x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Plăcinta de căpriță (rețetă neaoșă)

Plăcinta de căpriță (rețetă neaoșă)

06 Mai 2017   •   07:17
Plăcinta de căpriță (rețetă neaoșă)
Sursa foto: Picasa

Placinta de caprita!  E mâncarea preferată a unui sat întreg. Și-i o rețetă cu poveste, așa cum îmi place mie! Dacă ar fi să ne luăm după reacțiile pe care le-au avut toți cei din sat când a venit vorba de „plăcinta de căprita”, într-un Top Ten al celor mai bune mâncăruri din câmpie ar trebui să considerăm coptura asta o delicatesă și să o trecem, de departe, pe locul întâi.

La Hotarele, în Giurgiu, când unul îl vede pe altul mâncând, îl întreabă: „Ce-ai, mă?”. „Plăcintă de căpriță”. „Aoleu, dă-mi și mie!” Nu poți să nu poftești la așa bunătate când se află pe masa... ori în traista altuia.

Dar ce e „căprița” asta? Ne-o și imaginăm rupând cu dinții coaja vreunui dud... Dar repede vreun localnic te lămurește că-i o plăntuță. Seamănă cu loboda, numai că-i mai mărunta și mai creață. Dar să nu mai zăbovim mult și să trecem la rețetă, că multora le lasă deja gura apă!

Placinta de caprita - rețeta

Se adună frunzele astea de căpriță când e ea mică și-i fragedă. Se spală, se toacă. Se face un aluat pentru plăcinte, care cum îl știe. Apoi, se amestecă brânza cu lapte, cu smântână și............

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×
Subiecte în articol: placinta de caprita