ZILEI: Tacos cu pui (reţetă mexicană)

INGREDIENTE: 1 piept de pui, 2 foi de dafin, 1 lingură piper boabe, 1 ceapă, ½ ardei roşu, 2 linguri condiment mexican, 120 ml passata, 1 porţie guacamole, smântână, 9 foi tortilla prăjite, 2...
Rețetă pentru dulceață picantă de mentă

Rețetă pentru dulceață picantă de mentă

Rețeta vine de la domnul Nicolae Curelea, fost profesor de engleză din Bârlad, care s-a îndrăgostit de arta culinară datorită mamei sale vitrege care era o artistă într-ale...
Cea mai bună rețetă de aperitiv de brânză cu fistic

Cea mai bună rețetă de aperitiv de brânză cu fistic

Martha Stewart ne recomandă o variantă simplă pe care o putem servi ca aperitiv. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar fisticul îi va da „ruladei“ o textură apetisantă şi o culoare care va...
REŢETA ZILEI: Cheesecake Japonez

REŢETA ZILEI: Cheesecake Japonez

INGREDIENTE: 225 grame ciocolată albă, 225 grame cremă de brânză, 6 ouă. PREPARARE: Preîncălziţi cuptorul al 180 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă rotundă cu hârtie de copt. Topiţi ciocolata. După...
Serviciul de email marketing furnizat de