x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)

Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)

30 Mai 2017   •   20:39
Prăjitură cu mălai (rețeta lui Radu Anton Roman)

Prăjitura cu mălai, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat tradițional din zona Ardealului, delicios, cu un gust și o aromă unică.


Tot Ardealul (si nu numai!) face „prajitura“ asta, dar cate bordei(e) atatea obicei(e).

Turta (malai), precum si painea ce se face in aceasta zi (9 martie, Sarbatoarea stupilor) se ingaureste pe suprafata cu o teava, ungand-o cu miere de albine, punand totdeodata si un ban, fie-n turta, fie-n paine.

Află Ce legătură este între NAPOLEON BONAPARTE și RETETA MITITEILOR ROMÂNEȘTI? Ce datorează românii lui Napoleon?

Acestea se impung cu teava pentru ca toti cei din casa sa fie sanatosi. Se ung cu miere pentru ca sa traiasca stupii si sa se faca graul bun, iar banul se pune spre a vedea cine-l castiga, zicand ca acela va avea mai mare noroc in acel an. Painea sau turta in care s-a pus banul se taie in atatea bucati cati sunt in casa. (Sperantia)

Ce alegeti? Eu unul, as alege la asa prajeala un rachiu de fructe, prefript: o horinca de Salauta ori de Sighet, un ginars de Brad, o palinca bihoreana ori secuiasca.

Ori sa ne gandim si la un vinut taios de sec, uscat si vesel ca fanul, la un Iordovan de Bobota (acum intelegeti de ce „se cam vorbeste-n bobote“ pe valea Zalaului?!), sa nu rabde pahar de zburdalnic si strengar ce-i, ci numai cana de lut.

Ingrediente:

felii de mamaliga rece, intarita
untura pentru prajit
1 lingurita de paprica (facultativ)

MOD PREPARARE :

................

Citeste continuarea AICI

×