x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de miercuri. Kugelhopful „casei Bacalbașa”

Rețeta zilei de miercuri. Kugelhopful „casei Bacalbașa”

06 Mai 2015   •   13:14
Rețeta zilei de miercuri. Kugelhopful „casei Bacalbașa”

Vasul în care se pregăteşte kugelhopful te face să te gândeşti fie la un turban, fie la razele soarelui. De altfel, într-o enciclopedie din secolul al XVIII-lea «kouglof» însemna «bonetă turcească». În Ţările de Jos, acestui... hai să-i zicem cozonac i se mai spunea chiar «turban». În Franţa, reţeta a fost adusă la Versailles de Regina Maria-Antoaneta. Cât despre forma în care se pregăteşte - tronconică şi cu caneluri de jur împrejur, având o gaură în mijloc - ea a rămas neschimbată din secolul al XVI-lea, însă forme asemănătoare (care permiteau o coacere uniformă) existau încă din perioada Imperiului Roman. Pentru jurnalistul Constantin Bacalbașa, autorul ”Dictaturii gastronomice”, aceasta este, simplu, prăjitura casei.

Citește rețeta pe ANTENA SATELOR

×