x close

Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețeta lui Bacalbașa)

Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețeta lui Bacalbașa)
Cu ceva vreme în urmă, era de bon-ton să primești musafiri la ceai, in amiezile parfumate (și toride) de vară. Uite, o dupa-amiaza de mai, ca aceasta, în gradina casei, sub perdeaua de glicină ori de m&...
Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

În saloanele Vienei, candelabre melancolice îşi înecau scânteierile şi aleanul în unda Dunării albastre; iar tinerii ofiţeri imperiali îndrăzneau să bată din carâmbi...
REŢETA ZILEI : Negresă cu ciocolată, piper roz şi sos de afine şi scorţişoară

REŢETA ZILEI : Negresă cu ciocolată, piper roz şi sos de afine şi scorţişoară

Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos:...
PUBLICITATE
  

  

  

 Dieta cu căpșuni. Cum să slăbești patru kilograme în două săptămâni

Dieta cu căpșuni. Cum să slăbești patru kilograme în două săptămâni

Sezonul căpșunilor e în toi așa că acum e cel mai bun moment pentru a te bucura de fructele dulci, zemoase și extrem de gustoase. Dacă vrei să slăbești, căpșunile sunt ideale pentru o dietă...
Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană)

Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană)

Iepure cu sos de smântână - o rețetă cu poveste, ba chiar de... poezie (dac-așa îmi place mie).  În Bucovina, smântâna - bat-o vina! - e cea dintâi în toate. Ș...
Balmoș (rețeta lui Radu Anton Roman)

Balmoș (rețeta lui Radu Anton Roman)

Balmoș, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional românesc, delicios, una din mâncărurile de bază ale ciobanilor din pitoreasca zonă a Bucovinei. Sinteza a tot ce e mai bun la...
Baclava (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Baclava (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Baclava, un desert delicios și consistent. În cazul în care dorești să îl prepari acasă, noi îți propunem rețeta lui Radu Anton Roman, un desert accesibil oricui. Regina dulciurilor...
REŢETA ZILEI: Ciocolată de casă cu rodie

REŢETA ZILEI: Ciocolată de casă cu rodie

Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol...
Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

Zamă de găină? Mmmm! Gustoasele ciorbe și supe ale bunicilor! Cu cât ne-ndepărtăm ai mult de copilărie, cu-atât parcă ne dorim mai mult să le regăsim gustul, în lingura pe care o ducem la...
REŢETA ZILEI: Supă cu avocado, chili, ridichi şi tortilla crocantă

REŢETA ZILEI: Supă cu avocado, chili, ridichi şi tortilla crocantă

Ingrediente: o tortilla, ulei de măsline, 1 avocado, coriandru proaspăt, 1 ardei iute, 2 cepe verzi, 5 ridichi, 400 ml supă de legume, sucul de la 3-4 roşii date prin răzuitoare, o cutie de fasole neagră Mod...
Mâncare de pere cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mâncare de pere cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mâncarea de pere cu carne, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat culinară delicios și savuros, care se prepară ușor și repede. Obiceiurile la care comunitatile omenesti, mai ales cele...
Borș de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Borș de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Prepară un borș de ciuperci după rețeta lui Radu Anton Roman și toți cei așezați la masă vor fi încântați de deliciul culinar rezultat. Pe cat de savuroasa, de plina, de catifelata e ciorba...
Ostropel de miel (rețetă veche și de neam bun)

Ostropel de miel (rețetă veche și de neam bun)

Ostropel de miel - o rețetă veche și de neama bun. Dacă nu aveți încă un caiet de retete romanesti, e timpul să vă cumpărați un... caiet. De dictando. De 100 ori 200 de file, ca să vă ajungă să...
Mere umplute (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Mere umplute (Rețeta lui Radu Anton Roman)

O gustare simplă, mere umplute după rețete lui Radu Anton Roman este un cumul de arome și savoare, ce îi va face pe meseni să mănance pe nerăsuflate acest aperitiv. Combinatiile astea teribil de rafinate,...
REŢETA ZILEI: Salată Nicoise (originară din Nisa)

REŢETA ZILEI: Salată Nicoise (originară din Nisa)

Ingrediente: 2 cutii de ton, 250 g rucola, 100 g valeriană,300 g roşii cherry şi galbene, vinegretă de lămâie, măsline, o legătură de ridichi Mod de preparare: Într-un bol, amestecă rucola...
Serviciul de email marketing furnizat de