x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de luni. Șnițele ardelenești de porc cu cartofi și laște (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de luni. Șnițele ardelenești de porc cu cartofi și laște (rețete românești pe gustul tău)

01 Feb 2016   •   16:25
Rețeta zilei de luni. Șnițele ardelenești de porc cu cartofi și laște (rețete românești pe gustul tău)

Din Ardealul cel bogat în savori – un fel de Turn Babel al bucatelor, căci atâtea etnii și-au fiert mâncărurile tradiționale pe plita lui – din Ardealul acesta fantast am ales o rețetă deloc complicată. Una dintre acele delicioase retete romanesti. O să-mi spuneți că așteptați mai mult pentru dimineața aceasta de luni, dar nu-i puțin lucru nici acest cotlet de porc cu cartofi și laște – pastele specifice oricărui sat transilvan.

Ai trebuință, înainte de toate, de un cotlet de porc frumușel, de vreo trei sferturi de kil, la care adaugi: 300 g ceapă albă, o jumătate de pahar de ulei, 200 g de morcovi și 100 g pătrunjel rădăcină, un kil de cartofi, câteva linguri de bulion de tomate, o cană de făină albă, cernută, ca să fie mai aerată, două ouă, verdeață, piper și sare.

Te-ar putea interesa și aceste retete:
Limba Soacrei (rețetă de la Mănăstirea Hirova, Basarabia)
Ciorbă de pește, ca la Mănăstirea Dervent
Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos

Cotlete, curățate de vițe (și de pe os) se bat bine cu ceea ce ardeleanul numește... „batșnițel” (iar regățenii îl numesc ciocan de șnițele). Ca să se subțieze uniform și să nu „rupeți” fibra, puneți deasupra cărnii o folie de plastic, înainte de a începe a bate la ea. Treceți cotletele prin puțină făină și prăjiți-le în ulei, apoi scoateți-le pe un platou (eventual, pe un prosop absorbant, să își mai lase grăsimea).

În uleiul rămas de la prăjit șnițele, rumeniți ceapa (tocată mărunt) și adăugați ....................

Citește pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delioase RETETE ROMANESTI

×