x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Ciorbă de burtă cu smântână

Rețeta zilei: Ciorbă de burtă cu smântână

22 Apr 2018   •   20:30
Rețeta zilei: Ciorbă de burtă cu smântână

Ingrediente

  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 1 bucata rasol de vită
  • 2 cepe mari
  • 1 țelină
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 5 ouă
  • 300 ml smântână
  • 1 căpăţână usturoi
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat și boabe
  • oțet de mere
  • 2-3 fire pătrunjel

Mod de preparare

Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă. Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se adaugă în ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper şi sare.Separat, se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Apoi se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.După ce au fiert burta şi rasolul de vită, se scot din oală împreună cu legumele şi se lasă să se răcorească. Se opreşte un morcov pentru ornat, iar burta şi carnea de pe rasol se taie fâşii subţiri. Se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească 5 minute.

×
Subiecte în articol: Ciorbă de burtă cu smântână