x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Regina vinului

Regina vinului

05 Noi 2004   •   00:00

De cateva zeci de ore, Romania are o noua regina… a vinului. Prin efortul sustinut al IBD-ului si a Fratiei Vinului, acest concurs incepe sa atraga atentia publicului, cat si a producatorilor.

CATALIN PADURARU - Vinexpert

Imaginea pozitiva a acestui concept de promovare a facut ca anul acesta sa fie prezente mai multe fete, mai frumoase si mult mai bine pregatite.

Pregatite pentru ca "printesele" trebuie sa cunoasca doua limbi straine, sa fie familiarizate cu domeniul vinului si, deloc lipsit de importanta, sa aiba capacitatea de a comunica insa cu usurinta.

Fara inflorituri festiviste, faptul ca acest eveniment are loc trebuie sa ne bucure.

De fapt este una dintre actiunile unui Program de Promovare Economica si Ocuparea Fortei de Munca in Romania, IBD/GTZ, program lansat la initiativa guvernului german.

Stiu ca suna a "stire", dar dincolo de insiruirea de institutii si denumiri de programe, Regina Vinului - care inseamna (sa nu ne ferim s-o spunem) un instrument de marketing si PR - este o carte in plus pe care producatorii romani o pot juca in afirmarea lor.

Cu o usoara invidie, marturisesc ca pot fi momente in care chiar atentia dvs. sa fie mai usor "captata" de catre Regina Vinului, decat randurile articolelor mele. Dar daca mesajul vinului bun ajunge la dvs., totul este in regula.

Asadar, in urma examinarii tuturor Printeselor din toate regiunile viticole, Regina Vinului din Romania a fost aleasa Printesa de Tarnave Nicoleta Raluca Robu.

Ea va promova timp de un an vinul romanesc de top, fiind alaturi de acesta ambasador in tara si in strainatate.

Evident, exista si expresia materiala a acestei victorii, prin faptul ca, printre altele, Regina are alocat si un fond de bani "de buzunar".

Am mentionat acest aspect sperand ca pentru tinerele domnisoare care s-ar putea gandi la participare in anul viitor, acesta sa fie un argument final.

Va ganditi?
×
Subiecte în articol: gastronomie vinului