x close

Secretele bucătarului pentru masa de Paște. Drobul de miel

Secretele bucătarului pentru masa de Paște. Drobul de miel
Galerie Foto În cazul organelor de miel, care sunt folosite la prepararea drobului tradițional, secretul alegerii acestora este să nu aibă pete sau noduli și, bineînțeles, să fie foarte proaspete. Măruntaiele trebuie să...
Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

Ca de fiecare dată, vă îndemn a afla adevăratele retete romanesti de post în mănăstirile noastre cele vechi! Acolo veți primi, pe lângă rețete, și pilde, și binecuvântare - toate de mare folos în zilele Po...
Rețeta zilei:Cartofi copți cu cârnați

Rețeta zilei:Cartofi copți cu cârnați

Ingrediente: ● 8 cartofi ● 2 cârnați de casă ● ulei ● 100 g cașcaval ras ● 2-3 căței usturoi ● 2-3 fire pătrunjel ● sare ● piper Mod de preparare:Cartofii curățați se taie...
PUBLICITATE
  

  

  

Prăjitura deșteaptă (rețete românești)

Prăjitura deșteaptă (rețete românești)

Despre prăjitura aceasta tot se aude printre gospodine. Păstrează gustul retetelor romanesti de odinioară, dar simplifică munca în bucătărie. Ingredientele nu-s scumpe, tehnologia de preparare nu dă...
Sarmale și legume umplute cu grâu, ca-n Bărăgan (rețete românești pe gustul tău)

Sarmale și legume umplute cu grâu, ca-n Bărăgan (rețete românești pe gustul tău)

O carte-ntreagă de rețete românești, scrisă pe un bob de grâu! În inima Bărăganului, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult umplutura de sarmale se făcea...
Știucă umplută (rețeta în varianta mănăstirească)

Știucă umplută (rețeta în varianta mănăstirească)

Marea dificultate pe care o intampina comunitatile iudaice din Romania este numarul tot mai restrans al membrilor ei. Si, oricat ar fi de riguros pastrate tabuurile si traditiile alimentare ale acestei etnii, nu este...
Rețeta zilei: Iepure cu busuioc

Rețeta zilei: Iepure cu busuioc

Ingrediente 4 pulpe de iepure 4 roșii 1 crenguță de busuioc proaspăt 250 ml vin alb sec 1 ceapă 3 căței de usturoi 3 linguri de ulei de măsline Sare și piper Mod de...
De Florii mâncăm pește - Rețetă de păstrăv cu salată de țelină

De Florii mâncăm pește - Rețetă de păstrăv cu salată de țelină

Ingredientele pentru salată: 500 g ţelină, două mere, 50 g miez de nucă, două lămâi, o ceapă albă Ingredientele pentru păstrăv: 4 fileuri de păstrăv cu piele, 3 g nucşoară, 4 căţei de...
IDEI PENTRU MASA DE PAȘTI: Friptură de miel cu salată de untișor

IDEI PENTRU MASA DE PAȘTI: Friptură de miel cu salată de untișor

Pentru friptură avem nevoie de următoarele ingrediente: un piept de miel, cu tot cu coaste (aproximativ un kg), 3-4 catei de usturoi, o lingurita cu pulbere de cimbru, o lingurita cu piper alb macinat, sare (...
Rețeta zilei: Cremă de fistic cu mascarpone

Rețeta zilei: Cremă de fistic cu mascarpone

Ingrediente: ● 70 g fistic ● 100 g mascarpone ● 2 gălbenușuri ● 35 g zahăr ● 100 ml frișcă lichidă ● 2 linguri zahăr tos Pentru servit: ● 100 ml frișcă lichidă ● 10...
Gătește festinul de Paște în vase de yena și iepurașul îți aduce un cadou surpriză!

Gătește festinul de Paște în vase de yena și iepurașul îți aduce un cadou surpriză!

Galerie Foto     Orice gospodină adevărată știe că rețetele reușite se datorează într-o mare măsură și vaselor de gătit folosite. Care sunt motivele pentru care vasele termorezistente sunt cele mai...
Rețeta zilei: Curcan cu roșii și măsline

Rețeta zilei: Curcan cu roșii și măsline

 Ingrediente: ● 4 fileuri de curcan ● 4 roșii ● o ceapă ● 2 ardei grași ● 10-15 măsline ● 1/2 legătură pătrunjel ● o lingură oțet balsamic ● cimbru uscat ● sare ●...
Rețeta zilei: Ficăței cu legume

Rețeta zilei: Ficăței cu legume

Ingrediente: ● 500 g ficăței ● o ceapă ● 2 ardei grași de culori diferite ● 100 ml vin ● o legătură ceapă verde ● 4 linguri ulei ● sare ● piper ● 2-3 fire mărar Mod de...
Reţeta zilei:Tartă cu vișine

Reţeta zilei:Tartă cu vișine

Ingrediente. Pentru aluat: ● 325 g făină ● 200 g unt ● 125 g zahăr ● 2 lingurițe esență de vanilie ● 2 gălbenușuri Pentru umplutură: ● 250 g vișine ● un pliculeț gelatină...
Rețeta zilei: Plăcintă cu brânză

Rețeta zilei: Plăcintă cu brânză

Ingrediente:  * un pachet aluat foitaj  * 800 g telemea grasă 3 ouă * ulei pentru uns tava cimbru Mod de preparare: Se unge cu ulei o formă de copt cu pereți mai înalți. Se așază...
Serviciul de email marketing furnizat de