x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETĂ pentru COMPOT de RUBARBĂ. Un desert răcoros dulce acrişor şi aromat

REŢETĂ pentru COMPOT de RUBARBĂ. Un desert răcoros dulce acrişor şi aromat

21 Mai 2015   •   13:53
REŢETĂ pentru COMPOT de RUBARBĂ. Un desert răcoros dulce acrişor şi aromat
Rubarba este folosită mai ales în Transilvania, unde gospodinele fac diverse deserturi delicioase, precum tartă, gemu, ştrudel şi compot.

Sezonul rubarbei a început pe la mijlocul lunii mai, aşadar este momentul să facem măcar un compot din tijele acestei plante.

Pentru acest preparat avem nevoie de următoarele ingrediente:

- în jur de 25 tije de rubarbă
- 1,5 l apă
- 8 linguri cu zahăr
- 1 baton de vanilie sau esenţă de vanilie
- o lămâie lămâie
- mentă (opţional)

 
Mod de preparare:

Se curăţă tijele de rubarbă, se spală bine şi se taie în bucăţi de 3-4 cm.
 
Separat, într-un vas, se pune la fiert apa cu zahărul, se adaugă vanilia, iar când dă în clocot, bucăţelele de rubarbă. Lăsăm să fiarbă în clocot 2-3 minute, apoi dăm deoparte şi adaugăm din sucul de lămâie după gust, opţional se adaugă şi menta.
 
Compotul se serveşte ca atare după ce s-a răcit.

ATENŢIE! FRUNZELE de rubarbă sunt extrem de OTRĂVITOARE. Se folosesc exclusiv tijele frunzelor.

×
Subiecte în articol: compot de rubarba