x close

Sanatosi cu bautura din dovleac cu miere

Pentru ca este sezonul dovlecilor va prezentam o reteta de bautura care are si efecte terapeutice si un aport nutritiv foarte mare, pe langa gustul delicios. Poate fi servita atat ca racoritoare, cat si ca o gustare in...

De la altii citire

Cand argumentele mele obosesc, cand gandurile alearga mai repede decat pot sa scriu, ma folosesc - cu ingaduinta dumneavoastra - de scrierile clasicilor. CATALIN PADURARU - Vinexpert Cine bea numai pentru...

Potarnichi

S-a intamplat sa gasesc intr-o zi, in galantarele unui supermarket, potarnichi. Pasaruici mari abia cat pumnul unui barbat invatat cu munca la camp ori la padure. "Oratanie" la care nu avea acces tot omul odinioara, cum...
PUBLICITATE
  

  

  

Tocanita Sfintei Vineri

Femeile tin in mod special la respectarea vinerilor, in credinta ca Sfanta Vineri le-ar aduce un mare necaz daca ar coase, ar tese, ar toarce sau ar albi camasi in cursul acestei zile. RALUCA CURTEANU Pentru...

O curiozitate pretioasa

Homarul, considerat in trecut mancarea saracilor, este astazi printre cele mai scumpe delicatese in bucatariile lumii. OANA ANTONESCU Crustacee de apa sarata, homarii se gaseau din abundenta in America de Nord,...

De toamna

Daca tot spunem ca poetii au slavit in versurile lor vinul, sa facem putina liniste in suflet si sa-i ascultam. E toamna, e vremea stransului, e pace, e timp pentru fiecare. CATALIN PADURARU - Vinexpert Dar...

Dulce pentru zei

Desertul pe care noi il savuram astazi are o istorie veche de mii de ani. De-a lungul timpului, a suferit diferite transformari, a devenit mai sofisticat, dar putem cadea de acord ca prajiturile au ramas la fel de...

Vinul si banii

De ce nu este vinul prezent pe ecranele televizoarelor? Cu o piata estimata de 500 mil. E, vinul nu are propriile emisiuni pe posturile publice sau private, desi alte domenii de activitate cu rulaje chiar mai mici su...

Lichior de coarne

O sa cer iertare gospodinelor care se asteapta sa citeasca o poveste culinara si ma voi adresa celor care doresc sa pregateasca alcooluri fine, aromate si tulburatoare ca prima seara de dragoste impartasita... SIMONA...

Umor, ingaduinta si stiinta

Pentru ca foarte multi oraseni au nostalgia muncilor de toamna, pentru ca sentimentul lucrului facut cu "mana ta" consolideaza siguranta pentru la fel de multi romani, pentru ca evolutia materiei de la strugure la vi...

Traditia cascavalei

Festivalul Cascavalei a adus la Valea Doftanei muzica populara, traditii locale de sute de ani si bucate alese special pregatite pentru acest eveniment - pastrama, cascavale, branza de burduf, vin si tuica. ...

Trucuri in bucatarie

Ouale puse la fiert nu vor mai crapa daca se asaza o farfurioara rasturnata pe fundul vasului in care se fierb. Vechimea oualor se controleaza prin introducerea lor intr-o solutie de apa sarata formata din 125 de gram...

Istoria ciocolatei

Istoria ciocolatei incepe o data cu descoperirea Americii. Cand Cristofor Columb s-a intors din a patra lui calatorie in Lumea Noua, a adus regelui Ferdinand si reginei Izabela boabe de cacao. In timpul invaziei in Mex...

Bucataria condimentelor

Citind meniul unui restaurant indian, nu veti intelege poate mare lucru. Multe condimente specifice si denumiri in indiana. Gustul insa este pe intelesul tuturor, delicios. CRISTINA CATANA Mancarea indiana este...

Varietate

Cabernet-ul este unul dintre cele mai raspandite soiuri din lume, fiind cultivat pe o suprafata totala de 150.000 hectare. Vinurile din Medoc se sprijina pe acest soi, dar il gasim in toata Franta precum si in...
Serviciul de email marketing furnizat de