x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de luni. Castraveciori murați (rețeta secretă, să țină până la Paști)

Rețeta zilei de luni. Castraveciori murați (rețeta secretă, să țină până la Paști)

05 Oct 2015   •   08:23
Rețeta zilei de luni. Castraveciori murați (rețeta secretă, să țină până la Paști)

 "Și, ia mai zi, tușă Marie, care-i secretul castraveciorilor matale, de-i pui in toamnă și țin până la Paști?"

In sectorul rezervat muraturilor, in Piata Obor, unde miroase asa frumos a "acrituri" de-ti lasa pofta apa cu dulceata in gura, "negociez" secretul cu tusa Maria. Mai cumpar eu un kil din castravetii ei, mai spune ea din cele din batrani stiute. "Ia, ce sa fie? Pai, nu-i nici un secret. Numai sa nu pui decat castraveti din cei tari. si nu foarte mari, nesamburosi - ca samburele-l face de fierbe, cand da caldura".

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Te-ar putea interesa și Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 

"Si altceva? Morcov, usturoi...", zic eu, scotand dintre castraveciorii in haina verde-aurie un morcov subtirel si cu noduri rotunde. "Apoi asa: morcov, si usturoi, si telina - dar nu multa tare si neaparat taiata in felii - si, ca sa-i dea tarie: hrean!" Aici se opreste. O femeie mai tanara, care parea sa-si vada de treaba si sa nu ia seama la discutia noastra, se-ntoarce spre noi si spune si ea, la fel de apasat: "Hrean!" Si, indreptandu-si vorba spre tusa Maria: "D-apoi, cat ne-am rugat noi de matale sa ne spui taina asta si 'mneaei, numa' ce-a venit sa te-ntrebe si i-ai si spus".

Dar batrana nu cata la dojana ei. Se-ntoarce spre mine si, cu o sclipire in ochi, continua sa-mi devoaleze tainele castravetilor in saramura.

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

×