x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reteta de suflet

 EDITORIAL     Ma simt acum traind intr-o simbioza prea putin voita cu un fel de accelerator al timpului. Masinarie-masinarie, dar parca are si ceva uman in ea: e nestatornica, o ia...

Gogosarul - Personalitate acra

JURNALUL DE BUCATARIE Operatiunea Monstrul / Meniuri cu timbru / Oblomov si gustul Rusiei / Farmecul si bucuria gusturilor de odinioara / Placeri in pauza de masa / Griji de mama / Cartea de bucate a Sfintilor ...

Reteta de vedeta, Maria Teslaru. Farmecul si bucuria gusturilor de odinioara

Suna telefonul. Sunt in trafic, dar raspund. Stiu cine e si am intarziat ingrozitor. "Alo! Maria Teslaru sunt!" - rasuna vocea ei in receptor. Ce mai pot sa spun, cand am plecat prea tarziu de acasa? "Vin imediat! E...
PUBLICITATE
  

  

  

Personalitate acra

Toamna, la vremea cand aerul se umple de funigei subtiri si de parfum de gutuie coapta, in gospodarii incepe o forfota ca de musuroi in care se aduna provizii pentru iarna. Si, de fapt, exact despre asta e vorba si in...

Placeri in pauza de masa

 FAST FOOD   Orice scolar, fara exceptie, adora pauzele. Este momentul in care sunt date uitarii toate grijile. "Ce importanta are daca n-am stiut la matematica. S-a nascut cineva invatat? Hai mai bine sa ...

O placinta cu mere nu da gres!

INVATATURILE MATUSII   Saptamana asta, Diana si Aurel au invitati. Aniverseaza o jumatate de an de la casatorie si s-au gandit sa ii invite sambata seara la cina pe nasii lor ă€" un cuplu de tineri,...

Griji de mama

OCHIUL SOACREI Grea e viata cand esti soacra! Trebuie sa fii tot timpul cu ochii in patru, sa nu-ti scape nimic, sa-i dai sfaturi nurorii (ca maica-sa n-a avut timp), sa ai grija de baiat (ca daca ar fi sa-l lasi in...

Mexic - Legenda si exotism

 GARGANTUA SI PANTAGRUEL America Latina! Numele acestui continent este, pentru europeni, sinonim cu exotismul. Ne fascineaza prin legendele sale, prin fabulosul civilizatiilor ce s-au succedat pe teritoriul...

Stralucire furata naturii

SANATATE/FRUMUSETENatura e mai darnica uneori si inzestreaza unele chipuri cu trasaturi armonioase, iar trupurile cu linii sculpturale. Voltaire asemuia aceasta frumusete cu o scrisoare de recomandare pe care natura o...

Sucuri de legume

BARUL CASEINu doar camara trebuie umpluta cu legume, ci si barul casei. Un pahar de suc natural, rezultat din legume proaspete de sezon, este revigorant si plin de vitamine. Puteti prepara si acasa tot soiul de...

Cartea de bucate a Sfintilor

POPASURI MONAHALEAerul e tare. Rece. Pasim pe strazile umede ale diminetii, printre castane roscovane si frunze ruginite, grabind spre Ansamblul Episcopiei Husilor. Odata trecand dincolo, cerul pare sa se fi inaltat,...

Oblomov si gustul Rusiei

CULTURA SI PIPERMi-am pus in minte sa va invit undeva intr-o seara de sambata, undeva intr-un Bucuresti in plina toamna, de prea multe ori asfixiat de sunet de manele si de fum de mititei. Intr-un Bucuresti in care parca...

Echilibru

Ultimele descoperiri stiintifice pun intr-o noua lumina vinul. Pe langa "aliment", vinul - in cantitati moderate - devine si medicament. Toate acestea atrag atentia si asupra consumului excesiv de alcool care...

Reteta zilei - Legume fripte

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de doua vinete, trei rosii, un dovlecel, 150 gr cascaval si 50 gr mozzarella. Nu trebuie uitat gratarul, fara de care nu se poate pregati aceasta reteta. Legumele se...

Vedete intr-o bucatarie moderna

Numarul 1 al unei publicatii nu inseamna decat Inceputul, Purcederea, Nasterea. E, poate, unul dintre miracolele lumii, fiindca orice pagina tiparita poarta amprenta oamenilor vii care au scris-o, pentru oamenii vii...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de