x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de miercuri. Cornulețe fragede, cu osânză (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de miercuri. Cornulețe fragede, cu osânză (rețete românești pe gustul tău)

27 Ian 2016   •   06:17
Rețeta zilei de miercuri. Cornulețe fragede, cu osânză (rețete românești pe gustul tău)

Ai nevoie musai de cele mai curate ingrediente românești, dacă vrei să gătești... retete romanesti! De-aceea am și pornit în căutarea lor. Iar cum Tata Lice, bihoreanul rătăcit în Munții Buzăului, a pus deoparte la Ignat, când a tăiat godăceii de la Chiojdu, și ceva osânzică... grăsime fină, numai bună de pregătit din ea... prăjiturici, aceasta e direcția potrivită. Orice gospodină pricepută știe că nu se compară nici cel mai bun unt cu untura obținută din osânza topită la vremea ei (în dechemvrie) și pusă la păstrare în borcane curate, la rece.

Cum spuneam, știu de unde pot lua cea mai fină osânză pentru cofeturile iernii acesteia răsfățate și n-am să preget să pregătesc chiar zilele astea cornulețele fragede, după rețeta bunicii. Și cum obișnuiesc să-mpărtășesc toate minunile culinare cu domniile voastre, v-o dăruiesc și dumneavoastră, cu cantități și cu secrete.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate

Ai trebuință de o jumătate de kilogram de făină de grâu din cea bună, cernută proaspăt ca să fie afânată, și de un borcan de 400 g cu untură din osânză. Îți mai trebuie 100 g zahăr pudră și un plic de vanilie, un ou și drojdie de bere cât o nucă, un sfert de litru de lapte, dulceață sau gem pentru umplutură, sare. 

Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×