x close

Cand putem alege

Cand putem alege nu inseamna doar ca avem de unde sau ca ne putem permite, ci ca avem abilitatea necesara in a asocia vinurile cu mancarea, ca putem intui profitul unei asocieri perfecte. CATALIN PADURARU -...

Cum ar fi sa ai poza ta pe tort?

Daca vreti sa faceti un cadou deosebit vreunui prieten, va dam o sugestie: tortul imprimat cu poza. Mai mult decat atat, puteti face trucaje care cu siguranta vor starni hohote de ras. OANA ANTONESCU Metoda de...

Secrete din lumea vinului rosu

Una dintre cele mai importante si actuale schimbari din lumea vinului este raspunsul la intrebarea: Cat de repede consumam un vin rosu dupa ce l-am cumparat? CATALIN PADURARU - Vinexpert In trecut, o sticla de...
PUBLICITATE
  

  

  

Razboinicii stacojii

Vara. Cu picioarele goale, cu pantalonii suflecati pana peste genunchi, cativa barbati tineri inaintau prin apa Tazlaului. Se pornise "vanatoarea de raci". SIMONA LAZAR  Noi, copiii, priveam - cu pasiune,...

Vinuri pentru vara

Ocolim pe cat se poate carnea de porc, in timpul verii. Ne putem bucura insa de salatele de peste, de mancarurile asiatice pe baza de pui sau fructe de mare sau de meniurile vegetariene alcatuite din soia,...

Terasa schimba aspectul localului

Graba si dorinta de a investi cat mai putin ii fac pe unii patroni de restaurante sa uite de bunul gust cand decid sa adauge localului si o terasa. Nu mai conteaza cum arata interiorul atat timp cat profitul...

Placeri dulci

Pentru ca e vara si pentru ca este vremea tartelor cu visine, cu mere, cu caise, pentru ca la temperaturi inalte se impun deserturi usoare, sa cunoastem cateva vinuri care s-ar potrivi foarte bine in compania...

Ratatouille, un regal provensal

Vara Cupei Mondiale din America, la fotbal, avea sa-mi aduca doua mari bucurii: intalnirea cu marea si un brat de carti de bucate, aduse de Yves din Franta. SIMONA LAZAR  Asa am dobandit si cunostinte de...

Ce? De ce? De unde?

In privinta achizitiilor de vin, aceste intrebari se rostogolesc obsesiv pentru cei care nu sunt doar consumatori de lichide alimentare. CATALIN PRUTEANU - Vinexpert Ce vinuri cumparam? Sa incercam sa raspundem...

Nu platim luxul

Un local elegant te duce cu gandul ca o salata trebuie sa aiba un pret piperat. La fast-food insa, aceeasi salata costa cu mult mai mult. OANA ANTONESCU Multi dintre romani nu ar intra intr-un local luxos fara sa...

Filoxera si hibrizii

Popularitatea hibrizilor a ajuns la apogeu in perioada interbelica. Succesul cunoscut cu cateva decenii in urma in ampla actiune de refacere a viilor din Europa afectate de filoxera, plus productivitatea...

Pui la ceaun

Pui la cuptor, la sticla, prajit, fiert, cu smantana, cu mujdei, cu... Cine nu stie macar o reteta de pui? Chiar si cea care spune asa: "pui morcov, pui ceapa, pui ce pui, si ti-a iesit supa de (ce) pui...". SIMONA...

Concurs - Premiem cititorii fideli!

In fiecare zi puteti castiga cate un bag-in-box Val Duna oferit de Vinexpert. Trebuie sa cititi cu atentie editorialul semnat de Catalin Paduraru si sa raspundeti corect la o intrebare. Raspunsurile le puteti trimit...

Pro si contra

Nu sunt multe locuri in lume unde se mai vinde vinul varsat. Asta nu inseamna ca o particularitate romaneasca trebuie amendata sau, mai rau, inlocuita. CATALIN PADURARU - Vinexpert Nici tuica fiarta n-o mai...

Meniurile de sezon sunt ieftine

Daca vreti sa mancati iarna, la restaurant, o salata de cruditati, s-ar putea sa aveti dificultati in gasirea unui local in care sa va satisfaceti pofta. CRISTINA CATANA Majoritatea restaurantelor isi schimba...
Serviciul de email marketing furnizat de