x close

Rețeta zilei de miercuri. Cornulețe fragede, cu osânză (rețete românești pe gustul tău)

0
27 Ian 2016 - 06:17
Rețeta zilei de miercuri. Cornulețe fragede, cu osânză (rețete românești pe gustul tău)


Ai nevoie musai de cele mai curate ingrediente românești, dacă vrei să gătești... retete romanesti! De-aceea am și pornit în căutarea lor. Iar cum Tata Lice, bihoreanul rătăcit în Munții Buzăului, a pus deoparte la Ignat, când a tăiat godăceii de la Chiojdu, și ceva osânzică... grăsime fină, numai bună de pregătit din ea... prăjiturici, aceasta e direcția potrivită. Orice gospodină pricepută știe că nu se compară nici cel mai bun unt cu untura obținută din osânza topită la vremea ei (în dechemvrie) și pusă la păstrare în borcane curate, la rece.

Cum spuneam, știu de unde pot lua cea mai fină osânză pentru cofeturile iernii acesteia răsfățate și n-am să preget să pregătesc chiar zilele astea cornulețele fragede, după rețeta bunicii. Și cum obișnuiesc să-mpărtășesc toate minunile culinare cu domniile voastre, v-o dăruiesc și dumneavoastră, cu cantități și cu secrete.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate

Ai trebuință de o jumătate de kilogram de făină de grâu din cea bună, cernută proaspăt ca să fie afânată, și de un borcan de 400 g cu untură din osânză. Îți mai trebuie 100 g zahăr pudră și un plic de vanilie, un ou și drojdie de bere cât o nucă, un sfert de litru de lapte, dulceață sau gem pentru umplutură, sare. 

Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 2703


Mai multe titluri din categorie

Peştera cu Oase - Loc unic în România (VIDEO)

Peştera cu Oase - Loc unic în România (VIDEO)
În sistemul carstic al Văii Minişului, în apropiere de oraşul Anina, din Caraş Severin, se află o peşteră al cărei nume a făcut înconjurul lumii. Peştera cu Oase este locul unde au fost...

Rețeta zilei. Supă de pătlăgele roșii cu orez (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

Rețeta zilei. Supă de pătlăgele roșii cu orez (rețeta lui Constantin Bacalbașa)
Cine îşi mai aminteşte de supa de trahana (o zeamă de carne în care se adaugă paste mărunte pregătite dintr-un aluat din făină cu ouă), despre care se spune că este atât de veche,...

Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)
Vreme de câțiva ani - vreo 6 -, întâlnirile mele cu Radu Anton Roman au fost absolut întâmplătoare. Cel puțină așa credeam mai demult. Iar că nu a fost așa, aveam să îmi dau se...

REŢETA ZILEI: Ouă umplute cu ton

REŢETA ZILEI: Ouă umplute cu ton
Ingrediente: 10 ouă, 1 conservă de ton, 1 fir ceapă verde, 1 castravete murat, 2 linguri muştar, 2 linguri suc de lămâie, 2 fire mărar, 2 fire pătrunjel, 2 linguri maioneză, sare şi piper. Mod de preparare:...

Arii protejate ale României. Cineritele de la Nuteasca – Ruseni

Arii protejate ale României. Cineritele de la Nuteasca – Ruseni
Cineritele de la Nuteasca – Ruseni este o arie protejată situată în sud-vestul Moldovei, pe teritoriul județului Bacău. Zona este o rezervație naturală de tip geologic și a fost declarată monument al...

Stevie Wonder s-a căsătorit pentru a 3-a oară

Stevie Wonder s-a căsătorit pentru a 3-a oară
Celebrul cântăreţ american Stevie Wonder s-a căsătorit săptămâna trecută cu partenera sa din ultimii ani, Tomeeka Bracy, într-o ceremonie intimă, relatează online ziarul spaniol...

REŢETA ZILEI: Sushi Maki

REŢETA ZILEI: Sushi Maki
Ingrediente: 1 porţie orez pentru sushi, 300 gr somon file, 1 castravete, foi nori, wasabi, ghimbir în saramură, sos de soia. Mod de preparare: Pentru a forma rulourile e nevoie de un suport de bamubus...

Destinația săptămânii. Călătorie în Țara Bascilor

Destinația săptămânii. Călătorie în Țara Bascilor
Frumosul oraș spaniol Bilbao reprezintă o bijuterie arhitecturală ce îmbină armonios trecutul cu prezentul. Principalele limbi vorbite în Bilbao sunt castellano și basca antică, Euskera, ale cărei...

Iubitorii de rock, cultura traditionala si mancare organica sunt asteptati la Biertan

Iubitorii de rock, cultura traditionala si mancare organica sunt asteptati la Biertan
Servus Transilvania Fest a ajuns anul acesta la cea de-a treia editie si se va desfasura intre 18 si 20 august la Woistal, in apropiere de Biertan, judetul Sibiu. In prima zi, pe scena va urca trupa Antract, una dintre...

5 greșeli de evitat în fotografiile de vacanță

5 greșeli de evitat în fotografiile de vacanță
De la escaladarea munților, până la un salt cu parașuta sau întâlnirea zorilor pe malul mării, sezonul de vacanță oferă oportunități fantastice pentru fotografii originale. Dar ești...

Nicolas Cage, ținta glumelor după ca a apărut îmbrăcat în costum kazah

Nicolas Cage, ținta glumelor după ca a apărut îmbrăcat în costum kazah
O fotografie cu actorul american Nicolas Cage într-un costum tradiţional kazah în care acesta priveşte în gol în timp ce se află în compania primei doamne kazahe, Sara Nazarbaeva, a...

Mesele ușoare, recomandate vara

Mesele ușoare, recomandate vara
În sezonul estival, și nevoile noastre nutriționale se modifică. Tot acum este și perioada când putem adopta, pe termen lung, obiceiuri alimentare sănătoase, scrie clicksanatate.ro. Căldura impune...

Supă gospodărească (rețeta lui Constantin Bacalbașa)

Supă gospodărească (rețeta lui Constantin Bacalbașa)
La începutul secolului XX şi în special în perioada interbelică, bucătăria românească era în pas cu tendinţele europene, preparatele tradiţionale autohtone coexistând cu cele fr...

REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe

REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe
Ingrediente: 200 gr făină, 3 ouă, 120 gr zahăr, 1 vârf cuţit sare, 80 gr unt, 250 ml lapte, 500 gr cireşe. Mod de preparare: Se curăţă cireşele de codiţe şi sâmburi. Făina se amestecă cu...

Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)

Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)
Nu e gospodină în Dobrogea sau în tot întinsul sudic al României care să nu știe să gătească imam baialdî, adică vinete umplute. Rețeta nu-i nicidecum românească, însă...
Serviciul de email marketing furnizat de