x close

Rețeta zilei de joi. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor

0
25 Feb 2016 - 05:39
Rețeta zilei de joi. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor


Ea este fericitul exemplu că, oricât de departe ar ajunge în profesia aceasta, înrudită cu arta, a gastronomiei, marii bucătari nu uită rădăcinile și nici acele retete romanesti autentice. Așa cum nu le-a uitat nici ea... O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul.

Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este în același timp un omm respectat de o lume-ntreagă. Și când spun lume, mă gândesc la lumea de dincoo de granițele țării.

Marele atuu al Corneliei Ghișoi este că e pricepută în bucătărie. Dar câte femei nu sunt așa? Da, dar ea este o profesionistă a gastronomiei. Și-o să vă aud întrebându-mă ce-i cu asta, căci multe alte femei lucrează în bucătăriile restaurantelor. E-adevărat, însă ea este unică. Este unica Lady Chef a României. 

De 30 de ani, de când lucrează ca bucătar, a strâns și a creat sute, poate mii de rețete. Și pentru că nu-i place să țină pentru ea ceea ce știe, o parte dintre ele le-a așezat într-o carte: „Rețetele Corneliei”. Dintre acele preparate care poartă amprenta ei am ales-o pentru domniile voastre pe aceasta (Clipul retetei, aici)

Ai trebuință de: 900 g Crap de Dunăre filetat, 200 g ceapă, 30 g usturoi, 200 g ardei capia copt, 400 g roșii, 250 g țelină frunze și rădăcină, 200 g ardei gras, 150 ml vin alb, 100 ml ulei, boabe de piper, sare. 

Citește pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



 
Afisari: 1335


Mai multe titluri din categorie

Cascada Vânturătoarea, un obiectiv de neratat pe Valea Cernei

Cascada Vânturătoarea, un obiectiv de neratat pe Valea Cernei
Valea Cernei oferă unele dintre cele mai fru­moase peisaje din ţară. Dacă staţiunea Băile Her­culane se zbate să iasă din negura în care au îngro­pat-o diverşi milionari de carton,...

„Carmen – Rock Version”, o Carmen îmbrăcată în piele, cu lanţuri

„Carmen – Rock Version”, o Carmen îmbrăcată în piele, cu lanţuri
Opera „Carmen”, de Georges Bizet, va fi prezentată la Sala Palatului, pe 14 decembrie, într-o versiune rock, modernă. Formaţia instrumentală de renume internaţional, cu un specific timbral aparte...

Cheloo către Mihai Bendeac: “Mie de ce nu-mi cânți piesele?”

Cheloo către Mihai Bendeac:  “Mie de ce nu-mi cânți piesele?”
Cel de-al doilea sezon  iUmor revine din această toamnă la Antena 1 cu cele mai bune și amuzante momente de teatru, stand-up comedy, magie,  muzică și coregrafie.  Așa cum era de așteptat,...

Scărișoara și Ineleț – satele în care ajungi pe trepte de salcâm

Scărișoara și Ineleț – satele în care ajungi pe trepte de salcâm
Comuna Cornereva, situată în sudul judeţului Caraş-Severin, adună nu mai puţin de 40 de sate. Adună este cunvântul potrivit, fiindcă cele 40 de aşezări sunt risipite în munţii Cernei, prin...

Să mâncăm fructe de mare - Creveți în sos alb

Să mâncăm fructe de mare - Creveți în sos alb
400 g crevete decorticate, 100 g pesmet, 30 g făină, două ouă, 300 ml smîntînă, o legătură de mărar, doi căţei de usturoi, o linguriţă cu boia dulce, o lămîie, ulei de floarea-soarelui,...

A pastrat 10 ani o comoara de 100 milioane de dolari sub pat. De ce a renuntat la ea

A pastrat 10 ani o comoara de 100 milioane de dolari sub pat. De ce a renuntat la ea
Galerie Foto O perlă masivă ţinută de un pescar sub pat se ridică la valoarea de 76 de milioane de lire sterline( 100 milioane dolari). Pescarul a găsit perla de 35 de kilograme pe mare, lângă coasta insulei Palawan d...

Rețetă de la Chef Paul Siserman - Tocăniță de burtă

Rețetă de la Chef Paul Siserman - Tocăniță de burtă
Ingrediente: 10 porții slănină afumată 0,5 kg burtă de vită 2 kg ceapă 0,5 kg ardei roșu 150gr roșii 150gr usturoi 20 gr pastă ardei iuți 00gr pastă ardei dulci 200 gr foi dafin...

Delta Ardealului - o ciudățenie a naturii

Delta Ardealului - o ciudățenie a naturii
Jurnalul Naţional a identificat 15 dintre cele mai inedite aşezări ale României. Fiecare cu atuu-ul său. Şi cu unicitatea sa. Astăzi, DELTA ARDEALULUI Despre Delta Dunării toată lumea ştie că este una...

Destinaţia săptămânii. Sunny Beach, Ibitza din Balcani

Destinaţia săptămânii. Sunny Beach, Ibitza din Balcani
La numai 323 de km de Bucureşti se află Sunny Beach, cea mai mare staţiune bulgărească de la ţărmul Mării Negre. De la Bucureşti, distanţa poate fi parcursă în mai puţin de cinci ore, de altfel...

Cât costă o vacanţă în podgoriile româneşti

Cât costă o vacanţă în podgoriile româneşti
Galerie Foto Românii au început să prindă gustul degustărilor de vinuri şi chiar al vacanţelor  în podgorii. Din cele 140 de crame existente în România, 60 pot primi turiști în vizită...

Ponturi de călătorie. Ce să faci dacă ai rău de maşină

Ponturi de călătorie. Ce să faci dacă ai rău de maşină
Oricât de mult ai fi aşteptat să vină vacanţa, instalarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a transpiraţiilor chiar şi a vărsăturilor îţi strică începutul sejurului. Nu este o...

Reţetă de MAGIUN DE PRUNE ca la bunica

Reţetă de MAGIUN DE PRUNE ca la bunica
Galerie Foto Pentru cei sau cele care îşi pun conserve peste iarnă, acum este momentul în care începe sezonul preparării magiunului din prune. Prunele s-au copt, iar pentru că a fost o vară secetoasă magiunul...

Cum să faci cea mai bună tocăniță de pește

Cum să faci cea mai bună tocăniță de pește
Dacă vrei să afli cum să faci cea mai bună tocăniţă de peşte urmează instrucţiunile noastre de preparare. Pentru a varia, poţi adăuga 250 de grame de creveţi sau scoici. dacă pui scoici, adaugă-le...

Tudor Gheorghe: turneu cu „Toamna Simfonic”, în șase orașe ale ţării

Tudor Gheorghe: turneu cu „Toamna Simfonic”, în șase orașe ale ţării
Deși a fost o vară caniculară, trubadurul de serviciu Tudor Gheorghe anunţă o Toamnă bogată în șase orașe ale ţării. Olteanul universal va porni un turneu cu „Toamna Simfonic”, când...

Rețetă de Tartar de somon de la Chef Paul Siserman

Rețetă de Tartar de somon de la Chef Paul Siserman
Galerie Foto Din nordul Europei a intrat în culinăria noastră o rețetă pe bază de pește crud: Tartar de somon.  Unii dintre voi veți avea o reticență la ideea de carne crudă, însă trebuie să știți că...