x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Piept de pui cu lămâie, la cuptor

Piept de pui cu lămâie, la cuptor

05 Mar 2016   •   16:22
Piept de pui cu lămâie, la cuptor

Fie că vrem un prânz sau o cină gustoasă și rapidă, putem să apelăm la acestă rețetă care ne scutește de mari eforturi.

Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

2 linguri cu ulei de masline de bună calitate

9 căței de usturoi pisați

100 ml de vin alb sec

1 lingură de coașă de lămâie rasă

2 linguri cu zeamă de lămâie

o lingură și jumătate de oregano uscat

1 linguriță de cimbru

4 piepți de pui cu piele dar fără os

sare, piper

o lămâie întreagă

Încălzim uleiul într-o crăticioară la foc mediu spre mic, adăugăm usturoiul și îl prăjim cam un minut dar fără să înceapă să se caramelizeze. Luăm de pe foc, adăugăm vinul, coaja de lămâie, zeama de lămâie, oregano, cimbrul și o linguriță cu sare și turnăm totul într-o tavă de yena.

Uscăm piepții de pui și îi punem în tavă cu pielea în sus. Pensulăm piepții cu ulei de măsline și presărăm sare și piper. Tăiem lămâia în 8 felii pe care le îndesăm intre bucățile de carne.

Ținem la cuptor aproximativ 30-40 de minute, în funcție de mărimea piepților, până când carnea este făcută iar pielea s-a rumenti ușor.  Acoperim tava cu folie de aluminiu ți lăsăm să se odihnească vreo 10 minute. Se servește fierbinte, cu pure de cartofi și stropit cu sosul din tavă.

Putem asezona cu o salată verde.

×
Subiecte în articol: piept de pui la cuptor cu lamaie