x close

Ciudir (rețetă de la Bucerdea Vinoasă)

Ciudir (rețetă de la Bucerdea Vinoasă)
n spaţiul acela binecuvântat de Dumnezeu, unde Podişul Târnavelor întâlneşte coastele domoale ale Apusenilor, eşti îmbiat de gospodari cu tot felul de băuturi cu nume ciudate. Şi nu mă refer la vinuri şi...
Reţeta zilei: Chifteluțe de somon la cuptor

Reţeta zilei: Chifteluțe de somon la cuptor

Ingrediente: 300 gr file de somon, un ou, 2 căței usturoi, o lingură sos soia, o lingură pesme, 2 linguri ulei de măsline, câteva fire ceapă verde, câteva fire pătrunjel verde, sare, piper Mod de...
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele să-și întocmească meniul pentru ziua luminată a...
PUBLICITATE
  

  

  

Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

Ingrediente: 100 g cremă de brânză, 100 g smântână pentru gătit, 250 g fulgi de ovăz, 125 g zahăr pudră, 100 g unt, 2 ouă, 2 portocale, o linguriţă extras de vanilie, fulgi de migdale Mod de...
Reteta. Ou de Paste cu fructe

Reteta. Ou de Paste cu fructe

Video Daca va doriti sa pregatiti de Paste un desert delicios si rapid care sa fie pe gustul intregii familii aveti nevoie de o reteta simpla, cateva fructe si putin curaj. Realizatoarea emisiunii "Numai de bine" de...
Rețeta zilei: Fasole verde cu pui

Rețeta zilei: Fasole verde cu pui

Ingrediente: 1 kg. păstăi fasole 200 g piept de pui 2 roșii 3 linguri de bulion o ceapă 4 căței de usturoi mărar verde 2 foi de dafin cimbru busuioc măghiran sare, piper ulei de...
Cum alegem vinul potrivit pentru masa de Paşte

Cum alegem vinul potrivit pentru masa de Paşte

Alegerea vinului este întotdeauna o provocare, indiferent că pregătim o masă festivă sau o simplă cină în familie.Vinul poate ruina ore întregi de trudă în bucătărie, dacă nu este ales...
Somn gustos pregătit (rețete Ecaterinei Comșa)

Somn gustos pregătit (rețete Ecaterinei Comșa)

Nu vă așteptați să găsiți un asemenea preparat într-o carte de retete romanesti!... Exista un timp, însă, al rafinamentelor culinare, în casele înaltei societăți a marilor orașe. Astăzi, vă propun să...
Secretele bucătarului pentru masa de Paște. Drobul de miel

Secretele bucătarului pentru masa de Paște. Drobul de miel

Galerie Foto În cazul organelor de miel, care sunt folosite la prepararea drobului tradițional, secretul alegerii acestora este să nu aibă pete sau noduli și, bineînțeles, să fie foarte proaspete. Măruntaiele trebuie să...
Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

Ca de fiecare dată, vă îndemn a afla adevăratele retete romanesti de post în mănăstirile noastre cele vechi! Acolo veți primi, pe lângă rețete, și pilde, și binecuvântare - toate de mare folos în zilele Po...
Rețeta zilei:Cartofi copți cu cârnați

Rețeta zilei:Cartofi copți cu cârnați

Ingrediente: ● 8 cartofi ● 2 cârnați de casă ● ulei ● 100 g cașcaval ras ● 2-3 căței usturoi ● 2-3 fire pătrunjel ● sare ● piper Mod de preparare:Cartofii curățați se taie...
Prăjitura deșteaptă (rețete românești)

Prăjitura deșteaptă (rețete românești)

Despre prăjitura aceasta tot se aude printre gospodine. Păstrează gustul retetelor romanesti de odinioară, dar simplifică munca în bucătărie. Ingredientele nu-s scumpe, tehnologia de preparare nu dă...
Sarmale și legume umplute cu grâu, ca-n Bărăgan (rețete românești pe gustul tău)

Sarmale și legume umplute cu grâu, ca-n Bărăgan (rețete românești pe gustul tău)

O carte-ntreagă de rețete românești, scrisă pe un bob de grâu! În inima Bărăganului, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult umplutura de sarmale se făcea...
Știucă umplută (rețeta în varianta mănăstirească)

Știucă umplută (rețeta în varianta mănăstirească)

Marea dificultate pe care o intampina comunitatile iudaice din Romania este numarul tot mai restrans al membrilor ei. Si, oricat ar fi de riguros pastrate tabuurile si traditiile alimentare ale acestei etnii, nu este...
Rețeta zilei: Iepure cu busuioc

Rețeta zilei: Iepure cu busuioc

Ingrediente 4 pulpe de iepure 4 roșii 1 crenguță de busuioc proaspăt 250 ml vin alb sec 1 ceapă 3 căței de usturoi 3 linguri de ulei de măsline Sare și piper Mod de...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de