x close

De ce e bine să mănânci stând pe podea

 De ce e bine să mănânci stând pe podea
La muncă, acasă, în mijlocele de transport în comun și când luăm masa obișnuim să stăm pe scaun. Se pare că în trecut oamenii stăteau pe podea în timp ce mănânau. Deși nu es...
Pastrăvii Doamnei Mele (rețeta lui Bacalbașa)

Pastrăvii Doamnei Mele (rețeta lui Bacalbașa)

Pastravii vor fi, întotdeauna, o ofertă delicioasă în fiecare meniu! De aceea rețeta acestei zile se va dovedi binevenită! Vrednică femeie, Ecaterina Bacalbaşa! Şi, oricât ne-ar plăcea legenda...
REŢETA ZILEI: Vinete la cuptor, cu roşii, ardei iute şi usturoi

REŢETA ZILEI: Vinete la cuptor, cu roşii, ardei iute şi usturoi

Ingrediente: 2 vinete, 2-3 linguri ulei de măsline, 1 kg roşii cherry, 1-2 căpăţâni de usturoi, pătrunjel, boia afumată, sare, ardei iute, piper, parmezan Mod de preparare: Feliază vânăta...
PUBLICITATE
  

  

  

Pâine bucovineană cu cartofi (rețetă neaoșă)

Pâine bucovineană cu cartofi (rețetă neaoșă)

Pâine bucovineana cu cartofi. Rețetă pentru masa de duminică!  O primăvară așa, ca aceasta de-acum. Și-un "dor de ducă" prin țară, căutând oameni, întâmplări și...
Jumări de rață, ca-n vremea lui Grigorie Vodă Ghica (rețete voievodale)

Jumări de rață, ca-n vremea lui Grigorie Vodă Ghica (rețete voievodale)

Jumari de rata, ca la masele voievodale.  Acesta este astazi un preparat mai putin cunoscut, insa la masa voievodului Grigorie Vodă Ghica reprezentau un deliciu mult asteptat. Vremea voievodului...
Plăcinta de căpriță (rețetă neaoșă)

Plăcinta de căpriță (rețetă neaoșă)

Placinta de caprita!  E mâncarea preferată a unui sat întreg. Și-i o rețetă cu poveste, așa cum îmi place mie! Dacă ar fi să ne luăm după reacțiile pe care le-au avut toți cei din sat c&...
Constantin Brâncuși: Mămăliga „stimulează forțele fecundității”.

Constantin Brâncuși: Mămăliga „stimulează forțele fecundității”.

O lungă şi onorantă listă de mari artişti aplecaţi şi spre cele lumeşti, spre trebuinţa pântecului, îl numără şi pe gorjeanul crescut la Hobiţa cu boţuri de mămăligă şi tocane...
Rețete boierești. Rulada de cocoș

Rețete boierești. Rulada de cocoș

Rulada de cocoș este un preparat servit la ocazii speciale la curtea Cantacuzinilor. Iar ceea ce urmează este, deopotrivă, pagină de istorie culinară și pagină de istorie curată... căci se împletesc...
Sarmalute de miel în frunză de tei (rețetă neaoșă)

Sarmalute de miel în frunză de tei (rețetă neaoșă)

Sarmalute de miel, în frunze de tei! Nu se putea rețetă mai „de sezon” ca asta! Sarmalute de miel, în dulce primăvară! Pentru că tocmai m-a sunat o veche prietenă – în...
REŢETA ZILEI: Plăcintă cu legume şi curcan

REŢETA ZILEI: Plăcintă cu legume şi curcan

Ingrediente: 600 g piept de curcan, 60 g unt, 2 tulpini de ţelină, 2 morcovi, pătrunjel, oregano, 500 ml apă, 3 cartofi, o ceapă, 45 g făină, 150 ml apă, 1 pachet de foi pentru plăcintă (sau aluat făcut...
Rețeta perfectă: salată de cartofi malaeziană

Rețeta perfectă: salată de cartofi malaeziană

În Malaezia, la reuniunile de familie, cineva aduce întotdeauna o salată picantă de cartofi, făcută cu condimente proaspăt măcinate. Varianta pe care ţi-o recomandăm înlocuieşte maioneza cu...
Rețete vechi bucureștene. Țambal de porc dâmbovițean

Rețete vechi bucureștene. Țambal de porc dâmbovițean

„Tambal de porc dambovitean este o reteta savuroasa, de pe vremea hanurilor in care marii boieri tineau ospete de pomina”. Zice asta o „hangita” a vremurilor de azi, preocupata sa aduca-n lumea no...
Brânzoaice de Brăia (rețeta lui Radu Anton Roman)

Brânzoaice de Brăia (rețeta lui Radu Anton Roman)

„Brânzoaicele de Brăila sunt o magnifică gustare între două țuici sau o intrare grandioasă între o țuică și o ciorbă.” - zice Radu Anton Roman, mare fan al acestora. Si cum il stii...
REŢETA ZILEI: Somon în crustă de nuci cu salată de spanac

REŢETA ZILEI: Somon în crustă de nuci cu salată de spanac

Ingrediente: 2 fileuri somon, o cană de nucă măcinată, 5 căței de usturoi, 2 linguri pesmet, coajă rasă de la o lămâie, o lingură de ulei de măsline, mărar proaspăt, o lingură muștar Dijon, sare,...
Somn gustos pregătit (rețetă din 1902)

Somn gustos pregătit (rețetă din 1902)

Somn gustos pregatit! O reteta de acum un veac si inca 15 sni, care da seama despre cat de minunat stiau sa impleteasca gusturile, texturile si aromele bucataresele de altadata. Ca sa nu mai vorbim de instrumentarul la...
Serviciul de email marketing furnizat de