x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei de marţi. Natinca sau gât de rață, de gâscă ori de curcă umplut (rețete românești pe gustul tău)

Reţeta zilei de marţi. Natinca sau gât de rață, de gâscă ori de curcă umplut (rețete românești pe gustul tău)

09 Feb 2016   •   10:02
Reţeta zilei de marţi. Natinca sau gât de rață, de gâscă ori de curcă umplut (rețete românești pe gustul tău)

Am pornit iar prin satele noastre, în căutare de retete romanesti, și iată ce am aflat: în România trăiesc nouăsprezece comunităţi etnice istorice - adică acelea aflate aici de sute de ani -, cărora li se alătură aromânii. În secolele de convieţuire, şi-au împrumutat reţetele, ca un semn de preţuire reciprocă a culturii culinare specifice.

În satele din nordul Moldovei, în judeţele Suceava şi Botoşani, ucrainenii se numără printre etnicii care şi-au păstrat nealterate reţetele, iar o astfel de mâncare, deprinsă demult de la Maria Gorban, din comuna suceveană Ulma, am de gând să vă dezvălui şi eu acum. Cu atât mai mult cu cât, veţi vedea - ori mai bine trebuie să spun: veţi auzi - este una neobişnuită, prin ingrediente şi mod de preparare.

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)
Rețeta zilei de luni. Salată de castraveți (ca la Madona Dudu)
Rețeta zilei de marți. Ostropel (sau ostropăț) de miel (rețete românești pe gustul tău)

Pentru natinca sau... gât umplut, Maria Gorban m-a sfătuit să fac rost înainte de toate de pielea de pe gât de la o rață, o gâscă sau de la o curcă, scoasă prin rulare, cum scoţi o mănuşă strâmtă de pe mână. (Cine se pricepe, poate păstra și capul zburătoarei, curățându-l bine și pe dinafară, și pe dinăuntru).

Mai am trebuinţă de .................

Citește pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase retete romanesti

×