x close

Cu ce poți înlocui sarea

Cu ce poți înlocui sarea
Doctorii ne recomandă să reducem aportul zilnic de sare și de zahar pentru a evita creșterea riscului de afecțiuni. Însă, mulți oamenii spun că mâncarea nu are niciun gust când îi...
Rețeta zilei. Supă de pătlăgele roșii cu orez (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

Rețeta zilei. Supă de pătlăgele roșii cu orez (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

Cine îşi mai aminteşte de supa de trahana (o zeamă de carne în care se adaugă paste mărunte pregătite dintr-un aluat din făină cu ouă), despre care se spune că este atât de veche,...
Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Vreme de câțiva ani - vreo 6 -, întâlnirile mele cu Radu Anton Roman au fost absolut întâmplătoare. Cel puțină așa credeam mai demult. Iar că nu a fost așa, aveam să îmi dau se...
PUBLICITATE
  

  

  

REŢETA ZILEI: Ouă umplute cu ton

REŢETA ZILEI: Ouă umplute cu ton

Ingrediente: 10 ouă, 1 conservă de ton, 1 fir ceapă verde, 1 castravete murat, 2 linguri muştar, 2 linguri suc de lămâie, 2 fire mărar, 2 fire pătrunjel, 2 linguri maioneză, sare şi piper. Mod de preparare:...
REŢETA ZILEI: Sushi Maki

REŢETA ZILEI: Sushi Maki

Ingrediente: 1 porţie orez pentru sushi, 300 gr somon file, 1 castravete, foi nori, wasabi, ghimbir în saramură, sos de soia. Mod de preparare: Pentru a forma rulourile e nevoie de un suport de bamubus...
Mesele ușoare, recomandate vara

Mesele ușoare, recomandate vara

În sezonul estival, și nevoile noastre nutriționale se modifică. Tot acum este și perioada când putem adopta, pe termen lung, obiceiuri alimentare sănătoase, scrie clicksanatate.ro. Căldura impune...
Supă gospodărească (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

Supă gospodărească (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

La începutul secolului XX şi în special în perioada interbelică, bucătăria românească era în pas cu tendinţele europene, preparatele tradiţionale autohtone coexistând cu cele fr...
REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe

REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe

Ingrediente: 200 gr făină, 3 ouă, 120 gr zahăr, 1 vârf cuţit sare, 80 gr unt, 250 ml lapte, 500 gr cireşe. Mod de preparare: Se curăţă cireşele de codiţe şi sâmburi. Făina se amestecă cu...
Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)

Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)

Nu e gospodină în Dobrogea sau în tot întinsul sudic al României care să nu știe să gătească imam baialdî, adică vinete umplute. Rețeta nu-i nicidecum românească, însă...
Macaroane milaneze (rețetă din Epoca de Aur)

Macaroane milaneze (rețetă din Epoca de Aur)

Macaroane milaneze... ca-nainte de 89! Nu cred ca pe vremea "Epocii de Aur" să fi fost vreo criză la macaroane. Rudimentare şi grosolane, erau totuşi gustoase atâta vreme cât mesenilor le erau...
REŢETA ZILEI: Dulceaţă de vişine

REŢETA ZILEI: Dulceaţă de vişine

Ingrediente: 1 kg vişine, 2 mere, 1 portocală, 1 linguriţă cu vârf ghimbir pudră, ½ linguriţă scorţişoară, 500 gr zahăr gelifiant . Mod de preparare: Vişinele se curăţă de sâmburi. Merele se...
Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)

Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)

Sarmalute de miel, în frunze de tei! Nu se putea rețetă mai „de sezon” ca asta! Pentru că tocmai m-a sunat o veche prietenă – în bucătărie, dragii mei, numai de prieteni are parte...
Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe bună dreptate, consideră bucătărie românească, cu o singură și timidă observație: puiul, dacă e fiert în untdelemn, iese fad și făinos ca un...
Zupă de cârnați cu groșcior (rețetă maramureșeană)

Zupă de cârnați cu groșcior (rețetă maramureșeană)

Nu-i deloc o mâncare pentru cei care țin dietă. E sățioasă (unii ar zice că-i „grasă” de-a dreptul), e plină de calorii. Nu-i pentru ăla care face mișcare numai din pat până la...
REŢETA ZILEI: Paste cu broccoli

REŢETA ZILEI: Paste cu broccoli

Ingrediente: 1 căpăţână broccoli, 250 gr paste scurte, 1 ceapă, 3 fileuri anşoa, 6 linguri passata, 3 linguri pinoli, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper. Mod de preparare: Se pune la fiert o oală...
Serviciul de email marketing furnizat de