x close

Daca vrem sa potrivim vinul si mancarea

Auzim des "vinul cutare" se asorteaza cu friptura de vita. Alt vin se suprapune perfect ostropelului de pui, iar altul este dedicat desertului. Acest gen de acord fin oboseste pe multi dintre noi, iar unora li se pare...

"O masa trebuie sa fie un spectacol total"

GASTRONOMIE O pictorita romanca care a trait mai mult de 35 de ani la Paris a facut un raid prin cateva restaurante bucurestene si apoi si-a asternut gandurile pe hartie. Sanda Nitescu a observat diferentele si...

Pastrarea vinului

Prea multi romani isi pastreaza vinul in vitrina cu cristaluri, in bucatarie, in garajul din fata blocului, pe balcon sau in subsolul tehnic (acela cu sobolani si reziduuri rau mirositoare). CATALIN PADURARU -...
PUBLICITATE
  

  

  

Si vinului ii este cald

Cand mancarea sau bauturile ajung in gura, acestea intra in contact cu receptorii gustativi la nivelul limbii si palatului. CATALIN PADURARU - Vinexpert O data ce limba atinge alimentele/vinul, trei mesaje sunt...

Scump si congelat

GASTRONOMIE Maestrul bucatar Catalin Scarlatescu duce dorul pestilor savurati de-a lungul planetei. Un preparat pe cat de gustos, pe atat de scump in Romania, pestele se vinde de cele mai multe ori congelat. Un motiv...

Paharele - semnul bunului gust

Paharele de vin trebuie sa aiba o prima calitate: sa lase consumatorului de vin posibilitatea de a VEDEA clar continutul. CATALIN PADURARU Stralucirea lui. Sticla cu transparenta normala, fara intarsii si desene...

"Bucataria este o inventie continua"

GASTRONOMIE Secretul restaurantului lui Emil Simion sta in diversificarea meniului, bucataria sa fiind un loc preferat de italienii din Bucuresti. Bucatarul se infometeaza cate o zi pentru a avea inspiratie in ale...

Reteta zilei - Spaghete in negru cu sepie si frcute de mare

Reteta de astazi va este oferita de maestrul bucatar Catalin Scarlatescu de la restaurantul Noblesse Ingrediente: 110 g spaghete, 15 g usturoi, 150 g amestec fructe de mare, 20 ml ulei de masline, 20 ml vin alb, 1...

Mancam la fel ca in anii ’70!

GASTRONOMIE Bucataria romaneasca se rezuma la trei produse de soi. Micii, fripturile si sarmalele. Un adevar care-i sta in gat lui Henrik Sebok (37 ani), unul dintre cei mai buni bucatari ai Canadei. El spune ca...

Specialitatea zilei - Muschiulet de vitel la gratar cu sos de ierburi aromate, u

Reteta oferita de Catalin Scarlatescu, sef-bucatar la restaurantul "Noblesse" Ingrediente: 250 g muschiulet de vitel, 30 g unt, 2 catei usturoi, vin Riesling, rozmarin verde, cimbru proaspat, salvie, 250 g...

La ce ne ajuta clasificarea vinurilor

Alegerea unui vin pare dificila. Simplu ar fi sa alergam la magazinul specializat cel mai apropiat de casa noastra. CATALIN PADURARU - Vinexport Acolo, oameni pregatiti ne-ar furniza vinul pe care ni-l dorim....

Vinuri nobile, baute in stil barbar

La festivalul vinului din Parcul Herastrau, vinurile nobile au venit din toate colturile tarii. Producatorii s-au intrecut in a scoate cepul din PET-uri. Vizitatorii au degustat in paharelele de plastic, soiuri...

Specialitatea zilei - Antricot de vita cu legume

Ingrediente: 6 antricoate, 1 bucata morcov, 1 bucata dovlecel, 2-3 bucati conopida, 1 de ulei, 1 pahar vin, marar, patrunjel, cimbru, sare Dificultate: medie Timp de preparare: 1 h Mod de preparare: Antricoatele...

Inedit - Barmanii din Oradea, scoliti in cocteiluri

25 de barmani angajati ai lantului hotelier "Continental" sunt instruiti in cadrul unui curs organizat de Asociatia Barmanilor si Somelierilor Romani (ABSR). Cursul, desfasurat la Oradea, dureaza cinci zile, intre...

Razboiul polonicelor

Inauguram astazi o pagina, o fereastra catre o lume pe care n-am privit-o cu atentia cuvenita, poate pentru ca ne-a stat prea aproape. O pagina despre bucate si vinuri, despre oamenii din miezul acestui...
Serviciul de email marketing furnizat de