x close

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii
Pentru a evita sa adaugi calorii in plus la inghetatele pe care le prepari, evita untul, smantana in cantitati mari, ouale si alte asemenea ingrediente care, combinate, ajung sa formeze un numar destul de mare de...
REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)

REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)

Ingrediente: o foaie aluat foietaj, 500 ml lapte, 150 gr zahăr, ½ baton vanilie, 2 fâşii coajă de lămâi, un baton scorţişoară, 4 gălbenuşuri, 40 gr amidon. Mod de preparare: Se ia aluatul f...
Plăcinta dobrogeană a Chiraței (rețetă armânească)

Plăcinta dobrogeană a Chiraței (rețetă armânească)

Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. "Cu braga" - imi raspunde cel dintai. "Cu o salata de fructe de mare", zice si-al doilea, gata sa-mi faca...
PUBLICITATE
  

  

  

Sărmăluțe cu urdă, în frunze de sfeclă (rețetă mănăstirească)

Sărmăluțe cu urdă, în frunze de sfeclă (rețetă mănăstirească)

Am spus-o - și o voi repeta mereu - nu de la turci au învățat românii a pregăti sarmale! Ce ne deosebeşte, poate, de alte popoare este apetenţa pe care o au ceilalți de a-şi promova cu orice chip...
REŢETA ZILEI: Cartofi cu smântână la cuptor

REŢETA ZILEI: Cartofi cu smântână la cuptor

Ingrediente: 6 cartofi, 500 ml smântână dulce pentru gătit, 2 linguriţe de hrean, puţină nucşoară măcinată, sare şi piper negru. Mod de preparare: Se pune smântâna pe foc  mic....
Pătlăgeaua vânătă sau „mărul nebun”, de la otravă la aliment

Pătlăgeaua vânătă sau „mărul nebun”, de la otravă la aliment

Strămoașa vinetei vine din India, unde creștea ca floră spontană, a început să fie cultivată în China în jurul secolul V î. Hr. și e menționată pentru prima dată în Qimin Yaoshu,...
De la „mititeii” persani ai lui Darius al lui Istaspe, la kebab și satay (află rețetele). Ce loc au MICII ROMÂNEȘTI în istoria culinară a lumii

De la „mititeii” persani ai lui Darius al lui Istaspe, la kebab și satay (află rețetele). Ce loc au MICII ROMÂNEȘTI în istoria culinară a lumii

Dacă tot am stablit, fără drept de tăgadă, că rețeta de mititei e autohtonă, creată, în trei decenii și mai bine, de bucătari de cârciumi bucureștene, autori de cărți de bucate, gospodine și ch...
Cea mai bună rețetă de tort cu zmeură

Cea mai bună rețetă de tort cu zmeură

Răsfață-te cu o rețetă delicioasă de tort cu ciocolată neagră și zmeură, care îți va încânta papilele gustative, scrie ziarulring.ro! Ingrediente 250 g făină 120 g pudră de...
 Dieta cu salate. Slăbești cât ai clipi

Dieta cu salate. Slăbești cât ai clipi

Dacă vrei să te hrănești sănătos sau vrei să slăbești, salatele sunt ideale. Vei obține doza zilnică recomandată de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale, în timp ce vei scăpa de câteva...
De ce consumul de cartofi prăjiți dăunează grav sănătății

De ce consumul de cartofi prăjiți dăunează grav sănătății

Modul în care gătim mâncarea pe care o consumăm este esențial pentru sănătatea noastră. Potrivit unui studiu al nutriționiștilor americani, persoanele care consumă cartofi prăjiți de cel puțin...
Cea mai bună rețetă de tort cu cireșe

Cea mai bună rețetă de tort cu cireșe

Abia aşteptăm momentul să ne bucurăm de cireşele aromate de pe tarabe. Voi nu? Avem şi câteva reţete de prăjituri. Vrei şi tu? Una din ele este chiar aceasta de tort cu cremă de budincă de vanilie şi...
  Beneficiile fisticului asupra sănătății

Beneficiile fisticului asupra sănătății

Fisticul ocupă un loc important pe lista alimentelor sănătoase. El a devenit popular pentru gustul delicios și pentru beneficiile pe care le are în menținerea sănătății, scrie ziarulring.ro. Pentru a...
REŢETA ZILEI: Cartofi noi cu ceapă verde şi mărar

REŢETA ZILEI: Cartofi noi cu ceapă verde şi mărar

Ingrediente: 1 kg cartofi noi, 4 fire ceapă, 4-5 fire mărar, ½ linguriţe turmeric (se poate înlocui cu boia), 2-3 linguri ulei, sare şi piper negru Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert în...
Știucă umplută... ca la mare (rețetă mănăstirească)

Știucă umplută... ca la mare (rețetă mănăstirească)

Mereu în căutarea acelor retete romanesti de neuitat, pașii mă aduc și-n mănăstirile românești. “Dumnezeul marilor si al oceanelor” a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. As...
Papanași moldovenești (rețeta lui Radu Anton Roman)

Papanași moldovenești (rețeta lui Radu Anton Roman)

Papanasii moldovenești sunt un desert diferit de rețeta clasică, cu dulceață și smântână. Numai diminutive in bucatarioara romanasilor (dar si in invocatiile religioase, ca numai prin alint si...
Serviciul de email marketing furnizat de