x close

GATRONOMIE/Superstitii

Nu lasa mancarea in farfurie, pentru ca se spune ca vei avea parte de un sot urat. Daca mananci coltul painii se spune ca te va iubi soacra. Cand intri intr-o casa si gasesti gazda la masa se spune ca vei avea o...

Pauza de masa, un vis frumos

Daca la occidentali pauza de masa este de la sine inteleasa, la noi prea putine firme isi respecta angajatii. Prin masa de pranz romanii inteleg sandvisurile mancate pe sub birou, sa nu-i vada seful. OANA...

Chestiune de gust

Omul se afirma prin alegerile sale. Isi alege partenerul de viata, casa, masina, haina, vinurile. "Chestiune de gust" se spune. Atunci cand gusturile individuale concorda, se naste stilul. Gustul este un fenomen un...
PUBLICITATE
  

  

  

Romanii consuma carne oricand

La noi carnea este prezenta la aproape orice masa. Desi pretul preparatelor din carne este piperat si exista si riscul aparitiei unor boli, romanul nu se poate abtine sa nu o consume. CRISTINA CATANA Este cunoscut...

Stiati ca…

…exista un strugure numit Clinton? Acesta este un hibrid natural american si este interzis in Europa din 1930. CATALIN PADURARU - Vinexpert …vinul de gheata este produs din...

Meniu de maniere - Cum cerem o noua portie

AURELIA MARINESCU Atunci cand gazda iti ofera din politete o a doua portie, musafirii pot accepta, spre incantarea gospodinei, insa fara a va exprima imediat curiozitatea in privinta retetei. Formulele "Da, va...

Mancarea arabeasca, pe gustul tinerilor

Nuntile arabesti isi pastreaza traditiile si in Romania, chiar daca miresele sunt romance. Situatia e mai complicata cand se pune problema meniului de nunta: neamurile mirelui vor mancare arabeasca, iar ale miresei - ...

Specialitatea zilei - File de somon cu piper verde

Ingrediente: File de somon 150 g, piper verde 6 g, smantana 20 g, sos de rosii 10 g, unt 30 g, ulei de masline 30 ml, coniac 10 ml, faina 20 g, sare si piper, dupa gust. Grad de dificultate: mediu Timp de...

Si copiii merg la restaurant

O masa cu copiii la restaurant poate da batai de cap parintilor. Micutii plini de energie alearga prin local, rad zgomotos si vorbesc tare. Lucrurile se schimba insa cand ospatarul le serveste mancarea. CRISTINA...

Zeii de plastic

Plasticul e prezent din ce in ce mai mult in viata noastra. Carcasa de la televizor, scaunul de pe terasa, brelocul, ochelarii, jucariile, mapele, mai nou si cazile de baie. CATALIN PADURARU N-am nimic cu aceasta...

Amestecam vinurile

Ati auzit de nenumarate ori: "Am amestecat bautura si ma doare capul". Poate chiar si dumneavoastra ati motivat in aceeasi maniera mahmureala de a doua zi dupa o petrecere. CATALIN PADURARU - Vinexpert Pe de...

Meniu de maniere - Cum mancam fructele?

La o masa festiva, majoritatea fructelor se mananca folosind cutitul, furculita sau lingura. AURELIA MARINESCU Muscam din ele doar cand suntem in livada. Totusi, daca toata lumea de la masa mananca fructele...

Specialitatea zilei - Pepene galben cu jambon

Ingrediente: Pepene galben: 150g, jambon stagionat (tinut in vid) 70g. Grad de dificultate: scazut Timp de preparare: 5 minute Mod de preparare: Pepenele se curata de coaja si de samburi si se taie felii. Se...

Restaurante scumpe, meniuri ieftine

Romanii cauta localurile luxoase pentru nunti, dar cand e vorba de meniuri, se limiteaza la cele mai simple si mai ieftine. Restaurantele bucurestene ofera o gama larga de meniuri, de la cel mai simplu la cel mai...

Specialitatea zilei - Carpaccio cu somon proaspat

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la restaurantul Capricciosa Ingrediente: File de somon proaspat 70 g, masline negre 15 g, capere 15 g, castraveti murati 15 g, salata rucola 20 g; parmezan 30 g, ulei...
Serviciul de email marketing furnizat de