x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă de Tartar de somon de la Chef Paul Siserman

Rețetă de Tartar de somon de la Chef Paul Siserman

de Georgiana Ionita    |    22 Aug 2016   •   18:23
Rețetă de Tartar de somon de la Chef Paul Siserman

Din nordul Europei a intrat în culinăria noastră o rețetă pe bază de pește crud: Tartar de somon.  Unii dintre voi veți avea o reticență la ideea de carne crudă, însă trebuie să știți că modul în care se pregătește pentru a fi servit în această formă îl face absolut delicios, păstrându-i toate vitaminele. Cu siguranță cunoașteți faptul că a consuma pește gras (categorie din care face parte și somonul) are numeroase beneficii asupra organismului. De exemplu, se reduce riscul de boli coronariene, de infarct, și de Alzheimer.

Sănătos și dietetic

Apoi, între ingredientele folosite avem avocado, un fruct al cărui consum ajută enorm organismul. Și, atenție, doamnelor: este ideal în cure de slăbire ! Acest frunct contribuie la reducerea colesterolului, scade riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale și de diabet. 

Așadar, preparând și consumând această combinație nu doar că veți savura o mâncare , ci veți servi o porție de sănătate. Dacă îl veți prepara corect, vă va mulțumi atât organism, cât și papilele gustative!

Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le aveți în bucătărie și cum veți prepara Tartar de somon.

Ingrediente:

file de somon (120 gr)

capere  (2 gr)

roșii uscate (5 gr)

unt (10 gr)

capere capuccine (5 gr)

lime (zeamă) 5ml

ulei de măsline (10 ml)

baghetă cu semințe (50 gr)

castravete (30 gr)

avocado (50 gr)

chives (10 gr)

Mod de preparare :

Din avocado și puțină zeamă de lămâie se face o cremă, se asezonează. Somonul se toacă la cuțit, la fel și restul ingredientelor, mai puțin castravetele - care se feliază foarte subțire. Ingredientele tocate se amestecă, se adaugă puțin unt și puțină zeamă de lime. Se asezonează.

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

 

×
Subiecte în articol: Tartar de somon