x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Profesori cu stele Michelin

Profesori cu stele Michelin

de Magda Cristina Ursache    |    25 Feb 2011   •   20:05

Universitatea din Sheffield, organizatoarea celebrului eveniment anual “The Skills for Chefs Conference” din Marea Britanie a anunţat săptămâna aceasta programul pentru ediţia 2011, care se va derula în 11 şi 12 iulie, la Colegiul din localitate. Şi asta pentru că, a declarat într-o conferinţă de presă directorul evenimentului, David McKown, recent, colegiul a suferit o renovare importantă (care a costat 65 de milioane de lire sterline) şi are acum probabil cele mai bune facilităţi din domeniu în Marea Britanie. Acest fapt permite participarea la ateliere de lucru în grupuri mai mici, creând bucătarilor şi ucenicilor bucătari oportunitatea de a învăţa mai lesne noi tehnici de gătit, dezvoltându-şi abilităţile şi interacţionând cu chefi de renume mondial.

Astfel, în deschiderea evenimentului va fi prezent Richard Corrigan, executive-chef la restaurantul Corrigan's Myfair din Londra, cunoscut datorită prezenţei sale în programele TV ale BBC, în cadrul emisiunilor “Full on Food” şi “Saturday Kitchen”. Într-o altă zi va face o demonstraţie unul dintre colaboratorii lui Gordon Ramsay de la Claridge's (o stea Michelin), Mark Sargeant, actualmente director de creaţie la Swan Collection. Nu vor lipsi nici alte nume “înstelate” din bucătăria britanică, precum Tom Kitchin, chef-ul cu o stea Michelin de la restaurantul “The Kitchin” din Edinburg, sau Steve Smith, unul dintre cei mai tineri bucătari din lume care a câştigat o stea Michelin.

Rostul acestor conferinţe, dublate de ateliere de lucru, este de a oferi tinerilor bucătari şansa de a-şi perfecţiona tehnicile de gătit, învăţând de la cei mai buni din domeniu.

×