x close

Prepelițe la cuptor

Prepelițe la cuptor
Fost-a și fi-va marea bucurie pentru „Cocoana cea Bună”, ce Kera Calița pe elinește i se spune, să iasă în calea drumețului ostenit, flămând și însetat cu tipsii îmbelșugate...
Rețeta zilei: Ciuperci la cuptor cu usturoi şi sos de soia

Rețeta zilei: Ciuperci la cuptor cu usturoi şi sos de soia

Ingrediente 900 g ciuperci 1 lingură ulei 3 linguri oţet balsamic 2 linguri sos de soia 3 căţei de usturoi, tocaţi ½ linguriţă cimbru, tocat sare piper Mod de preparare Se amestecă uleiul,...
Rețeta zilei: Mousse de căpșune

Rețeta zilei: Mousse de căpșune

Ingrediente 2 albușuri 350 g zahăr 350 g căpșune 1 lingură suc de lămâie Mod de preparare: Curățăm căpșunele de codițe și le spălăm, apoi le amestecăm cu 175 g zahăr și le...
PUBLICITATE
  

  

  

Borș rusesc de post (rețetă de dincolo de Prut)

Borș rusesc de post (rețetă de dincolo de Prut)

De o parte și de alta a Prutului, poveștile culinare se întrepătrund cu cele ale lumii slave. observăm, deopotrivă, influențe poloneze, ucraineane, ruse, cuvintele din bucătărie fiind martore savuroase ale...
Rețeta zilei: Pricomigdale

Rețeta zilei: Pricomigdale

Ingrediente 300 g migdale 200 g zahăr 4 albușuri esență de rom Mod de preparare Se pun migdalele pe o tavă și se coc 5 minute în cuptor. După ce s-au răcit se macină în mașina de t...
Rețetă de pui cu ciuperci de pădure

Rețetă de pui cu ciuperci de pădure

INGREDIENTE: 600 gr piept de pui 400 gr ciuperci de padure 800 gr rosii 100 ml ulei o lingura cu faina 50 ml vin alb o legatura marar sare piper Se taie rosiile felii si se inabusa in apa amestecata cu o...
Cornulețe dulci, de Dragobete

Cornulețe dulci, de Dragobete

La 24 februarie, atunci când se sărbătorește Dragobetele, tradiția spune că începe primăvara și o dată cu ea un nou an agricol. în consecință, vremea este prielnică pentru o serie de gesturi...
Rețeta zilei: Brioșe-mărțișor cu afine

Rețeta zilei: Brioșe-mărțișor cu afine

Ingrediente 200 g afine 200 g făină 150 g zahăr 20 g griș 50 ml smântână 4 ouă ½ plic praf de copt ½ linguriță sare Mod de preparare: Spălăm fructele și...
Rețeta zilei: Pulpe de pui cu orez si stafide

Rețeta zilei: Pulpe de pui cu orez si stafide

Ingrediente 8 ciocanele 200 g orez cu bob lung 50 g stafide 50 g caju prăjit 20 g unt 3 linguri ulei boia dulce și iute sare ulei Mod de preparare:Tapetăm ciocănelele cu boia și sare,...
Pârjoale de cartofi pentru Miercurea Strâmbă (rețete românești)

Pârjoale de cartofi pentru Miercurea Strâmbă (rețete românești)

Dacă nu-n zi de post, atunci când să mai pornești în căutare de retete romanesti? Ce v-am spus că săptămâna asta, cea dintâi din post, e plină de capcane și restricții? Mai...
Rețeta zilei: Prăjitură cu măr şi scorţişoară

Rețeta zilei: Prăjitură cu măr şi scorţişoară

Ingrediente 250 g făină 1 măr mare, feliat 230 ml ulei 200 g zahăr brun 100 g zahăr 50 g nuci, mărunțite 2 ouă 1 lingură scorțișoară 1 linguriță esență de vanilie ½ linguriță praf de...
Turte țărănești (rețetă pentru Marțea Încuiată)

Turte țărănești (rețetă pentru Marțea Încuiată)

Turte țărănești gătesc femeile de la sate în marțea din prima săptămână din post, zisă și Săptămâna Mare sau Săptămâna Curată. Ce alte ritualuri se practică, precum și rețeta di...
Rețeta zilei: Tartă cu pui și brânzeturi

Rețeta zilei: Tartă cu pui și brânzeturi

Ingrediente - o foaie aluat de foitaj - 300 g carne tocată de pui - 200 g telemea - 4 felii cașcaval - 150 ml smântână - 2-3 linguri ulei - cimbru  - piper - o roșie - 3 ouă Mod de...
Incredibil! KFC-urile din Marea Britanie au ramas fara pui

Incredibil! KFC-urile din Marea Britanie au ramas fara pui

Reţeaua de restaurante KFC a anunţat luni că a fost nevoită să închidă sute de restaurante din Marea Britanie din cauza lipsei de pui.   Această problemă a apărut la finele săptămânii...
Rețeta zilei: Coșulețe cu gem

Rețeta zilei: Coșulețe cu gem

Ingrediente ● 100 g unt ● o cutie cremă de brânză ● 150 g făină ● 100 g zahăr ● gem, după gust  ●zahăr pudră Se amestecă untul cu crema de brânză cu ajutorul...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de