x close

Specialitatea zilei - Farfalla cu galbiori

Ingrediente: 80 g farfalla (paste tip fundite), 80 g galbiori, 50 g rosii, doi catei de usturoi, 20 ml ulei de masline. Timp de preparare: 15 minute. Grad de dificultate: mediu. Mod de preparare: Intr-o tigaie se...

Porto II

Colheita - cuvant care inseamna "recolta", defineste niste vinuri cu totul diferite de Vintage Port. CATALIN PADURARU - Vinexpert Colheita este mai degraba un Aged Port obtinut din productia unui singur a...

La masa cu Matrioska

Mesele rusesti sunt impodobite, in mod traditional, cu papusi mici, din lemn, pictate manual - Matrioska. Specific pentru acestea este faptul ca sunt mai multe papusi de diferite dimensiuni, una in interiorul...
PUBLICITATE
  

  

  

Porto I

Porto este cunoscut ca un vin rosu, chiar daca se face si vin alb de Porto. Ambele varietati sunt facute prin adaugare de brandy, care opreste fermentatia inainte de incheierea normala a acestui proces,...

Tarta rustica cu afine si vin

Cu fructe cu care intram usor-usor in toamna preparam o prajitura rustica menita sa bucure zilele ultimei luni de vara: o tarta cu afine si gelatina de vin. SIMONA LAZAR De la bunici la nepoti adunam cu totii...

Madeira II

Asemanarea dintre romani si portughezi are darul sa ne scape de posibile complexe (in ceea ce priveste vinul si consumul acestuia) si sa ni-i faca pe lusitani mai simpatici. CATALIN PADURARU -Vinexpert Pana...

Vara asta se poarta cocktailurile

Aparent un amestec la intamplare, cocktailul este o bautura foarte populara, dar care se prepara dupa reguli fixe, stabilite de barmani renumiti. Foarte populare vara sunt cocktailurile fara alcool, din...

Specialitatea zilei - Coaste de vitel Nerone

Ingrediente: 2 costite de vitel (300 g), o lingura de mustar, 12 buc. capere, 50 g rosii decojite in sos, o lingura smantana. Timp de preparare: 15 minute. Grad de dificultate: mediu. Mod de preparare: se...

Madeira I

Nu stiu astazi bautori exclusiv de Porto sau de Madeira. Oferta pentru aceste vinuri portugheze la noi in tara este ca si inexistenta. Exceptie mai fac cateva sortimente de Porto. Probabil nici in viitorul...

Un local pentru cei care se grabesc

Bistro isi trage numele de la cazacii care au ocupat Parisul in 1814. Acestia, fiind foarte insetati, cereau bautura "bistro! bistro!", cuvant care in limba rusa inseamna repede. Astazi, "bistro" s-a transformat in...

Stramosii suntem noi!

Ne place sa utilizam in pedagogia casnica sau la serviciu valorile traditionale, vorbim des despre mostenirea culturala, istoria ne creeaza puseuri de mandrie. CATALIN PADURARU - Vinexpert Foarte rar insa ne...

Mancare à la greci

Jocurile Olimpice de la Atena sunt un bun prilej de a va familiariza cu fascinanta bucatarie greceasca si cu denumirile pe care le veti gasi in meniuri. OANA ANTONESCU Putini stiu ca sarmalele si...

Malaga

Malaga, oras si port la Mediterana, in Andaluzia, sudul Spaniei. Inca din anii ’60, Malaga si-a castigat reputatia de "poarta turistica" spre Costa del Sol, dar industria vinului are o poveste lunga...

Stiuca si vin

In postul Sfintei Marii, maine, 6 august, de Probejenie, este dezlegare la peste. SIMONA LAZAR  Casa lui Mos Lucaci se sprijina pe talpile ei de lemn, de piatra de rau si de lut. In mijlocul curtii, cu...

Restituiri

O statistica a vizitatorilor de la Cricova m-a pus pe ganduri. Intr-un top al turistilor care intra in acest oras subteran, pe primele locuri se situeaza germanii, francezii, americanii, rusii, israelienii si...
Serviciul de email marketing furnizat de