x close

Si copiii merg la restaurant

O masa cu copiii la restaurant poate da batai de cap parintilor. Micutii plini de energie alearga prin local, rad zgomotos si vorbesc tare. Lucrurile se schimba insa cand ospatarul le serveste mancarea. CRISTINA...

Zeii de plastic

Plasticul e prezent din ce in ce mai mult in viata noastra. Carcasa de la televizor, scaunul de pe terasa, brelocul, ochelarii, jucariile, mapele, mai nou si cazile de baie. CATALIN PADURARU N-am nimic cu aceasta...

Amestecam vinurile

Ati auzit de nenumarate ori: "Am amestecat bautura si ma doare capul". Poate chiar si dumneavoastra ati motivat in aceeasi maniera mahmureala de a doua zi dupa o petrecere. CATALIN PADURARU - Vinexpert Pe de...
PUBLICITATE
  

  

  

Meniu de maniere - Cum mancam fructele?

La o masa festiva, majoritatea fructelor se mananca folosind cutitul, furculita sau lingura. AURELIA MARINESCU Muscam din ele doar cand suntem in livada. Totusi, daca toata lumea de la masa mananca fructele...

Specialitatea zilei - Pepene galben cu jambon

Ingrediente: Pepene galben: 150g, jambon stagionat (tinut in vid) 70g. Grad de dificultate: scazut Timp de preparare: 5 minute Mod de preparare: Pepenele se curata de coaja si de samburi si se taie felii. Se...

Restaurante scumpe, meniuri ieftine

Romanii cauta localurile luxoase pentru nunti, dar cand e vorba de meniuri, se limiteaza la cele mai simple si mai ieftine. Restaurantele bucurestene ofera o gama larga de meniuri, de la cel mai simplu la cel mai...

Specialitatea zilei - Carpaccio cu somon proaspat

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la restaurantul Capricciosa Ingrediente: File de somon proaspat 70 g, masline negre 15 g, capere 15 g, castraveti murati 15 g, salata rucola 20 g; parmezan 30 g, ulei...

Invataceii fura meseria

Bucataria poate fi si un loc al secretelor. Maestrii in ale gatitului tin la secret tehnici prin care anumite preparate pot capata gusturi deosebite, cantitatile de ingrediente care pot face dintr-o mancare un...

Trucuri in bucatarie

FRISCA BATUTA isi pastreaza consistenta daca la preparare, pentru fiecare jumatate de kilogram de frisca, adaugati jumatate de lingurita de gelatina. CATEVA PICATURI DE ZEAMA DE LAMAIE puse in nari desfunda nasul, fara...

Ambasadorul

Vinul este un ambasador consacrat. Cu aceeasi usurinta cu care diplomatii transmit gandurile bune ale popoarelor pe care le reprezinta, vinul face cunostinta strainilor cu istoria, arta, cultura neamului care...

Vindex - 6 iulie 2004

CATALIN PADURARU - Vinexpert Aroma - Aroma olfactiva care se degaja dintr-un vin si pe care o putem numi si fruct sau parfum, sau buchet primar, sau buchet de baza. Aroma provine din strugure; fiind specifica...

Meniu de maniere - Cum mancam crustaceele

AURELIA MARINESCU Atunci cand serviti crustacee trebuie sa stiti ca se servesc fara carapace. In situatii mai putin protocolare puteti curata crevetii cu mana: le rupeti capul si apoi scoateti carnea din...

Specialitatea zilei - Pastrav marinat cu rodii si salata rucola

Ingrediente: pastrav intreg 300 g, otet 100 ml, ulei de masline 100 ml, o rodie, rucola 100 g, doua foi de dafin, zeama de la o lamaie si de la o portocala. Grad de dificultate: ridicat Timp de preparare: 48 de ore...

Cafeaua, intre arta, obisnuinta si inovatie

A intrat atat de puternic in cutumele noastre matinale, incat nu-i mai acordam atentia cuvenita. Nu ne imaginam ca ar mai putea avea secrete. Si totusi... BOGDAN ULMU Batranii spuneau despre cafea ca se serveste...

Vindex

CATALIN PADURARU - Vinexpert Agresiv - Un vin agresiv este un vin care ataca papilele gustative. Acest defect se datoreaza unei aciditati prea ridicate, a unui proces incomplet de maturizare a strugurelui, a unei...
Serviciul de email marketing furnizat de