x close

Crap la cuptor, rețeta lui Radu Odobescu (publicată în „Dictatura gastronomică” a lui Constantin Bacalbașa)

Crap la cuptor, rețeta lui Radu Odobescu (publicată în „Dictatura gastronomică” a lui Constantin Bacalbașa)
Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi - in prima si a doua editie - are un titlu intrigant: "Dictatura gastronomica"....
REŢETA ZILEI: Cod cu sos alb la cuptor

REŢETA ZILEI: Cod cu sos alb la cuptor

Ingrediente 2 bucăţi de cod, 2 cepe mari, ulei de măsline, 3 căni de lapte, foi de dafin, piper, sare, 1 cutie de sos bechamel, 1/2 cutie smântână dulce, 150 g caşcaval răzuit, brânză...
Paprică de cartofi, după rețeta bunicii

Paprică de cartofi, după rețeta bunicii

Bunică-mea obișnuia să îmi zică așa: „Dacă știi când și câtă sare să pui în mâncare, e imposibil să nu îți iasă ceva gustos!” Cu sarea nu-i întotdeauna...
PUBLICITATE
  

  

  

Ciorbă dunăreană de pește (rețete românești)

Ciorbă dunăreană de pește (rețete românești)

Ciorba este nelipsită de pe masa românului, la fel ca mămăliga, cârnaţii sau şunca. Ne-am obişnuit să le considerăm “de-ale casei”, invenţii româneşti care sfidează timpul. Ei...
REŢETA ZILEI: Guacamole

REŢETA ZILEI: Guacamole

Ingrediente: 2 avocado (este foarte important să alegeţi fructele bine), 1 lingură de ceapă tocată mărunt, 1 roşie mare, 1 ardei iute sau chili pudră, câteva fire de pătrunjel şi coriandru, suc de lăm...
Placinta cu ceapa (reteta lui Radu Anton Roman)

Placinta cu ceapa (reteta lui Radu Anton Roman)

Placinta cu ceapa, dupa reteta lui Radu Anton Roman, este un preparat usor de pregatit, gustos si numai bun de servit potrivit in ziua de Inaltarea Domnului. In aceasta zi, femeile care au in familie morti impart az...
Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)

Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)

Prăjitura cu mălai, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional din zona Ardealului, delicios, cu un gust și o aromă unică. Tot Ardealul (si nu numai!) face „prajitura“ asta,...
REŢETA ZILEI: Salată de vinete libaneză

REŢETA ZILEI: Salată de vinete libaneză

Ingrediente: 2 vinete coapte şi scurse bine de zeamă, două linguriţe de tahini (pastă de susan), o lingură de zeamă de lămâie, zece frunzuliţe de mentă, 2-3 linguri de ulei de măsline, doi căţei de...
Plăcintă cu urdă și mărar (rețeta lui Radu Anton Roman)

Plăcintă cu urdă și mărar (rețeta lui Radu Anton Roman)

Dacă te-ai hotărât să faci o plăcintă, trebuie neapărat să alegi rețeta lui Radu Anton Roman, cu umplutură de urdă și mărar, un aperitiv care te va surprinde cu siguranță într-un mod...
REŢETA ZILEI: Zabaione (reţetă italiană)

REŢETA ZILEI: Zabaione (reţetă italiană)

Ingrediente: 3 gălbenuşuri, 50 g zahăr, 50 ml vin Marsala Mod de preparare: Într-un bol amestecaţi toate ingredientele bine. Puneţi bolul la baie de aburi şi amestecaţi pentru aproximativ 5-8...
Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Musacaua de varză, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, care conține puține calorii, potrivit pentru orice anotimp din an. In Teleorman, chiar la Alexandria, se face o musaca care...
Tort cu cireșe și mascarpone

Tort cu cireșe și mascarpone

Pentru ocaziile deosebite în care vrei să le faci o bucurie celor dragi, alege să îi surprinzi cu un tort delicios cu cireșe și mascarpone, care va fi apreciat cu siguranță, scrie...
Tort de mere (rețeta Dorinei Vârdea din Alba)

Tort de mere (rețeta Dorinei Vârdea din Alba)

Azi am să vă spun o poveste dulce, din Ardeal, extrasă dintr-o scrisoare primită mai demult de la Dorina Elena Vârdea, de felul ei dintr-un sat din județul Alba: "De mic copil mi-a plăcut zahărul,...
NAPOLEON Bonaparte e VINOVAT pentru BICARBONATUL DE SODIU din rețeta de MITITEI? Nici nu ți-ai fi imaginat asta!

NAPOLEON Bonaparte e VINOVAT pentru BICARBONATUL DE SODIU din rețeta de MITITEI? Nici nu ți-ai fi imaginat asta!

Mititeii cu bicarbonat de sodiu – scriam și într-o altă intervenție a mea în această pagină – aparțin veacului al XX-lea. Trecuseră deja trei decenii de la „botezul” lor de...
REŢETA ZILEI: Madlene

REŢETA ZILEI: Madlene

Ingrediente: 3 ouă, 120 g zahăr pudră, 100 g unt, 130 gr făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță coajă de lămâie, un praf sare. Decor: zahăr pudră...
Serviciul de email marketing furnizat de