x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Plăcintă cu berbecuț a la Florin Dumitrescu

0
06 Apr 2018 - 10:13
Plăcintă cu berbecuț a la Florin Dumitrescu Mihai Stetcu/Mihai Stetcu Chef Florin Dumitrescu


Ingrediente

› pulpă spate de berbecuț tocată 1,5 kg

› ulei de măsline, 50 ml

› ceapă albă tocată, 200 g

› vin roșu sec 450 ml

› scorțișoară baton, 2 buc.

› aluat foietaj, 1 buc.

› mărar – 3 legături

› brânză Roquefort sau Blue Auvergne. 250 g

› nucșoară, 25 g

› scorțișoară, 25 g

› ouă, 2 buc.

› miere, - 50 g

Mod de preparare

Tocați carnea de berbecuț și gătiți-o cu ceapă, adăugați apoi și batoanele de scorțișoară. Acoperiți totul cu vin roșu și lăsați la fiert până e gătită. Când e gata, o lăsați la răcit și apoi o puneți la frigider timp de 24 de ore. Apoi amestecați carnea cu mărarul tocat, nucșoara și scorțișoara pulbere, sare și piper. Într-o tavă unsă cu grăsime (se poate folosi excesul de grăsime de la carnea gătită, unt sau untură) se așază foietaj întins, ungeți-l cu ou bătut cu miere, apoi adăugați compoziția de carne. Puneți pe toată suprafața compoziției bucăți de brânză mucegăită, apoi acoperiți cu foietaj. Repetați operațiunea încă o dată și puneți la gătit la 180 de grade Celsius la cuptor, până se rumenește bine aluatul. Sugestia mea este să nu mâncați plăcinta caldă, e chiar mai gustoasă a doua zi. Puteți să o serviți cu o salată verde și un pahar de vin roșu sau puteți pune peste plăcintă și un sos de brânză. Spor la treabă și poftă bună!

Citeşte mai multe despre:   florin dumitrescu,   Plăcintă cu berbecuț

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Actriţa Jada Pinkett a recunoscut că are mari probleme cu părul din cauza unei boli rare

Actriţa Jada Pinkett a recunoscut că are mari probleme cu părul din cauza unei boli rare
Soţia lui Will Smith, actriţa Jada Pinkett, a dezvăluit pe contul său de Facebook că suferă de o boală rară în urma căreia şi-a pierdut aproape tot părul, relatează ziarul spaniol ABC.  "Multă lume...

Cristina Spătar, despre fostul ei soț: ”Este un tată bun, are o relație frumoasă cu copiii”

Cristina Spătar, despre fostul ei soț:  ”Este un tată bun, are o relație frumoasă cu copiii”
Cântăreața Cristina Spătar este acum o femeie de afaceri, mamă a doi copii minunați. Deși a divorțat de tatăl micuților, aceasta mărturisește că în continuare familia fostului soț o ajută foarte mult în...

Unde mergem în weekend? Old Blacks Music & More Festival la Arenele Romane

Unde mergem în weekend? Old Blacks Music & More Festival la Arenele Romane
Pasionații de rock și iubitorii de riff-uri sunt așteptați pe 25 mai la Arenele Romane, la cel mai mare eveniment de profil al anului, Old Blacks Music & More Festival.  Evenimentul găzduieşte în...

Cum preparăm un cocktail Red Passion

Cum preparăm un cocktail Red Passion
Ingrediente 300 ml rom 300 g fructe de padure 50 ml sirop de soc 300 ml apa minerala 1 varf de cutit de vanilie pudra frunze de menta 2 lime gheata, fructe rosii pentru décor   Mod de prepar...

Sfaturi pentru parinti: 5 obiecte NECESARE pentru bebelus in primul an de viata

Sfaturi pentru parinti: 5 obiecte NECESARE pentru bebelus in primul an de viata
Galerie Foto Nu doar primele luni de dupa venirea pe lume a bebelusului va vor provoca sa faceti fata incercarilor neasteptate, ci intreg primul sau an de viata. In fiecare zi veti descoperi impreuna ceea ce presupune datoria de...

Morgan Freeman a prezentat public scuze după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală

Morgan Freeman a prezentat public scuze după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală
Morgan Freeman a publicat o declaraţie de presă joi în care a prezentat scuze publice, după ce a fost acuzat de opt femei de hărţuire sexuală. Actorul american a devenit cel mai recent star din industria de...

Pleci in vacanta? Afla ce perechi de incaltaminte NU trebuie sa iti lipseasca din bagaj!

Pleci in vacanta? Afla ce perechi de incaltaminte NU trebuie sa iti lipseasca din bagaj!
Galerie Foto            Majoritatea femeilor, atunci cand se pregatesc sa plece in vacanta, se gandesc in principal la articolele vestimentare pe care trebuie sa le impacheteze....

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi pătuțuri de copii?

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi pătuțuri de copii?
Galerie Foto   Dacă ești o proaspătă mămică ținem să te felicităm. Venirea pe lume a unui copil este poate cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat și cu siguranță vrei ca acesta să se bucure de cele...

Petrecere cu călușari, de Rusalii, la Ţerova şi Moniom

Petrecere cu călușari, de Rusalii, la Ţerova şi Moniom
De Rusalii, în 27 şi 28 mai în cartierele reşiţene Ţerova şi Moniom vor avea loc tradiţionalele rugi. La Ţerova, programul artistic va începe în ambele zile la ora 19:00 la Căminul Cultural unde vor evolua Ma...

Reţeta zilei: Frigarui de berbecut

Reţeta zilei: Frigarui de berbecut
Ingrediente 200 g carne de berbecut maghiran uscat ulei de masline usturoi uscat seminte de mustar coaja si suc de lime patrunjel 3 ardei capia 200 g telemea de vaca sare, piper...

5 elemente MUST-HAVE pentru cea mai COOL petrecere

5 elemente MUST-HAVE pentru cea mai COOL petrecere
Galerie Foto   Dupa o saptamana incarcata, singurul lucru pe care ti-l doresti e sa te relaxezi si sa petreci timp in compania prietenilor.  Daca te-ai saturat de atmosfera de club sau de pub si iti doresti o...

Reţeta zilei:Curry picant de pui cu orez basmati si chutney de mango

Reţeta zilei:Curry picant de pui cu orez basmati si chutney de mango
Ingrediente 300 ml smantana 200 g iaurt 300 g rosii decojite, cuburi 300 g ardei gras rosu 50 g ardei jalapeno murat 3 cepe medii galbene 1 capatana de usturoi 50 g ghimbir 3 chili...

Reţeta zilei:Placinte cu branza dulce

Reţeta zilei:Placinte cu branza dulce
Ingrediente aluat 500 gr faina 250 ml lapte  3 oua 20 gr drojdie proaspata 1 lgta zahar brut (pt drojdie) un praf sare umplutura: 700 gr branza de vaci 4 lg smantana grasa 50 - 60 ml...

Curiozități și atracții irezistibile ale celor patru țări din Maramureș

Curiozități și atracții irezistibile ale celor patru țări din Maramureș
Una dintre cele mai frumoase zone turistice ale României, Maramureșul, era arie monoindustrială până în 1990, ocupația de bază fiind în această regiune mineritul. Cu toate acestea, anii comunismului nu au...

10 locuri de muncă potrivite psihopaţilor

10 locuri de muncă potrivite psihopaţilor
A descoperi cine este psihopat nu este atât de uşor pe cât filmele reuşesc să te facă să crezi, scrie Indy100. Psihopaţii nu sunt maniaci obsedaţi de topoare, care îşi doresc să omoare pe toată lumea,...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de