x close

Borș cu fasole albă (rețetă de post)

Borș cu fasole albă (rețetă de post)
În Postul Mare al Paștilor, creștinii se învrednicesc să se abțina de la consumarea anumitor alimente, precum carnea, ouăle, brânza sau laptele, alegând legume și verdețuri, în rețete sănătoase și...
Rețeta zilei: Pui cu roșii și andive

Rețeta zilei: Pui cu roșii și andive

Ingrediente: ✽ 1/2 piept de pui ✽ 10 roșii mici ✽ 2 andive ✽ 3 linguri ulei ✽ sare ✽ piper Mod de preparare: Carnea se taie după dorință și se rumenește în ulei. Se scoate carnea din...
Rețeta zilei: Cartofi noi în bacon

Rețeta zilei: Cartofi noi în bacon

Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g cașcaval 100 g bacon o lingură ulei verdeață, după gust Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine, se curăță de coajă și se pun la fiert...
PUBLICITATE
  

  

  

Tartă cu brânză, fără coacere. Sănătoasă, gustoasă și simplu de făcut

Tartă cu brânză, fără coacere. Sănătoasă, gustoasă și simplu de făcut

Sunt înnebunită după prăjiturile și plăcintele cu brânză. Problema e că brânza conține proteine iar asocierea ei cu blat din făină, carbohidrați adică, sau ouă, altă sursă de proteine, îngreunează...
Plăcintă cu ciuperci şi smântână

Plăcintă cu ciuperci şi smântână

Este o plăcintă care seamănă cu cel mai bun desert grecesc (Portokalopita), nu pentru că ar fi dulce, ci pentru că se prepară cam în acelaşi fel… mai ales partea cu ruptul foilor...
Rețeta zilei: Paste cu bacon și dovlecei

Rețeta zilei: Paste cu bacon și dovlecei

Ingrediente: ● o ceapă ● un dovlecel ● 200 g bacon ● o lingură făină ● 250 ml lapte ● 300 g tăieței lați ● o lingură ulei ● 1/2 legătură pătrunjel ● sare ●...
Rețeta zilei: Escalop de pui pane

Rețeta zilei: Escalop de pui pane

Ingrediente ✽ 4 felii piept de pui ✽ 4 linguri fulgi de porumb ✽ 4 linguri patrunjel ✽ 2 linguri cașcaval ✽ ulei ✽ sare și piper Pentru servit: ✽ verdeață, după gust ✽...
Cea mai scumpa BOMBOANA din lume costa peste 7.000 de euro

Cea mai scumpa BOMBOANA din lume costa peste 7.000 de euro

Maestrul cofetar portughez Daniel Marcelino Gomes a sedus gusturile rafinate ale celor mai bogate persoane din lume cu noua sa creaţie, o pralină elaborată cu fire din aur de 24 de carate, care costă 7.728 de euro...
Bulz de măruntaie (rețetă de pe Muntele Rarău)

Bulz de măruntaie (rețetă de pe Muntele Rarău)

Rețete (mai) românești, ca-n Bucovina nu găsești! E un slogan pe care l-am auzit și eu, cândva, urcând pieptiș spre Pietrele Doamnei, și zău că mi-a părut rău atunci că nu aveam în...
Rețeta zilei: Spaghete cu chiftele

Rețeta zilei: Spaghete cu chiftele

Ingrediente: ✽ 300 g spaghete ✽ 700 ml suc de roșii ✽ 30 ml ulei ✽ o ceapă ✽ un cățel usturoi Pentru chiftele: ✽ 200 g carne de porc tocată ✽ 50 g pâine   ✽ un...
Clapon fript - rețetă de pe vremea lui Cuza și a lui Christ Ionnin

Clapon fript - rețetă de pe vremea lui Cuza și a lui Christ Ionnin

Dacă nu știi ce-i claponul, atunci îți va fi greu să înțelegi de ce rețeta aceasta anume, dintre alte rețete tradiționale românești, e mai savuroasă decât puiul fript, găina coaptă...
Colțunași (sau vareniki) ca la Ulma (rețeta Mariei Gorban)

Colțunași (sau vareniki) ca la Ulma (rețeta Mariei Gorban)

Bucate ucrainene după retete romanesti. Adicătelea, împământenite la noi și asimilate de întregul sat, de întreaga comună. Pe Maria Gorban am întâlnit-o cu ani în...
Rețeta zilei: Somon glazurat

Rețeta zilei: Somon glazurat

Ingrediente 4 fileuri de somon 1 lingură muștar 3 linguri sos de soia 3 linguri de miere 2 linguri suc de lamiae Mod de preparare: Într-un bol se amestecă sosul de soia, mierea, zeama de...
Mocanstrudel (rețeta lui Radu Anton Roman)

Mocanstrudel (rețeta lui Radu Anton Roman)

Această mică monstruozitate (nu numai verbală!) s-a născut, desigur, în Dobrogea, unde, atrase parcă de o vrajă, Levantul și Balcanii, Asia și Europa își dau nu mâna, ci sufletul tot,...
Secretul cafelei la ibric! Câte lingurițe de cafea se pun la o ceașcă?

Secretul cafelei la ibric! Câte lingurițe de cafea se pun la o ceașcă?

Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă? Cui nu-i place cafeaua la ibric? O cafea excelentă nu poate fi făcută de toată lumea. Cum iese cea mai bună cafeaua la ibric? Se pune apă în ibric...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de