x close

Specialitatea zilei - Muschi de porc in pesto si suc de rosii

Reteta de astazi va este oferita de maestrul bucatar Henrik Sebok. Ingrediente (pentru patru persoane): 500g muschi de porc, 50g unt, 300ml smantana dulce (32% grasime), 60g rosii conservate in ulei. Pentru...

Vinul si televiziunea

Nu este adevarat ca romanii ar consuma putin vin imbuteliat datorita unui pret foarte mare. Bauturi carbogazoase - mult mai scumpe daca ne gandim la amestecul de apa, coloranti, indulcitori - curg rauri prin...

Specialitatea zilei - Salata de prepelita cu poame coapte

Reteta de astazi va este oferita de maestrul bucatar Catalin Scarlatescu de la restaurantul "Noblesse" Ingrediente: o prepelita, o salata lolo rosso, o andiva, o gutuie, un mar, o para, un strugure, 5 ml otet de...
PUBLICITATE
  

  

  

Carnea de vita trebuie fragezita!

GASTRONOMIE Despre cat de important este cum tai o halca de bovina sau de ce ne rupem dintii intr-o friptura de vita, l-am rugat pe maestrul bucatar Henrik Sebok sa ne explice. Bucatarul canadian are experienta din...

Meniu de maniere - Jos coatele de pe masa!

Nu este suficient sa stim sa apreciem ce avem in farfurie sau bucatarul. La fel de important este sa stim sa ne purtam pentru ca asa vom sti sa facem fata diverselor situatii cand trebuie sa manuim cutitul si...

Daca vrem sa potrivim vinul si mancarea

Auzim des "vinul cutare" se asorteaza cu friptura de vita. Alt vin se suprapune perfect ostropelului de pui, iar altul este dedicat desertului. Acest gen de acord fin oboseste pe multi dintre noi, iar unora li se pare...

"O masa trebuie sa fie un spectacol total"

GASTRONOMIE O pictorita romanca care a trait mai mult de 35 de ani la Paris a facut un raid prin cateva restaurante bucurestene si apoi si-a asternut gandurile pe hartie. Sanda Nitescu a observat diferentele si...

Pastrarea vinului

Prea multi romani isi pastreaza vinul in vitrina cu cristaluri, in bucatarie, in garajul din fata blocului, pe balcon sau in subsolul tehnic (acela cu sobolani si reziduuri rau mirositoare). CATALIN PADURARU -...

Si vinului ii este cald

Cand mancarea sau bauturile ajung in gura, acestea intra in contact cu receptorii gustativi la nivelul limbii si palatului. CATALIN PADURARU - Vinexpert O data ce limba atinge alimentele/vinul, trei mesaje sunt...

Scump si congelat

GASTRONOMIE Maestrul bucatar Catalin Scarlatescu duce dorul pestilor savurati de-a lungul planetei. Un preparat pe cat de gustos, pe atat de scump in Romania, pestele se vinde de cele mai multe ori congelat. Un motiv...

Paharele - semnul bunului gust

Paharele de vin trebuie sa aiba o prima calitate: sa lase consumatorului de vin posibilitatea de a VEDEA clar continutul. CATALIN PADURARU Stralucirea lui. Sticla cu transparenta normala, fara intarsii si desene...

"Bucataria este o inventie continua"

GASTRONOMIE Secretul restaurantului lui Emil Simion sta in diversificarea meniului, bucataria sa fiind un loc preferat de italienii din Bucuresti. Bucatarul se infometeaza cate o zi pentru a avea inspiratie in ale...

Reteta zilei - Spaghete in negru cu sepie si frcute de mare

Reteta de astazi va este oferita de maestrul bucatar Catalin Scarlatescu de la restaurantul Noblesse Ingrediente: 110 g spaghete, 15 g usturoi, 150 g amestec fructe de mare, 20 ml ulei de masline, 20 ml vin alb, 1...

Mancam la fel ca in anii ’70!

GASTRONOMIE Bucataria romaneasca se rezuma la trei produse de soi. Micii, fripturile si sarmalele. Un adevar care-i sta in gat lui Henrik Sebok (37 ani), unul dintre cei mai buni bucatari ai Canadei. El spune ca...

Specialitatea zilei - Muschiulet de vitel la gratar cu sos de ierburi aromate, u

Reteta oferita de Catalin Scarlatescu, sef-bucatar la restaurantul "Noblesse" Ingrediente: 250 g muschiulet de vitel, 30 g unt, 2 catei usturoi, vin Riesling, rozmarin verde, cimbru proaspat, salvie, 250 g...
Serviciul de email marketing furnizat de