x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitura economică cu mere și nuci (rețetă din Epoca de Aur)

Prăjitura economică cu mere și nuci (rețetă din Epoca de Aur)

10 Mai 2017   •   11:58
Prăjitura economică cu mere și nuci (rețetă din Epoca de Aur)

Prajitura economica este „madlena” celor care au copilărit în Epoca de Aur. Știu, știu, zilele de 8 mai (cum fu cea de ieri) și 9 mai (adicătelea, azi) vă aduc aminte de ceremonii din trecut, de cu aproape trei decenii în urmă. N-am îndrăznit ieri să răscolesc în sacul doldora cu rețete din Epoca de Aur, dar azi parcă tot nu m-am putut stăpâni și-am scos la iveală, dintr-un caiet vechi, rețeta de Prăjitură economică, cu mere și nuci. Caietul, vă dați seama, era al mamei (dar la fel de bine putea fi al unei vecine, al soacră-mi sau al mătușilor mele – ori ale voastre – pentru că era mult răspândită, înainte de 1990.

Coaste de porc caramelizate (o rețetă bănățeană)

Chiftelute de icre (Reteta lui Radu Anton Roman)

Cu dulciuri dintre acestea, făcute cu economie, am crescut. Dar drept e să spunem că rețeta „economică” nu-i din anii aceia. Ci mult mai veche, căci o variantă a ei am găsit-o și într-o publicație ante- și interbelică, în ziarul Universul, care-a acoperit mai mult de jumătate de secol de presă românească.

 

Să nu vă țin însă în file de istoria media, ci să vă-ntorc în cuhnie, acolo unde... cu economie și... cu inventivitate, găti-vom Prăjitura economică cu mere și nuci.

................

Citeste mai departe AICI și află toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×