x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Covrigei umpluți cu mere de Voinești

Rețeta zilei. Covrigei umpluți cu mere de Voinești

25 Iul 2016   •   16:15
Rețeta zilei. Covrigei umpluți cu mere de Voinești

Se zice că dacă mănânci în fiecare zi un... frumos de Voinești, întinerești! La măr mă refer, dar ce credeați? La fructul care ne-a adus ispita cunoașterii... și alungarea din Rai.

Abia ce a trecut Sffântul Ilie, că prin cuhniile satelor noastre începură a se pune la copt, în aluaturile potrivite, după vechile retete romanesti, merele cele dulci ale verii... De, cică după ziua asta ai voie să mănânci mere, că până atunci numai copiii, fetele nemăritate și bărbații aveau voie să guste câte unul. Femeile, ca alea care erau urmașe celei ce se lăsase păcălită de șarpe și-apoi îl momise și pe Adam să guste din pomul cunoașterii, femeile... erau oprite de la fructul acesta!

Rețeta de azi cu mere de Voinești se gătește, după cum se va vedea mai departe:

Ai trebuință de: 500 g făină, 125 g unt, un vârf de cuţit de sare, un cubuleţ de drojdie, 200 ml lapte, două pliculeţe de zahăr vanilinat, 100 g zahăr, rom, 3 mere, zahăr pudră, o lămâie.

Cum se prepară: Merele se descojesc şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu puţin suc de lămâie, ca să nu se oxideze, şi se lasă puţin deoparte....

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×