x close

Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe bună dreptate, consideră bucătărie românească, cu o singură și timidă observație: puiul, dacă e fiert în untdelemn, iese fad și făinos ca un...
Zupă de cârnați cu groșcior (rețetă maramureșeană)

Zupă de cârnați cu groșcior (rețetă maramureșeană)

Nu-i deloc o mâncare pentru cei care țin dietă. E sățioasă (unii ar zice că-i „grasă” de-a dreptul), e plină de calorii. Nu-i pentru ăla care face mișcare numai din pat până la...
REŢETA ZILEI: Paste cu broccoli

REŢETA ZILEI: Paste cu broccoli

Ingrediente: 1 căpăţână broccoli, 250 gr paste scurte, 1 ceapă, 3 fileuri anşoa, 6 linguri passata, 3 linguri pinoli, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper. Mod de preparare: Se pune la fiert o oală...
PUBLICITATE
  

  

  

3 deserturi delicioase, sănătoase și care nu îngrașă

3 deserturi delicioase, sănătoase și care nu îngrașă

Tot vorbind despre zahăr și făină albă și despre efectele nocive ale acestora asupra sănătății și dietei, am primit multe mesaje în care mi se cerea să spun și soluții, ce dulciuri sănătoase...
Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

La Prejmer inca se mai pastreaza retetele de odinioara. Mancaruri pe plita, din ingrediente aflate la indemana in gradina din spatele casei, din care se infrupta toti cei care trec pragul caselor prejmarene. Maria...
REŢETA ZILEI: Medalioane de cartofi şi broccoli

REŢETA ZILEI: Medalioane de cartofi şi broccoli

Ingrediente: 500 gr cartofi fainoşi, 150 gr bucheţele broccoli, 1 praz mic, 100 gr brânză tare, 50 gr caşcaval moale, 2 linguri smântână acră, 1 ou mic, 1 lingură ulei, sare şi piper...
Păstrăv cu praz, mere și vin (rețetă dintr-un sat șters de pe harta lumii)

Păstrăv cu praz, mere și vin (rețetă dintr-un sat șters de pe harta lumii)

O dimineață sprintenă și masa plină cu bucate! În străchină de lut și pe tipsie așezate! Iar dacă ești în căutare de oale, farfurii și căni de apă, pe roată de olar lucrate, dă o fugă...
REŢETA ZILEI: Creveţi cu legume şi caşcaval

REŢETA ZILEI: Creveţi cu legume şi caşcaval

Ingrediente: 15 creveţi, 1 ceapă mică, 2 ardei semi-iuţi, 1 roşie mică, 12 roşii cherry, 35 gr caşscaval vacă, 2-3 fire pătrunjel, 2 linguri ulei măsline, ¼ linguriţă boia dulce, sare şi piper...
Pui cu aguridă - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871

Pui cu aguridă - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871

Nu știu domniile voastre ce vă amintiți din copilăriei, dar mie îmi sunt dragi... gusturile bucatelor bunicii. Ciorbele acrite cu corcodușe verzi – prin mai, cu struguri verzi – prin mijlocul...
REȚETA ZILEI: Sparanghel la grătar cu susan

REȚETA ZILEI: Sparanghel la grătar cu susan

Ingrediente: 1 mănunchi de sparanghel tânăr, 1 lingură ulei, 1 lingură sos de soia, ¼ linguriță ulei de susan, 1 cățel de usturoi, 1 lingură rasă semințe de susan, piper negru, sare de mare. Mo...
Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871

Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871

Fiind azi o sfântă zi de duminică și plăcându-le românilor a se-nfrupta din carne într-o zi ca asta, n-o să vă dau rețete din legume – deși e vara-n toi și e grădina plină. Mă vo...
PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871

PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871

Plachie de stridii - e o curiozitate, azi, dar în veacul al XIX-lea, pe când stridiile de Marea Neagră (chiar dacă mai mici decât vestitele stridii de Arcachon) erau la mare căutare, rețeta asta...
Cum se făceau dulcețurile acum 300 de ani

Cum se făceau dulcețurile acum 300 de ani

În urmă cu 20 de ani apărea la editura Fundației Culturale Române volumul „O lume într-o carte de bucate – Carte întru care să scriu mâncările de pește i raci, stridii,...
Alimentele despre care nu credeai că au zahăr

Alimentele despre care nu credeai că au zahăr

Zahărul se găsește în toate alimentele pe care le consumăm. Nici nu trebuie să ne uităm pe etichetă la ingredientele pe care le conține produsul respectiv, deoarece unele alegeri alimentare conțin mai...
Raci cu maioneză - rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), din 1871

Raci cu maioneză - rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), din 1871

Raci cu maioneză - o rețetă clasică. Vă aduceți aminte vorba aia: că racii sunt buni în lunile care nu conțin în numele lor și litera „r”? Apăi, dacă-i pe-așa, înseamnă că...
Serviciul de email marketing furnizat de