x close

Superstitii - Branza - simbol al castigului, al triumfului

Daca visam ca mancam branza este un semn ca vom obtine castig de cauza fata de cineva, dar aceasta victorie este inselatoare, caci ea nu ne va produce decat amaraciune. Daca vedem pe altcineva mancand branza...

Specialitatea zilei - Linguine Viareggina

Ingrediente: 80 g linguine (paste), doi catei de usturoi, o rosie, un varf de cutit de oregano, sase frunze de busuioc, o lingura de parmezan ras. Timp de preparare: zece minute Grad de dificultate: scazut. Mod...

Aurul olimpic si sampania

Bucuria pe care ne-au adus-o gimnastele noastre atinge cote atat de inalte incat, pe parcursul unui an, putine alte evenimente reusesc s-o egaleze. CATALIN PADURARU - Vinexpert Victoria obtinuta de aceste...
PUBLICITATE
  

  

  

Vinurile secolului

Exista o carte in care autorul (Michel Dovaz) a trecut toate vinurile mari ale secolului XX. CATALIN PADURARU - Vinexpert Cand am intrat in posesia lucrarii, nici nu va imaginati cu cata nerabdare am cautat...

Branza, ca o religie

Francezii sunt recunoscuti in lume pentru branzeturile si vinurile lor de calitate. Au facut din aceste doua produse o adevarata religie. Exista in fiecare luna cel putin un festival dedicat acestora. CRISTINA CATANA...

Vinuri medaliate

Am aflat zilele acestea perioada in care urmeaza sa se desfasoare cea de-a doua editie a Concursului International de Vinuri Bucuresti. CATALIN PADURARU - Vinexpert Desi acest concurs nu priveste consumatorii i...

Saramura de pui

Sfarsitul verii, in Oltenia... O gospodarie ca toate celelalte, cu toate ale ei, cu o umbra de vita, cu doi meri vajnici de straja in poarta, cu pisici strecurandu-se lenes pe langa garduri... Si-o masa intinsa, cu...

Sovata, Sf. Gheorghe si o idee

Anul acesta am decis sa revad locuri in care n-am mai ajuns de multa vreme. De un mic circuit prin tara avea nevoie si fetita mea, care de la toamna va merge la scoala. Nu poti sa-i povestesti la nesfarsit unui copil...

Hotel luxos, local pe masura

Cand vine vorba de localuri, patronii le includ pe cele de hotel intr-o categorie aparte. De la clienti pana la servire, totul este diferit. OANA ANTONESCU Prosperitatea restaurantelor de hotel depinde in mare...

Specialitatea zilei - "Castellana" rafinata

Ingrediente: 180 g file de porc, 20 g sunca presata, 30 g mozzarella, o rosie. Timp de preparare: 15 minute. Grad de dificultate: mediu. Mod de preparare: Fileul de porc bine batut se da prin ou si pesmet. In...

Mancare multa, udata din belsug cu bere

Cand am intrat in "Cesky Pub" nu stiam nimic despre bucataria ceheasca. Aveam sa descopar o sumedenie de preparate traditionale. OANA ANTONESCU Singurul local cu preparate cehesti din Capitala s-a deschis in...

Sos pentru spaghete, preparat de artist

Probabil nu e roman in casa caruia sa nu se fi gatit macar o data vreun fel de bucate imprumutat de la "fratii nostri latini", italienii. Pizza ori spaghetele cu sos sunt la ordinea zilei. Ca nu se mai respecta...

Specialitatea zilei - Coppa cu carciofi

Ingrediente: 50 g coppa (un salam din ceafa de porc), 50 g carciofi (anghinare ce se gaseste in supermarket-uri sub acest nume de carciofi), un sfert de lamaie, 20 ml ulei de masline. Timp de preparare: 5 minute Grad...

Braseria - de la boem la lux

In Bucuresti nu sunt mai mult de cinci braserii. Toate sunt localuri care, prin luxul afisat, sperie omul de rand - un obisnuit al braseriilor in perioada dintre cele doua razboaie mondiale. Pe vremea bunicii...

Muzeul vinului

In centrul Capitalei, intr-un vechi imobil cu camere boltite, renovat recent, descoperi Muzeul Vinului. O onorabila initiativa a unor oameni de stat, decisi sa rasplateasca munca asidua a catorva sute de mii de...
Serviciul de email marketing furnizat de